Premiere for DTG-printer blant inspirasjonsflater

Foto: Claes Nordström/Arkiv/Pressebi
PUBLISERT: 8 mai 2023
OPPDATERT: 8 mai
Epsons nyeste maskiner for sublimering, DTG og storformatutskrift med inkjetteknologier med bl.a. UV, eco-solvent og harpiks er utstilt på Fespa-messen i München. Foto: Claes Nordström/Arkivbilde

Epson benytter anledningen til å lansere en helt ny maskin på Fespa-messen. Nyheten er en kompakt DTG-skriver i mellomsegmentet for utskrift direkte på plagg.

Maskindemonstrasjoner og inspirerende prints på ulike applikasjoner venter i Epsons Fespa-utstilling. Epson vil også vise hvordan de styrker sin posisjon i DTG-markedet (direct-to-garment) med en videreutvikling av SureColor F2100 storformatprinteren. Hos Fespa får den premiere – modell F2200 for printing direkte på plagg.

Den nye SureColor F2200 er en kompakt printer, ideell for nystartede eller mellomstore bedrifter som trenger høy fleksibilitet, nøyaktighet og raske ledetider, ifølge Epson. DTG-printeren er tilpasset for å produsere komplekse design på en rekke plagg, utstyrt med Epsons PrecisionCore MicroTFP-skrivehodeteknologi.

Gir økt produktivitet

Ifølge produsenten skal maskinmodellen holde ekstremt høy utskriftskvalitet samtidig som den gir brukeren en produktivitetsøkning på opptil 25 prosent sammenlignet med forgjengeren. I stedet for blekkpatroner brukes poser med UltraChrome DG2-blekk i skriveren.

SureColor F2200 er Epsons nyeste DTG-skriver. Foto: Epson

– Selv om DTG-markedet har blitt en utfordring på grunn av DTF (direkte til film for transferprint, red.anm.) teknologi, tilbyr denne utviklingen nye og mellomstore bedrifter et svært kostnadseffektivt og fleksibelt alternativ som gir enestående kvalitet og enkelt kan oppskalert for å møte fremtidige behov, sier Heather Kendle, europeisk leder for produktledelse i forretningsområdet Commercial & Industrial hos Epson.

DTG og DTF utskrift

GarmentCreator2-programvaren er også inkludert. Den har som mål å muliggjøre utskrift av både DTG og DTF, men skal også bidra til å forbedre kvaliteten på fine linjer og liten tekst.
SureColor F2200 tilbyr en rekke forbedrede funksjoner utviklet med tanke på brukervennlighet, som gjør det mulig for bedrifter å opprettholde høye produksjons- og kvalitetsnivåer uten behov for spesialistoperatører.

Flere andre maskiner fra Epsons printerserie vil også bli demonstrert live på standen. Det dreier seg blant annet om Epsons nyeste maskiner for sublimering, DTG og storformatutskrift med inkjet-teknologier, blant disse UV, eco solvent og harpiks (resin).

Profilprodukter og klestrykk

På utstillingen vil det også være det Epson kaller en personaliseringssone hvor ulike typer profilprodukter de har trykket vil vises. Spesialdesignede t-skjorter, lerretsapplikasjoner, krus, notatbøker, mobilfutteraler, coasters og vannflasker er noen eksempler.

Det vil også være andre overflater for å inspirere Fespa-besøkende. Dette gjøres dels med mer eksklusive klestrykk med en rekke forskjellige stoffer fra motedesignere over hele verden, dels med større personaliserte gjenstander som ski, surfebrett, solsenger, håndklær og en fargerik foliert vannscooter.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324