Fujifilm viser både utvikling og nyhet på FESPA

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 19 april 2023
OPPDATERT: 19 april
Fujifilm viste frem sin nye storformatportefølje på fjorårets Fespa-messe. I år forventes det å bli presentert tekniske forbedringer på flere av maskinene. Foto: Claes Nordström

Fujifilm vil bruke FESPA 2023 til å presentere hvilken utvikling de eksisterende Acuity-modellene har gjennomgått det siste året, samt avduke en helt ny maskin. I tillegg vil Fujifilm presentere flere detaljer om sitt partnerskap med industriprodusenten Barberan for å bringe enkeltpass inkjetprinter til skilt- og displaymarkedet.

Acuity Ultra R2. Foto: Pressebilde.

Fujifilms stand på 500m2 vil bestå av seks utstillingsdeler. Fire av disse vil inneholde printere som ble vist på FESPA 2022, slik at Fujifilm kan fremheve teknologisk utvikling og forbedringer siden den gang. En av de gjenværende standene vil fokusere på Fujifilms partnerskap med Barberan, mens den sjette vil bli brukt til å avduke en helt ny maskin i Acuity-serien.

Acuity Prime L. Foto: Pressefoto.
Acuity Prime L

Acuity Prime ble først vist på FESPA 2022. Denne nye planskriveren – som er en større versjon av Acuity Prime 20- og 30-modellene – har et bord på 3200 mm x 2000 mm. Den skriver ut med hastigheter på 202m2/time. Den har seks vakuumsoner og 16 medieplasseringsstifter og tillater tandemprinting – utskrift på den ene siden av bordet mens du forbereder den på den andre.
Acuity Prime L er kommersielt tilgjengelig og markedstestet.

Acuity Ultra Hybrid LED. Foto: Pressebilde.
Acuity Ultra Hybrid LED

Acuity Ultra Hybrid LED, ble også vist på FESPA i fjor, og vises igjen i år. Den 3,3 meter brede skriveren skriver ut på både stive og fleksible medier. Den skriver ut med hastigheter på opptil 218 m²/time (Roll-to-Roll)) og leverer en utskriftsoppløsning på opptil 1200 x 1200 dpi.
En betamodell nå på plass hos en kunde i Storbritannia, og med en rekke tekniske utviklinger siden i fjor, er denne maskinen et must-see, ifølge Fujifilm.

Acuity Ultra R2 (5 m og 3,2 m konfigurasjoner)

Acuity Ultra R2, som ble kunngjort i midten av 2021, er tilgjengelig i fem eller 3,2 meter versjoner. På standen vil Fujifilm stille ut femmetersversjonen. Den har fire-kanals konvensjonelle UV-herdende farger, og er opptil 65 % raskere enn tilsvarende 5-metersmaskiner, skriver Fujifilm.
Acuity Ultra R2 markedsføres nå som et modulært system, og eksisterende modeller kan oppgraderes i felten for å legge til klare farger, hvite eller høyhastighetsmoduser, avhengig av utskriftsindustriens krav.

Stor avsløring

Fujifilm vil også vise et helt nytt tillegg til Acuity-serien som vil bli annonsert i forkant av messen. Deres historiske partnerskap med Barberan vil bli demonstrert med en detaljert skalamodell og videodemonstrasjon.

David Burton, forretningsdirektør, Fujifilm Wide Format Inkjet Systems sier:
– Vi gleder oss til igjen å vise frem de tekniske forbedringene vi har gjort til det eksisterende utvalget de siste 12 månedene, samtidig som vi ser fremover til hva som kommer med avdukingen av en helt ny maskin på standen og mange flere detaljer om vårt spennende samarbeid med Barberan.

FESPA Global Print Expo 2023 finner sted i dagene 23. – 26. mai på Messe München i Tyskland.

Les videre

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Onlinetrykkeri begynner å selge materialer

Unitedprint, som driver nettrykkeriet Print24, begynner å selge materialer via merket Infowerk. Dette gjelder blant annet papir, plater og kartong.
Toivo

Konica Minolta premiereviste kjempemaskin for B2+

Konica Minolta hadde premiere på sin nye B2+ UV-inkjetprinter, AccurioJet 60000 under Drupa. De viste også sin nye high chroma-maskin med et utvidet fargerom for virkelig iøynefallende farger.
FotoJet-83-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676