Canon med karbonnøytralt papir for store formater

PUBLISERT: 15 mai 2023
OPPDATERT: 15 mai
Pressebilde

Med lanseringen av Red Label Zero FSC og Recycled White Zero FSC   har Canon nå fått fremstilt sitt første karbonnøytrale tekniske storformatpapir for arkitekt-, ingeniør-, bygg- og produksjonsvirksomheter. 

Begge produktene er FSC-sertifisert (FSC-C008945) og 100 prosent karbonnøytrale, skriver Canon i en pressemelding. I tillegg er begge papirkvalitetene EU Ecolabel-sertifisert.

Red Label Zero FSC er tilgjengelig i 30 varianter, inkludert ISO (DIN)- og ANSI-formater. Papiret har en vekt på 75 g/m2 og fås i ulike bredder fra 210 til 1067 mm og på ruller med 175 og 200 meter. Som ytterligere et bidrag til bærekraft har Canon en ordning hvor man kan bestille en pall med papir uemballert, dermed reduseres emballasje- og avfallsmengden et hakk til.

Recycled White Zero FSC er litt tyngre med 80 g/m2, og fås i ulike bredder fra 297 til 914 mm og på ruller med 150 meter. Papiret er fremstilt av 100 prosent resirkulert papir fra konsumentmarkedet, også et bærekraft-tiltak. Begge papirene er kompatible med Canons ColorWave-, PlotWave- og imagePROGRAF-serier, samt andre skrivermerker på markedet. Canon retter salget av disse nye papirtypene mot arkitekt-, ingeniør-, bygg- og produksjonvirksomheter.

Siden 2012 har Canon samarbeidet med ClimatePartner for å tilby karbonnøytrale papir til kontorskrivere, med merkenavn som Black Label Zero, Top Colour Zero og Recycled White Zero. Nå satser man altså videre på teknisk papir for storformat.

– Vi jobber for å redusere vårt eget karbonfotavtrykk, men også for å hjelpe kundene våre med å redusere sin miljøpåvirkning, sier Maurice Pardoel, Director Product Line Management & Operations hos Canon Europa – Imaging Supplies i pressemeldingen.

– Vi er derfor veldig glade for å kunne lansere våre første karbonnøytrale tekniske storformatpapir for arkitekt-, ingeniør-, bygg- og produksjonsmarkedet. Gjennom samarbeidet vårt med ClimatePartner har vi kunnet utvide utvalget av karbonnøytralt papir, støtte klimaprosjekter for å kompensere for utslipp og tilby et mer miljøvennlig alternativ til våre storformatkunder, i tråd med deres bærekraftmål, avslutter Pardoel.

Red Label Zero FSC og Recycled White Zero FSC kan kjøpes hos Canons salgsorganisasjon, forhandlere og i Canons nettbutikk.

Les videre

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Messepremiere for Zünds Q-Line

Den sveitsiske skjærebordprodusenten Zünd stiller ut under mottoet "Performance across the board" og tar med seg Q-Line som ble lansert i fjor vår og nå for første gang vises på en messe.
Zund 2

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie