HP: Storformatprinting med lav miljøpåvirkning

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 10 mai 2023
OPPDATERT: 10 mai
Over forventning – ”Beyond Expectation˝ – oppsummerer den kommende Fespa-utstillingen ifølge HP. Foto: Pressebilde

På Fespa-standen vil HP fokusere på å vise trykkerier hvordan de kan nå nye høyder innen bærekraft. Dette skal demonstreres i en rød tråd med storformatmaskiner, vannbasert blekk i kartonger og selskapets bærekraftsprogram.

Samlenavnet for HPs utstilling på Fespa-messen i München er «Beyond Expectation˝ med fokus på bærekraft. Den inkluderer hvordan trykksaksleverandører kan dra nytte av HPs storformatteknologi og deres forskjellige digitale printere, fordelene ved å bytte til vannbasert lateksblekk som kommer i HPs pappbaserte EcoCarton-kassetter, og hvordan bedrifter kan forbedre materialgjenvinningen gjennom HP Planet Partners-programmet.

3,2 meters rulleprinter

De siste nyhetene på maskinvaresiden HP Latex 2700, en 3,2 meter rulleprinter med muligheten for hvitt blekk. Under messen får messebesøkende også en innføring i Microsoft HoloLens og hvordan det er å jobbe i en blandet virkelighet med printerens funksjoner. Ifølge HP er det en ergonomisk, frakoblet og selvstendig holografisk enhet med forretningsspesifikke apper som forbedrer brukerens presisjon og resultater i arbeidet sitt.

HP Latex 2700 skriver ut med hvitt blekk. Foto: Pressebilde
Mer om maskinvaresiden

Andre blekkmaskiner er også ventet på HPs stand. Et utvalg viser HP R-seriens hybridprinter for fleksible og stive materialer, 64-tommers rull-til-rull Latex 800W-printer med hvitt blekk og inkludert skjæring, og HP Stitch S1000, en sublimeringsprinter som kan lastes med 3.2 meter brede ruller.

En samling med programvarer

Selskapet demonstrerer også Professional Print Service Plans – en portefølje av service- og programvareløsninger. Et av disse programmene er HP Print Beat, som har som mål å hjelpe trykksaksleverandører med fjernovervåking av utskriftsproduksjonen deres. Et annet program er HP Learn, et kunnskapssenter som tilbyr gratis og premium opplæring for å hjelpe trykksaksleverandører med å maksimalisere produktiviteten sin.

Les videre

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280