Ny toner med opp til 60% gjenbruksmateriale

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 16 august 2023
OPPDATERT: 16 august
Foto: Pressefoto

Xeikon introduserer Cheetah 3.0-versjonen av tonerprinterserien deres. Dette inkluderer den nye ECO-toneren som en viktig del.

Som et resultat av ny lovgivning og varemerkeeieres forventninger og krav til mer bærekraftige løsninger, har Xeikon utviklet denne nye toneren uten å gå på akkord med den eksisterende teknologien. Den må styrke deres posisjon i etikettbransjen med en farge som både er matsikker og skårer høyere på miljøskalaen på grunn av utvidet resirkulering.

Xeikon sier at utviklingen av nye ECO-tonere er en nøkkelkomponent i bærekraftsmålene, som tar sikte på å redusere selskapets karbonavtrykk med 40 % i de kommende årene. Fremgangen som er gjort med introduksjonen av nye Xeikon ECO-toner er rettet mot to hovedmål: bærekraft og mattrygghet.

Bærekraft

Opptil 60 % av materialene i fargen er resirkulerte komponenter som er kjemisk utvunnet fra resirkulerte PET-flasker og andre resirkulerte karbonmaterialer. Det reduserer CO2-avtrykket fra Xeikons utskriftsteknologi med mer enn 10 %, noe som også bidrar til etikettprinternes egne bærekraftsmål. ECO-tonere kan avsvertes fra både papir (Ingede-referanse) og folie (CADEL-referanse). I tillegg frigjøres ingen flyktige organiske forbindelser (VOC) til miljøet, verken under produksjonen av toner eller under selve utskriftsprosessen.

Matsikkerhet

Xeikons ECO-toner er helt fri for fluor (både uorganisk og PFAS) og 100 % vegansk, sier de. I tillegg har de etablerte fordeler med tidligere generasjons tonere, som er fri for BPA, mineralolje og fotoinitiatorer. Dette betyr at ECO-toner egner seg for utskrift med indirekte matkontakt, der det kun er papirsperre, og for direkte matkontakt med tørr mat. I tillegg overholder ECO-tonere det europeiske leketøysdirektivet, Nestlés veiledning om emballasjefarge og de sveitsiske og tyske blekkforskriftene.

Alle disse egenskapene er avgjørende for å overholde eksisterende forskrifter og for å beskytte miljøet. I tillegg tar de for seg forbrukernes økende bekymring for trivsel, helse og dyrevelferd.

Anvendbarhet

ECO-toneren ble utviklet for den nye Cheetah 3.0-skriverserien, men Xeikon vil gjøre ECO-toneren tilgjengelig for eksisterende kunder som brukerer Xeikon CX300- og CX500-printere i løpet av det kommende året, sier Filip Weymans, Xeikon Vice President of Marketing. Og han legger til:

– Vi er også stolte av å si at Xeikon ECO-tonere ikke vil tvinge skrivere til å øke prisene. Faktisk vil de ha muligheten til å oppgradere produksjonen til et høyere nivå av bærekraft uten å øke deres TCOP (total cost of print). Dette kan effektivt oversettes til en reell kostnadsreduksjon og støtte dem i det nåværende alvorlige prispresset.

Dokumentasjon

For å gi ytterligere legitimere sin grønne innstilling, har Xeikon også lansert et Sustainability Scorecard for hver digitale printer i porteføljen. Dette gir trykkerier et faktabasert verktøy for å demonstrere den direkte miljøpåvirkningen av deres Xeikon-presse, uttrykt som gram CO2 pr. kvadratmeter.

Mer informasjon om Sustainability Scorecard finner du på denne lenken.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik