Canon med karbonnøytralt papir for store formater

PUBLISERT: 15 mai 2023
OPPDATERT: 15 mai
Pressebilde

Med lanseringen av Red Label Zero FSC og Recycled White Zero FSC   har Canon nå fått fremstilt sitt første karbonnøytrale tekniske storformatpapir for arkitekt-, ingeniør-, bygg- og produksjonsvirksomheter. 

Begge produktene er FSC-sertifisert (FSC-C008945) og 100 prosent karbonnøytrale, skriver Canon i en pressemelding. I tillegg er begge papirkvalitetene EU Ecolabel-sertifisert.

Red Label Zero FSC er tilgjengelig i 30 varianter, inkludert ISO (DIN)- og ANSI-formater. Papiret har en vekt på 75 g/m2 og fås i ulike bredder fra 210 til 1067 mm og på ruller med 175 og 200 meter. Som ytterligere et bidrag til bærekraft har Canon en ordning hvor man kan bestille en pall med papir uemballert, dermed reduseres emballasje- og avfallsmengden et hakk til.

Recycled White Zero FSC er litt tyngre med 80 g/m2, og fås i ulike bredder fra 297 til 914 mm og på ruller med 150 meter. Papiret er fremstilt av 100 prosent resirkulert papir fra konsumentmarkedet, også et bærekraft-tiltak. Begge papirene er kompatible med Canons ColorWave-, PlotWave- og imagePROGRAF-serier, samt andre skrivermerker på markedet. Canon retter salget av disse nye papirtypene mot arkitekt-, ingeniør-, bygg- og produksjonvirksomheter.

Siden 2012 har Canon samarbeidet med ClimatePartner for å tilby karbonnøytrale papir til kontorskrivere, med merkenavn som Black Label Zero, Top Colour Zero og Recycled White Zero. Nå satser man altså videre på teknisk papir for storformat.

– Vi jobber for å redusere vårt eget karbonfotavtrykk, men også for å hjelpe kundene våre med å redusere sin miljøpåvirkning, sier Maurice Pardoel, Director Product Line Management & Operations hos Canon Europa – Imaging Supplies i pressemeldingen.

– Vi er derfor veldig glade for å kunne lansere våre første karbonnøytrale tekniske storformatpapir for arkitekt-, ingeniør-, bygg- og produksjonsmarkedet. Gjennom samarbeidet vårt med ClimatePartner har vi kunnet utvide utvalget av karbonnøytralt papir, støtte klimaprosjekter for å kompensere for utslipp og tilby et mer miljøvennlig alternativ til våre storformatkunder, i tråd med deres bærekraftmål, avslutter Pardoel.

Red Label Zero FSC og Recycled White Zero FSC kan kjøpes hos Canons salgsorganisasjon, forhandlere og i Canons nettbutikk.

Les videre

Ny serie printere fra Canon

Canon har lansert sin nye imagePROGRAF TM-serie med A0+- og A1+-skrivere til teknisk og reklamerelatert storformatutskrift. Kundegruppen Canon ser for seg er alt fra arkitekt-, ingeniør-, produksjons- og byggevirksomheter til butikker, utdanningsinstitusjoner og hotell- og restaurantnæringen.
canon_dakserie

Neonsjokk hos Nize: "Tilbyr noe annet"

Fargerike trykk med neonfarger fanget blikket på Nize Equipments stand under Sign&Print Scandinavia. Men også en printer som kan skrive ut taktile skilt som bokstavelig talt står ut.
Nize-3-1024x683

Print Supplies håper på suksess i nabolandet

Live-foliering og flere produktinnovasjoner var i rampelyset på standen til Print Supplies. Med sin deltakelse på Sign&Print Scandinavia går den norske fullserviceleverandøren inn på det svenske markedet.
Print-Supplies-1024x683

Handel hos Marabu på messen

Allmedia i Malmø har forsterket maskinparken med en planskriver fra Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andre dag ble det vekslet håndtrykk på Marabus stand og avtalen ble forseglet.
Allmedia-2

Siste nytt

Hotelloppdrag - en døråpner til et nytt marked

PS Press Reklame i Moss har vært aktiv i den grafiske bransjen i 30 år. For ti år siden snublet selskapet over storformattrenden, og nå begir de seg inn i nye uutforskede territorier med suksess: interiør.
PS-Trio-ver-2

"Unngå å bruke ordet bærekraftig i din markedsføring"

I Danmark advarer både Forbrukerombudet og Carsten Bøg, som er direktør for ESG og bærekraftig utvikling i bransjeorganisasjonen GRAKOM om å bruke ordet "bærekraftig".
BAEREKRAFTIG

Konica Minolta viste et effektivt trykkeri

Hvordan kan et trykkeri drives så effektivt som mulig? Konica Minolta ønsket å gi svaret på det spørsmålet til de besøkende på standen under Sign&Print Scandinavia, hvor de viste hvordan det kan gjøres rent praktisk.
Konica-4-1024x682

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web