Stora Enso senker kapasiteten på grafisk papir

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 28 april 2023
OPPDATERT: 28 april
Foto: Lånt fra Stora Ensos nettsted.

Stora Enso planlegger å redusere produksjonen av grafisk papir og permanent stenge en av de to papirmaskinene i Anjala, Finland.

Anjalankoski-anlegget i Finland består av to produksjonsenheter. Den ene er Ingerois som produserer emballasjepapp, og Anjala som produserer papir. I dag produserer Anjalas produksjonsenhet bestrøket og ubestrøket bokpapir, bestrøket magasinpapir og forbedret avispapir på to papirmaskiner. På grunn av fallende papiretterspørsel og høye kostnader, har Stora Enso satt i gang en plan for å samle all grafisk papirproduksjon i én produksjonslinje.

Med den gjenværende papirmaskinen vil Stora Enso kunne fortsette å produsere sitt utvalg av papirkvaliteter. Den planlagte stengingen av én produksjonslinje vil redusere den årlige kapasiteten med 250 000 tonn og salget med omtrent 100 millioner euro.

Nedleggelsen vil bli implementert i løpet av fjerde kvartal 2023 og vil berøre cirka 110 stillinger. Stora Enso vil være forpliktet til å jobbe tett med andre Stora Enso-lokasjoner, lokalsamfunnet og andre interessenter for å støtte gjenansettelse og opplæring av de berørte ansatte.

– Nedgangen i etterspørselen etter avispapir og grafisk papir har akselerert ytterligere og har også nådd det tidligere mer stabile bokpapirmarkedet. For å sikre vitaliteten til vårt bokpapirtilbud planlegger vi derfor å fokusere all vår innsats på den gjenværende Anjala-produksjonslinjen og fortsette å betjene våre bokpapirkunder med høykvalitetsprodukter, sier Hannu Kasurinen, EVP Packaging Materials-divisjon.

Stora Enso vil fortsette å utnytte stedets synergier mellom papp- og papirproduksjon.

Les videre

Tredobbelt med nyheter og fullspekket timeplan

Norske Print Supplies kommer til Stockholm og Sign&Print-messen for blant annet å presentere tre nye varemerker i sin portefølje. Men også for kanskje å finne nye medarbeidere.
Fredrik-och-Gaute-Print-Supplies-1024x684 (1)

Schibsted med nytt trykkeri i Vestby

Fredag 8. september åpnet Schibsted sitt nye trykkeri i Vestby. Trykkeriet er svært kompakt, og rommer bare 20 prosent av arealet til det gamle lokalet i Nydalen.
– Dette er et trykkeri for fremtiden, sier administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen.
schibsted1

Canon lanserer 100% CO2-kompensert bredformatpapir

Canon Red Label Zero FSC og Resirkulert White Zero FSC er CO2-nøytrale papirtyper i bredformat spesielt rettet mot tekniske tegninger. Begge papirtypene er kompatible med Canon ColorWave, PlotWave og imagePROGRAF-serien.
red-label-zero-hero-image-16x9-close-up_5c5ecbe41ab14bd3bc9f71f870ee956a

Lakkbeskyttelse fra raskt voksende leverandør

Forhandleren Scandraft tar med eksempler fra sitt brede utvalg av materialer og tilbehør til bilde-, dekor- og reklameproduksjon til Sign&Print Scandinavia.
Scandraft-Anna-webb-1024x683

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small