Ny toner med opp til 60% gjenbruksmateriale

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 16 august 2023
OPPDATERT: 16 august
Foto: Pressefoto

Xeikon introduserer Cheetah 3.0-versjonen av tonerprinterserien deres. Dette inkluderer den nye ECO-toneren som en viktig del.

Som et resultat av ny lovgivning og varemerkeeieres forventninger og krav til mer bærekraftige løsninger, har Xeikon utviklet denne nye toneren uten å gå på akkord med den eksisterende teknologien. Den må styrke deres posisjon i etikettbransjen med en farge som både er matsikker og skårer høyere på miljøskalaen på grunn av utvidet resirkulering.

Xeikon sier at utviklingen av nye ECO-tonere er en nøkkelkomponent i bærekraftsmålene, som tar sikte på å redusere selskapets karbonavtrykk med 40 % i de kommende årene. Fremgangen som er gjort med introduksjonen av nye Xeikon ECO-toner er rettet mot to hovedmål: bærekraft og mattrygghet.

Bærekraft

Opptil 60 % av materialene i fargen er resirkulerte komponenter som er kjemisk utvunnet fra resirkulerte PET-flasker og andre resirkulerte karbonmaterialer. Det reduserer CO2-avtrykket fra Xeikons utskriftsteknologi med mer enn 10 %, noe som også bidrar til etikettprinternes egne bærekraftsmål. ECO-tonere kan avsvertes fra både papir (Ingede-referanse) og folie (CADEL-referanse). I tillegg frigjøres ingen flyktige organiske forbindelser (VOC) til miljøet, verken under produksjonen av toner eller under selve utskriftsprosessen.

Matsikkerhet

Xeikons ECO-toner er helt fri for fluor (både uorganisk og PFAS) og 100 % vegansk, sier de. I tillegg har de etablerte fordeler med tidligere generasjons tonere, som er fri for BPA, mineralolje og fotoinitiatorer. Dette betyr at ECO-toner egner seg for utskrift med indirekte matkontakt, der det kun er papirsperre, og for direkte matkontakt med tørr mat. I tillegg overholder ECO-tonere det europeiske leketøysdirektivet, Nestlés veiledning om emballasjefarge og de sveitsiske og tyske blekkforskriftene.

Alle disse egenskapene er avgjørende for å overholde eksisterende forskrifter og for å beskytte miljøet. I tillegg tar de for seg forbrukernes økende bekymring for trivsel, helse og dyrevelferd.

Anvendbarhet

ECO-toneren ble utviklet for den nye Cheetah 3.0-skriverserien, men Xeikon vil gjøre ECO-toneren tilgjengelig for eksisterende kunder som brukerer Xeikon CX300- og CX500-printere i løpet av det kommende året, sier Filip Weymans, Xeikon Vice President of Marketing. Og han legger til:

– Vi er også stolte av å si at Xeikon ECO-tonere ikke vil tvinge skrivere til å øke prisene. Faktisk vil de ha muligheten til å oppgradere produksjonen til et høyere nivå av bærekraft uten å øke deres TCOP (total cost of print). Dette kan effektivt oversettes til en reell kostnadsreduksjon og støtte dem i det nåværende alvorlige prispresset.

Dokumentasjon

For å gi ytterligere legitimere sin grønne innstilling, har Xeikon også lansert et Sustainability Scorecard for hver digitale printer i porteføljen. Dette gir trykkerier et faktabasert verktøy for å demonstrere den direkte miljøpåvirkningen av deres Xeikon-presse, uttrykt som gram CO2 pr. kvadratmeter.

Mer informasjon om Sustainability Scorecard finner du på denne lenken.

Les videre

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Summa øker mulighetene med en ny skjæreplotter

Selv om en skjæreplotter kanskje ikke er det mest sexy på skiltmarkedet, er den et uunnværlig verktøy. Summa oppgraderer sin mest populære modell for å gi kundene raskere produksjon og nye muligheter.
summa_SClass3

Nå tar digitale presser over for tradisjonelle flexopresser ifølge HP Indigo

Den første dagen på Labelexpo holdt HP Indigo som vanlig sin pressekonferanse. Det var store nyheter, kunne vi konstatere.
HP-vdx

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small