Epson fjerner den siste begrensningen i digital tekstilprint

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 23 juni 2023
OPPDATERT: 26 juni
Epsons nye tekstilprinter, Monna Lisa ML-16000/Hy. Foto: Pressefoto

Epsons nye tekstilprinter, Monna Lisa ML-16000/Hy, kan lage alle de effektene man kjenner fra serigrafi. Hybridprinteren er utviklet til å gjengi de mest sofistikerte effekter til trykte stoffer med gull, sølv og blanke nyanser.

Tekstilmarkedet er i sterk utvikling. Markedet etterspør i økende grad mer bærekraftige og effektive løsninger for å kunne levere unike resultater og med lav miljøbelastning. Monna Lisa ML-16000/Hy er utviklet for selskaper som har behov for å optimere produksjonen av komplekse utskrifter og tilby markedet mer kreativitet, skriver Epson i en pressemelding.

En kombinasjon av farge og pasta

Med det siste tilskuddet, Monna Lisa-serien – kan man reprodusere spesialeffekter på ethvert stoff uten at det krever etterfølgende behandling. Disse effektene spenner fra blank lakk til gull og sølv metallic og ugjennomsiktig hvit.

Kombinasjonen av Monna Lisa ML-16000/Hys 8-fargers blekksett og 16 PrecisionCore-printehoder med 64 dyser gjør det mulig å skrive ut spesialeffekter som tidligere var reservert for silketrykk eller sylindertrykk.

Den vannbaserte fargen garanterer både høy fargenøyaktighet og holdbarhet i trykket, mens pastaer utviklet og produsert av Epson Como Printing Technologies skaper spesialeffektene.

PrecisionCore skrivehodeteknologi er utviklet for kommersiell og industriell utskrift. I hjertet av denne teknologien er MicroTFP, neste generasjons utskriftsbrikke.

Med denne siste utviklingen av Monna Lisa-serien kan alle effekter fra tradisjonelle teknologier produseres med digital teknologi. Det betyr at behovene til flere markeder – fra mote og hjemmetekstiler, til badetøy og sportsklær – kan dekkes samtidig.

I mål etter 20 års utvikling

– Vi vet hvor avgjørende det er å reagere raskt på et marked i evig bevegelse, sier Paolo Crespi, kommersiell direktør i Epson Como Printing Technologies. – Med Monna Lisa ML-16000/Hy har vi nådd en ny milepæl og fullført reisen som begynte for 20 år siden med fødselen av Monna Lisa-prosjektet: dekningen av 100 % av utskriftskravene med digital teknologi.

– For å lette våre kunders arbeid, er vårt primære mål å sikre maksimal fleksibilitet til våre løsninger. Alle skrivere i Monna Lisa-serien lar oss organisere og kombinere våre utskriftsprosesser på beste måte, ekstremt raskt og med så lite sløsing med ressurser som mulig. Kortere prosesser, raske responstider og ekstrem allsidighet har derfor alltid vært kjernetrekkene i Epsons produktspekter, avslutter Crespi.

Les videre

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Summa øker mulighetene med en ny skjæreplotter

Selv om en skjæreplotter kanskje ikke er det mest sexy på skiltmarkedet, er den et uunnværlig verktøy. Summa oppgraderer sin mest populære modell for å gi kundene raskere produksjon og nye muligheter.
summa_SClass3

Nå tar digitale presser over for tradisjonelle flexopresser ifølge HP Indigo

Den første dagen på Labelexpo holdt HP Indigo som vanlig sin pressekonferanse. Det var store nyheter, kunne vi konstatere.
HP-vdx

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small