Premiere for DTG-printer blant inspirasjonsflater

Foto: Claes Nordström/Arkiv/Pressebi
PUBLISERT: 8 mai 2023
OPPDATERT: 8 mai
Epsons nyeste maskiner for sublimering, DTG og storformatutskrift med inkjetteknologier med bl.a. UV, eco-solvent og harpiks er utstilt på Fespa-messen i München. Foto: Claes Nordström/Arkivbilde

Epson benytter anledningen til å lansere en helt ny maskin på Fespa-messen. Nyheten er en kompakt DTG-skriver i mellomsegmentet for utskrift direkte på plagg.

Maskindemonstrasjoner og inspirerende prints på ulike applikasjoner venter i Epsons Fespa-utstilling. Epson vil også vise hvordan de styrker sin posisjon i DTG-markedet (direct-to-garment) med en videreutvikling av SureColor F2100 storformatprinteren. Hos Fespa får den premiere – modell F2200 for printing direkte på plagg.

Den nye SureColor F2200 er en kompakt printer, ideell for nystartede eller mellomstore bedrifter som trenger høy fleksibilitet, nøyaktighet og raske ledetider, ifølge Epson. DTG-printeren er tilpasset for å produsere komplekse design på en rekke plagg, utstyrt med Epsons PrecisionCore MicroTFP-skrivehodeteknologi.

Gir økt produktivitet

Ifølge produsenten skal maskinmodellen holde ekstremt høy utskriftskvalitet samtidig som den gir brukeren en produktivitetsøkning på opptil 25 prosent sammenlignet med forgjengeren. I stedet for blekkpatroner brukes poser med UltraChrome DG2-blekk i skriveren.

SureColor F2200 er Epsons nyeste DTG-skriver. Foto: Epson

– Selv om DTG-markedet har blitt en utfordring på grunn av DTF (direkte til film for transferprint, red.anm.) teknologi, tilbyr denne utviklingen nye og mellomstore bedrifter et svært kostnadseffektivt og fleksibelt alternativ som gir enestående kvalitet og enkelt kan oppskalert for å møte fremtidige behov, sier Heather Kendle, europeisk leder for produktledelse i forretningsområdet Commercial & Industrial hos Epson.

DTG og DTF utskrift

GarmentCreator2-programvaren er også inkludert. Den har som mål å muliggjøre utskrift av både DTG og DTF, men skal også bidra til å forbedre kvaliteten på fine linjer og liten tekst.
SureColor F2200 tilbyr en rekke forbedrede funksjoner utviklet med tanke på brukervennlighet, som gjør det mulig for bedrifter å opprettholde høye produksjons- og kvalitetsnivåer uten behov for spesialistoperatører.

Flere andre maskiner fra Epsons printerserie vil også bli demonstrert live på standen. Det dreier seg blant annet om Epsons nyeste maskiner for sublimering, DTG og storformatutskrift med inkjet-teknologier, blant disse UV, eco solvent og harpiks (resin).

Profilprodukter og klestrykk

På utstillingen vil det også være det Epson kaller en personaliseringssone hvor ulike typer profilprodukter de har trykket vil vises. Spesialdesignede t-skjorter, lerretsapplikasjoner, krus, notatbøker, mobilfutteraler, coasters og vannflasker er noen eksempler.

Det vil også være andre overflater for å inspirere Fespa-besøkende. Dette gjøres dels med mer eksklusive klestrykk med en rekke forskjellige stoffer fra motedesignere over hele verden, dels med større personaliserte gjenstander som ski, surfebrett, solsenger, håndklær og en fargerik foliert vannscooter.

Les videre

Konica Minolta viste et effektivt trykkeri

Hvordan kan et trykkeri drives så effektivt som mulig? Konica Minolta ønsket å gi svaret på det spørsmålet til de besøkende på standen under Sign&Print Scandinavia, hvor de viste hvordan det kan gjøres rent praktisk.
Konica-4-1024x682

Ny serie printere fra Canon

Canon har lansert sin nye imagePROGRAF TM-serie med A0+- og A1+-skrivere til teknisk og reklamerelatert storformatutskrift. Kundegruppen Canon ser for seg er alt fra arkitekt-, ingeniør-, produksjons- og byggevirksomheter til butikker, utdanningsinstitusjoner og hotell- og restaurantnæringen.
canon_dakserie

Neonsjokk hos Nize: "Tilbyr noe annet"

Fargerike trykk med neonfarger fanget blikket på Nize Equipments stand under Sign&Print Scandinavia. Men også en printer som kan skrive ut taktile skilt som bokstavelig talt står ut.
Nize-3-1024x683

Fujifilm legger press på tonermarkedet

Fujifilms utrulling av tonerskriverløsninger over hele Europa har gått inn i enda en ny fase med lanseringen av to nye mellommodeller – Revoria Press EC1100 og Revoria SC170/180.
Tommy_Segelberg_Fujifilm

Siste nytt

Hotelloppdrag - en døråpner til et nytt marked

PS Press Reklame i Moss har vært aktiv i den grafiske bransjen i 30 år. For ti år siden snublet selskapet over storformattrenden, og nå begir de seg inn i nye uutforskede territorier med suksess: interiør.
PS-Trio-ver-2

"Unngå å bruke ordet bærekraftig i din markedsføring"

I Danmark advarer både Forbrukerombudet og Carsten Bøg, som er direktør for ESG og bærekraftig utvikling i bransjeorganisasjonen GRAKOM om å bruke ordet "bærekraftig".
BAEREKRAFTIG

Konica Minolta viste et effektivt trykkeri

Hvordan kan et trykkeri drives så effektivt som mulig? Konica Minolta ønsket å gi svaret på det spørsmålet til de besøkende på standen under Sign&Print Scandinavia, hvor de viste hvordan det kan gjøres rent praktisk.
Konica-4-1024x682

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web