Stora Enso senker kapasiteten på grafisk papir

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 28 april 2023
OPPDATERT: 28 april
Foto: Lånt fra Stora Ensos nettsted.

Stora Enso planlegger å redusere produksjonen av grafisk papir og permanent stenge en av de to papirmaskinene i Anjala, Finland.

Anjalankoski-anlegget i Finland består av to produksjonsenheter. Den ene er Ingerois som produserer emballasjepapp, og Anjala som produserer papir. I dag produserer Anjalas produksjonsenhet bestrøket og ubestrøket bokpapir, bestrøket magasinpapir og forbedret avispapir på to papirmaskiner. På grunn av fallende papiretterspørsel og høye kostnader, har Stora Enso satt i gang en plan for å samle all grafisk papirproduksjon i én produksjonslinje.

Med den gjenværende papirmaskinen vil Stora Enso kunne fortsette å produsere sitt utvalg av papirkvaliteter. Den planlagte stengingen av én produksjonslinje vil redusere den årlige kapasiteten med 250 000 tonn og salget med omtrent 100 millioner euro.

Nedleggelsen vil bli implementert i løpet av fjerde kvartal 2023 og vil berøre cirka 110 stillinger. Stora Enso vil være forpliktet til å jobbe tett med andre Stora Enso-lokasjoner, lokalsamfunnet og andre interessenter for å støtte gjenansettelse og opplæring av de berørte ansatte.

– Nedgangen i etterspørselen etter avispapir og grafisk papir har akselerert ytterligere og har også nådd det tidligere mer stabile bokpapirmarkedet. For å sikre vitaliteten til vårt bokpapirtilbud planlegger vi derfor å fokusere all vår innsats på den gjenværende Anjala-produksjonslinjen og fortsette å betjene våre bokpapirkunder med høykvalitetsprodukter, sier Hannu Kasurinen, EVP Packaging Materials-divisjon.

Stora Enso vil fortsette å utnytte stedets synergier mellom papp- og papirproduksjon.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Onlinetrykkeri begynner å selge materialer

Unitedprint, som driver nettrykkeriet Print24, begynner å selge materialer via merket Infowerk. Dette gjelder blant annet papir, plater og kartong.
Toivo

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1