Når en milepæl med tonerpresse

PUBLISERT: 3 mai 2023
OPPDATERT: 3 mai
Geir Thorbjørnsen (til høyre) hos CopyCat var imponert over den matte og offsetlignende kvaliteten på trykkene. Foto: Pressebilde

Siden lanseringen av imagePRESS V1000 i april 2022, har Canon gjort over 250 installasjoner rundt om i Europa. Tre av pressene er hos CopyCat, som ble et av de første trykkeriene i Norge som testet teknologien.

V1000-modellen bygger på den utprøvde imagePRESS-teknologien, men inkluderer også en rekke nye funksjoner som ifølge produsenten skal gi både optimal pålitelighet og oppetid. Dette går fram av en pressemelding.

Det dreier seg blant annet om en ny overføringsteknikk for å sikre jevn fargedistribusjon, integrert POD-SURF-fikseringsteknologi for jevn utskriftshastighet på 100 sider per minutt på en rekke materialer, totrinns registreringskorreksjon for å gi perfekte registrerings- og fargeinnstillinger, samt muligheten til å skrive ut dobbeltsidige bannere opptil 1,3 meter.

Pressen har også en valgfri deteksjonsenhet som automatisk oppdager utskrifter som ikke samsvarer med jobbens registrerings- og fargeinnstillinger. Hvis et avvik oppdages, foretas en automatisk justering og disse innstillingene bibeholdes deretter gjennom hele kjøringen.

Offset-lignende kvalitet

En av kundene som installerte imagePRESS V1000 er norske CopyCat, som har vært en trofast Canon-kunde i 25 år. Selskapet slo til på ikke mindre enn tre V1000-presser.

– Da vi så testtrykkene fra imagePRESS V1000, ble vi imponert over den matte og offsetaktige kvaliteten. Og med den valgfrie sensorenheten for fargejusteringer og on-the-fly registrering av for- og bakside, kan vi sikre at utskriftskvaliteten er konsistent gjennom hele kjøringen, sier Geir Thorbjørnsen, medgründer og administrerende direktør i selskapet.

Andre faktorer som var viktige for CopyCat i investeringsbeslutningen var høyere hastighet, lavere energiforbruk og muligheten til å produsere dobbeltsidige bannere. Til sammen skal dette utvide selskapets tilbud.

– Vår erfaring med imagePRESS-teknologi har alltid vært positiv, takket være dens gjennomgående høye kvalitet, produktivitet og pålitelighet. Vi har kjørt våre nåværende presser i mer enn fem år, og vi får fortsatt fantastiske kvalitetsresultater. Jeg føler meg helt sikker på at vi ved å investere i V1000 installerer en løsning vi kan stole på. Både nå og i fremtiden, sier Geir Thorbjørnsen.

imagePRESS V1000 bygger på eksisterende teknologi, men med en rekke nye funksjoner.
Pålitelighet og fleksibilitet

Responsen som Canon har fått fra kundene så langt handler blant annet om høy produktivitet, et bredt og fleksibelt bruksområde, korrekt registrering, høy kvalitet og lavt energiforbruk.

– Vi vet at kommersielle trykkerier og hustrykkerier får strammere tidsfrister og mer mangeartede oppdrag. Dette produktet er designet for å overgå kundenes forventninger til en tonerpresse, og gir både pålitelighet og fleksibilitet for å møte kravene til dagens trykksaksinnkjøpere, sier Jennifer Kolloczek, senior europeisk leder for forretningsutvikling, planlegging og innovasjon hos Canon Production Print.

Les videre

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1