Sterkere sammen: ”Rett maskin til rett kunde”

PUBLISERT: 29 mai 2023
OPPDATERT: 29 mai
Paw Meng Mortensen, Artwork Systems, og Hendrik Fasmer, Alvøen, har fordypet sitt samarbeid etter at Kongsberg PCS kjøpte MultiCam. Foto: Anja Degerholm

I august 2022 kjøpte Kongsberg PCS amerikanske MultiCam. I år var derfor første gang de to produsentene stilte ut på Fespa sammen for å vise sine respektive skjære- og etterbehandlingsprosesser.

To som også har utvidet samarbeidet med avtalen er forhandlerne Alvøen og Artwork Systems, som selger henholdsvis MultiCam og Kongsberg PCS i Skandinavia. For eksempel stiller de ut side om side på Sign&Print Scandinavia i september.

– Alvøen er spesialister på industriprodukter og vi er mer fokusert på det grafiske segmentet. Ved å samarbeide kan vi opprettholde den kompetansen, sier Paw Meng Mortensen, administrerende direktør i Artwork Systems.

Han støttes av Hendrik Fasmer, administrerende direktør i Alvøen:

– Det handler om å formidle rett maskin til rett kunde og ved å samarbeide kan vi tilby flere teknologier, sier han.

Bestselgere blant skiltmakere

Når det gjelder MultiCams utvalg vistes selskapets flaggskip under Fespa, CNC-fresen Apex 3R som kan håndtere en mengde ulike materialer som for eksempel plast, aluminium, tre og komposittmaterial. Den har en kraftig spindel og en stålramme som er tilpasset for små og store fresejobber. Den er tilgjengelig med enkel eller dobbel kniv, kamera, motorisert sugekopling, beskyttelse og mer.

– Det er vår absolutte bestselger. En maskin med bred bruk, spesielt for skiltmakere, som leverer høy skjærekvalitet og er svært brukervennlig. Den brukes ofte som et komplement til et skjærebord eller for applikasjoner som krever tyngre skjæring. Vi har installert flere hundre maskiner av den modellen i Skandinavia, sier Hendrik Fasmer.

I den andre delen av standen viser Kongsberg skjærebordet C24 med en rekke forskjellige verktøy, som CorruSpeed-verktøyet, Psaligraphy-kniven og RotaCut-verktøyet, samt alternativer som manuell rullemater, i- kamera og Fast Tool Adapter.

Mange skandinaviske besøk

Hos Artwork Systems er det en enda større modell som er toppselgeren, Kongsberg C Edge 64, som imidlertid ikke vises på messen på grunn av størrelsen. Et skjærebord med en arbeidsflate på 3,2 x 3,2 meter og en hastighet på opptil 75 meter per minutt. Den kan leveres med flere stackere.

– For våre kunder er automatisering ekstremt viktig. Mange kunder bruker maskinen til bruk i trykt bølgepapp, som emballasje, display og designprodukter, sier Paw Meng Mortensen.

Det var høyt trykk med besøkende på standen da Sign&Print var på besøk:

– Vi har hatt mange skandinaviske kunder på besøk, det har faktisk vært langt bedre enn forventet, sier Paw Meng Mortensen.

Les videre

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Summa øker mulighetene med en ny skjæreplotter

Selv om en skjæreplotter kanskje ikke er det mest sexy på skiltmarkedet, er den et uunnværlig verktøy. Summa oppgraderer sin mest populære modell for å gi kundene raskere produksjon og nye muligheter.
summa_SClass3

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small