Premiere for DTG-printer blant inspirasjonsflater

Foto: Claes Nordström/Arkiv/Pressebi
PUBLISERT: 8 mai 2023
OPPDATERT: 8 mai
Epsons nyeste maskiner for sublimering, DTG og storformatutskrift med inkjetteknologier med bl.a. UV, eco-solvent og harpiks er utstilt på Fespa-messen i München. Foto: Claes Nordström/Arkivbilde

Epson benytter anledningen til å lansere en helt ny maskin på Fespa-messen. Nyheten er en kompakt DTG-skriver i mellomsegmentet for utskrift direkte på plagg.

Maskindemonstrasjoner og inspirerende prints på ulike applikasjoner venter i Epsons Fespa-utstilling. Epson vil også vise hvordan de styrker sin posisjon i DTG-markedet (direct-to-garment) med en videreutvikling av SureColor F2100 storformatprinteren. Hos Fespa får den premiere – modell F2200 for printing direkte på plagg.

Den nye SureColor F2200 er en kompakt printer, ideell for nystartede eller mellomstore bedrifter som trenger høy fleksibilitet, nøyaktighet og raske ledetider, ifølge Epson. DTG-printeren er tilpasset for å produsere komplekse design på en rekke plagg, utstyrt med Epsons PrecisionCore MicroTFP-skrivehodeteknologi.

Gir økt produktivitet

Ifølge produsenten skal maskinmodellen holde ekstremt høy utskriftskvalitet samtidig som den gir brukeren en produktivitetsøkning på opptil 25 prosent sammenlignet med forgjengeren. I stedet for blekkpatroner brukes poser med UltraChrome DG2-blekk i skriveren.

SureColor F2200 er Epsons nyeste DTG-skriver. Foto: Epson

– Selv om DTG-markedet har blitt en utfordring på grunn av DTF (direkte til film for transferprint, red.anm.) teknologi, tilbyr denne utviklingen nye og mellomstore bedrifter et svært kostnadseffektivt og fleksibelt alternativ som gir enestående kvalitet og enkelt kan oppskalert for å møte fremtidige behov, sier Heather Kendle, europeisk leder for produktledelse i forretningsområdet Commercial & Industrial hos Epson.

DTG og DTF utskrift

GarmentCreator2-programvaren er også inkludert. Den har som mål å muliggjøre utskrift av både DTG og DTF, men skal også bidra til å forbedre kvaliteten på fine linjer og liten tekst.
SureColor F2200 tilbyr en rekke forbedrede funksjoner utviklet med tanke på brukervennlighet, som gjør det mulig for bedrifter å opprettholde høye produksjons- og kvalitetsnivåer uten behov for spesialistoperatører.

Flere andre maskiner fra Epsons printerserie vil også bli demonstrert live på standen. Det dreier seg blant annet om Epsons nyeste maskiner for sublimering, DTG og storformatutskrift med inkjet-teknologier, blant disse UV, eco solvent og harpiks (resin).

Profilprodukter og klestrykk

På utstillingen vil det også være det Epson kaller en personaliseringssone hvor ulike typer profilprodukter de har trykket vil vises. Spesialdesignede t-skjorter, lerretsapplikasjoner, krus, notatbøker, mobilfutteraler, coasters og vannflasker er noen eksempler.

Det vil også være andre overflater for å inspirere Fespa-besøkende. Dette gjøres dels med mer eksklusive klestrykk med en rekke forskjellige stoffer fra motedesignere over hele verden, dels med større personaliserte gjenstander som ski, surfebrett, solsenger, håndklær og en fargerik foliert vannscooter.

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik