Fremtidens skjæring hos Zünd

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 31 mai 2023
OPPDATERT: 31 mai
Martin Roed Nielsen ved siden av Robot Factorys Porta-bord hvor de utskårne delene blir automatisk sortert når de plukkes fra modellen S3 L-1200 skjærebord. Roboten er utstyrt med to nye gripere som ble vist på Fespa.

Nylig avduket Zünd sin største nyhet på over et tiår: Q-Line. Av praktiske årsaker ble ikke denne løsningen vist under Fespa, men i stedet var det et par gripevennlige nyheter som var i fokus.

Zünd tilbyr allerede automatiseringsløsninger fra den danske partneren Robot Factory, inkludert laste- og losseroboter. Nå kan materoboten utstyres med nye gripere i to ulike modeller for å kunne losse flere utskårne deler om gangen. Den ene har sugekopper på lang rekke for litt større klippejobber som plakater, og den andre i firkantet form for mindre jobber som små dekaler.

– For øyeblikket er det to forskjellige varianter, men vi vil utvikle oss mer fremover. Det skal gå raskt å skifte fra en jobb til en annen, sier Martin Roed Nielsen, salgssjef i Zünd Scandinavia.

Cup Gripper 3036 har totalt 16 sugekopper for å plukke av de ferdig kuttede delene fra skjærebordet til avlastingsbordet.

Selv om den nye Q-Line ikke var på plass, hadde Zünd inkludert en mindre skala 3D-modell av plattformen. Selve magasinet som sitter i skjærebordet ble også vist på stedet.

– Det er plass til syv ulike verktøy som skiftes automatisk, for eksempel etter et antall timer når et verktøy er utslitt. Alt for ikke å miste skjærekapasitet og for å holde maskinen i gang. I tillegg er Q-Line betydelig raskere enn de tidligere modellene og har et spesielt kamerasystem som leser strekkodene nedenfra. Det er fremtidens skjæring, sier Martin Roed Nielsen.

Under Fespa ble EDP Awards delt ut og Zünd ble premiert for den nye Q-Line, les mer om det her.

Magasinet i nye Q-Line kan utstyres med totalt syv forskjellige verktøy som skiftes automatisk.
Q-Line er et helautomatisk system for etterbehandling av ulike platematerialer til for eksempel emballasje eller utstillingsmateriale. På Fespa ble det vist en 3D-modell av denne løsningen.

Les videre

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Drupa 2024 lokket til seg betydelig færre besøkende enn forventet

Da Drupa åpnet dørene for noen uker siden, var det åtte år siden sist messen ble arrangert. En pandemi kom i mellom. Nå foreligger besøkstallene og de var absolutt en skuffelse for Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1