Han er Canons nye produktsjef

Foto: Claes Nordström
PUBLISERT: 25 april 2023
OPPDATERT: 28 april
Forretningsdriften og bedriftskulturen tiltrakk Ola Fors til Canon, hvor han begynte i sin nye stilling som produktsjef for forretningsområdet produksjonstrykk.

Ola Fors byttet fra  forsvaret til å bli produktsjef for Canon Svenska.
– Jeg har savnet den kommersielle drivkraften, sier han om sin nye rolle, som han startet i januar.

Hvordan ser du på din nye rolle?

– Jeg gleder meg selvfølgelig. Det føles kjempegøy og som om jeg har funnet tilbake dit jeg hører hjemme, i et kommersielt selskap som drives fremover med den slags driv.

Ola Fors har jobbet i grafiske virksomheter i over 30 år. Mesteparten av tiden, fra 1992 til 2014, jobbet han i fagpresseforlaget CW Communications, som senere fusjonerte inn i IDG, nå under navnet Foundry. Han kommer sist fra stilling som seksjonsleder i Forsvarets grafiske produksjonsavdeling .

– Der produserer de alt det grafiske materialet som Forsvaret kunne tenkes å trenge. Alt fra navneskilt, plakater, brosjyrer, bruksanvisninger til stridsvognmål og alt i mellom.

Hva tiltrakk deg å jobbe i et selskap som Canon?

– Jeg har savnet den kommersielle drivkraften. Forsvaret er en viktig autoritet, men det er tross alt en autoritet og passer meg kanskje ikke 100 prosent. Jeg liker denne virksomheten. Dels at kundene våre får bra ting slik at de kan få overskudd og tingene sine, og dels at vi er en forretningsdrevet bedrift. Det synes jeg er kjempegøy og spennende.

Utvikle strategier

I utgangspunktet har arbeidet hans handlet mye om å få et helhetsbilde av Canon-organisasjonen og selskapets portefølje av maskiner og programvare innen produksjonstrykk – fra selskapets enorme ark og rull til rulleprintere med inkjet til mindre storformatskrivere. De første månedene har betydd mye reiser og møter rundt i Europa, sier Ola.

– I løpet av disse tre månedene har det vært mye å sette meg inn i hva arbeidet går ut på, organisasjonsforståelse og å finne kontaktpunkter internasjonalt har vært mitt største fokus.

Tiltrukket av selskapets filosofi

Hva er ditt inntrykk av Canons produktportefølje?

– Produktporteføljen er mildt sagt imponerende. Men så ble jeg også tiltrukket av Kyosei-bedriftsfilosofien. Det er et japansk ord som betyr «å leve og jobbe sammen til det beste for alle», vi skal ikke bare selge og selge ting, men det er et høyere mål. Det liker jeg og det har nok farget meg. Det gjennomsyrer hele organisasjonen vår.

– Jeg synes bredden er en utrolig styrke, sier Ola Fors om Canons produktportefølje innen produksjonstrykk.
«Vanskelig å velge»

På spørsmål om hva han anser som spydspissen i maskinporteføljen, er svaret helheten de tilbyr i alle produksjonssegmenter.

– Det blir vanskelig å velge noe. Jeg synes bredden er en utrolig styrke. Når du ser på storformat tenker vi på alt, fra det enkle til det mer avanserte. Og det samme på ark. Det er ingen andre som har det vi har, og det synes jeg er kjempegøy og unikt.

– Canon som merke topper listen på de fleste områder, men så er det selvfølgelig produkter som er litt vanskeligere og de som går litt bedre, så for meg handler det selvsagt om å styrke meg overalt innenfor det som er produktporteføljen min, produksjonstrykk.

Ola Fors tar opp et eksempel, arktoner-serien som de jobber intenst med markedsføring av i år:

– Det jeg synes er veldig gøy nå er hele den såkalte V-serien, som ble fornyet i løpet av høsten. Der har vi et veldig sterkt tilbud til markedet knyttet til kunder med de mindre behovene men også de med de virkelig store behovene på arksiden. Vi har en registrering og tilpasning der vi slår alle på fingrene, sier han og oppsummerer tankene sine rundt prisbildet på Canons produkter:

– Målet vårt er ikke å være billigst på noe, men heller å være best.

Les videre

Schibsted med nytt trykkeri i Vestby

Fredag 8. september åpnet Schibsted sitt nye trykkeri i Vestby. Trykkeriet er svært kompakt, og rommer bare 20 prosent av arealet til det gamle lokalet i Nydalen.
– Dette er et trykkeri for fremtiden, sier administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen.
schibsted1

Canon vestlandet får ny kundeansvarlig

Jon Larsen overtar etter Terje Eriksen, som etter 16 år som Business Developer og Account Manager i Professional Print teamet hos Canon, nå går over i pensjonisttilværelsen.
jon_larsen_canon

Rask tonerpresse skal takle økende volumer

Trykkeriet på UiT - Norges arktiske universitet - har investert i en digital tonerpresse, en Ricoh Pro C9210. Formodentlig verdens nordligste installasjon av Ricohs flaggskipsmodell i segmentet produksjonsprintere.
Bilde-1_web

Bransjetrender i fokus på grafisk landsmøte i Alta

Miljø, bærekraft og sikkerhet er gjennomgående temaer i programmet når Grafisk Bransjeforening inviterer til landsmøte, denne gang i Alta 1.-3. September. Det samme er naturopplevelser og sosial omgang.
Robert Alta

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small