Designverktøy: Flere muligheter for et personlig preg

PUBLISERT: 21 juni 2023
OPPDATERT: 21 juni
Leon Verkerk, forretningsutviklingssjef i Taopix og Björn Olsson, administrerende direktør hos den nordiske forhandleren VBS.

At Taopix kun fokuserer på personalisering av fotobøker er nå som blåst bort. Designverktøyet er i dag utvidet til et tilbud som omfatter de fleste applikasjoner.

Den britiske programvareutvikleren Taopix har lenge vært kanskje det mest kjente designverktøyet for å tilpasse fotobøker. I dag er mulighetene så mye større og inkluderer andre applikasjoner og for den saks skyld også andre forretningsområder. Det sier Leon Verkerk, forretningsutviklingssjef i Taopix:

– I teorien kan vi personalisere ethvert produkt du kan tenke deg. Det er mulig med Taopix. Det du gjør er at du tilbyr sluttbrukerens fotobøker, kalendere, flasker og penner. Alle produkter der folk ønsker å legge til en tekst eller et motiv,

Muligheter for å skape

I tillegg til å lage design og layout – tekst og bilder, er det mulig å legge til muligheter for kundene slik at de kan ta flere valg, for eksempel velge omslagsstørrelse, materiale, farge og etterbehandling som preging, gravering og foliering. Det er også mulig å se et 3d-gjengitt bilde av designet som er laget. Disse kan da produseres i ubegrenset antall, det være seg profilprodukter, fotobøker eller t-skjorter. Et av de siste tilleggene er muligheten til å jobbe med QR-koder via bilde på en smarttelefon for å designe et produkt.

Taopix programvareplattform er tilgjengelig både som en online og offline versjon og tilbys under en lisensmodell. Vanligvis er designverktøyet integrert med ulike plattformløsninger for netthandelssider og forretningssystemer.

Enkelt for kundene

Han sier at det netthandelsbedrifter i hovedsak sliter med er søkemotoroptimalisering og å generere trafikk til netthandelsplattformer, men i hovedsak også å beholde printkjøperne når de først er der. Da er det viktig å gjøre det smidig og enkelt for dem å designe sine trykksaker og legge inn en bestilling.

– Det vi gjør er at vi gjør det enkelt for kundene våre å selge til kundene sine.

Taopix viste frem sine siste programvarenyheter på Fespa-messen i München i slutten av mai.

Han påpeker videre at det som gjorde programvaren deres til en suksess er at Taopix ikke har noen begrensninger. Kunder som er i ferd med å bygge opp sine netthandelssider, for eksempel via Shopify, kan gjøre det helt i henhold til deres behov. Taopix kan tilpasses etter kundens ønsker. Kundens frontend-løsning trenger ikke alltid se lik ut.

– Du kan bygge din egen vei til suksess, sier Leon Verkerk.

“Verdt en nærmere titt”

Björn Olsson, administrerende direktør i VBS, som selger programvaren i Norden, ser positivt på hvordan mulighetene har blitt utvidet med programvaren, og hva designverktøyet kan gjøre for kundene.

– Det gjør det mer interessant og rett og slett mer salgbart for å si det rett ut.

– Det er veldig spennende og et produkt som er verdt å se nærmere på, uavhengig av hvilken fase man er i som trykkeri eller som trykksakprodusent, sier Björn Olsson om utviklingen som har skjedd.

Les videre

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

3x hurtigere DTF-print

Mimaki lanserte sin første DTF-skriver i april i år. Mindre enn et halvt år senere lanserer de etterfølgeren – TxF300-75 – som er tre ganger raskere.
mimaki-TxF300-150

Ny toner med opp til 60% gjenbruksmateriale

Xeikon introduserer Cheetah 3.0-versjonen av tonerprinterserien deres. Dette inkluderer den nye ECO-toneren som en viktig del.
eco-toner_xeikon

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small