HP: Storformatprinting med lav miljøpåvirkning

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 10 mai 2023
OPPDATERT: 10 mai
Over forventning – ”Beyond Expectation˝ – oppsummerer den kommende Fespa-utstillingen ifølge HP. Foto: Pressebilde

På Fespa-standen vil HP fokusere på å vise trykkerier hvordan de kan nå nye høyder innen bærekraft. Dette skal demonstreres i en rød tråd med storformatmaskiner, vannbasert blekk i kartonger og selskapets bærekraftsprogram.

Samlenavnet for HPs utstilling på Fespa-messen i München er «Beyond Expectation˝ med fokus på bærekraft. Den inkluderer hvordan trykksaksleverandører kan dra nytte av HPs storformatteknologi og deres forskjellige digitale printere, fordelene ved å bytte til vannbasert lateksblekk som kommer i HPs pappbaserte EcoCarton-kassetter, og hvordan bedrifter kan forbedre materialgjenvinningen gjennom HP Planet Partners-programmet.

3,2 meters rulleprinter

De siste nyhetene på maskinvaresiden HP Latex 2700, en 3,2 meter rulleprinter med muligheten for hvitt blekk. Under messen får messebesøkende også en innføring i Microsoft HoloLens og hvordan det er å jobbe i en blandet virkelighet med printerens funksjoner. Ifølge HP er det en ergonomisk, frakoblet og selvstendig holografisk enhet med forretningsspesifikke apper som forbedrer brukerens presisjon og resultater i arbeidet sitt.

HP Latex 2700 skriver ut med hvitt blekk. Foto: Pressebilde
Mer om maskinvaresiden

Andre blekkmaskiner er også ventet på HPs stand. Et utvalg viser HP R-seriens hybridprinter for fleksible og stive materialer, 64-tommers rull-til-rull Latex 800W-printer med hvitt blekk og inkludert skjæring, og HP Stitch S1000, en sublimeringsprinter som kan lastes med 3.2 meter brede ruller.

En samling med programvarer

Selskapet demonstrerer også Professional Print Service Plans – en portefølje av service- og programvareløsninger. Et av disse programmene er HP Print Beat, som har som mål å hjelpe trykksaksleverandører med fjernovervåking av utskriftsproduksjonen deres. Et annet program er HP Learn, et kunnskapssenter som tilbyr gratis og premium opplæring for å hjelpe trykksaksleverandører med å maksimalisere produktiviteten sin.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo