Sterkere sammen: ”Rett maskin til rett kunde”

PUBLISERT: 29 mai 2023
OPPDATERT: 29 mai
Paw Meng Mortensen, Artwork Systems, og Hendrik Fasmer, Alvøen, har fordypet sitt samarbeid etter at Kongsberg PCS kjøpte MultiCam. Foto: Anja Degerholm

I august 2022 kjøpte Kongsberg PCS amerikanske MultiCam. I år var derfor første gang de to produsentene stilte ut på Fespa sammen for å vise sine respektive skjære- og etterbehandlingsprosesser.

To som også har utvidet samarbeidet med avtalen er forhandlerne Alvøen og Artwork Systems, som selger henholdsvis MultiCam og Kongsberg PCS i Skandinavia. For eksempel stiller de ut side om side på Sign&Print Scandinavia i september.

– Alvøen er spesialister på industriprodukter og vi er mer fokusert på det grafiske segmentet. Ved å samarbeide kan vi opprettholde den kompetansen, sier Paw Meng Mortensen, administrerende direktør i Artwork Systems.

Han støttes av Hendrik Fasmer, administrerende direktør i Alvøen:

– Det handler om å formidle rett maskin til rett kunde og ved å samarbeide kan vi tilby flere teknologier, sier han.

Bestselgere blant skiltmakere

Når det gjelder MultiCams utvalg vistes selskapets flaggskip under Fespa, CNC-fresen Apex 3R som kan håndtere en mengde ulike materialer som for eksempel plast, aluminium, tre og komposittmaterial. Den har en kraftig spindel og en stålramme som er tilpasset for små og store fresejobber. Den er tilgjengelig med enkel eller dobbel kniv, kamera, motorisert sugekopling, beskyttelse og mer.

– Det er vår absolutte bestselger. En maskin med bred bruk, spesielt for skiltmakere, som leverer høy skjærekvalitet og er svært brukervennlig. Den brukes ofte som et komplement til et skjærebord eller for applikasjoner som krever tyngre skjæring. Vi har installert flere hundre maskiner av den modellen i Skandinavia, sier Hendrik Fasmer.

I den andre delen av standen viser Kongsberg skjærebordet C24 med en rekke forskjellige verktøy, som CorruSpeed-verktøyet, Psaligraphy-kniven og RotaCut-verktøyet, samt alternativer som manuell rullemater, i- kamera og Fast Tool Adapter.

Mange skandinaviske besøk

Hos Artwork Systems er det en enda større modell som er toppselgeren, Kongsberg C Edge 64, som imidlertid ikke vises på messen på grunn av størrelsen. Et skjærebord med en arbeidsflate på 3,2 x 3,2 meter og en hastighet på opptil 75 meter per minutt. Den kan leveres med flere stackere.

– For våre kunder er automatisering ekstremt viktig. Mange kunder bruker maskinen til bruk i trykt bølgepapp, som emballasje, display og designprodukter, sier Paw Meng Mortensen.

Det var høyt trykk med besøkende på standen da Sign&Print var på besøk:

– Vi har hatt mange skandinaviske kunder på besøk, det har faktisk vært langt bedre enn forventet, sier Paw Meng Mortensen.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik