Haugesundfirma valgte Sublistar DTF igjen

PUBLISERT: 21 august 2023
OPPDATERT: 21 august
Daglig leder Per Olsen hos Haugesundfirmaet Markmaster med sin andre Sublistar DTF, nå med toppmodellen. Pressefoto.

Haugesund firmaet Markmaster har fått installert sin andre Sublistar DTF maskin – takket være uventet høy etterspørsel.

– Vi fikk installert vår første Sublistar DTF maskin for ca 6 måneder siden, sier daglig leder Per Olsen.

– Da valgte vi en modell med 45 cm filmbredde og 2 skrivehoder. Selv om vi ikke aktivt har reklamert med salg av transfermerker øker etterspørselen så mye at vi må ha en maskin til, forteller han i et presseskriv fra forhandleren av maskinen, Stein Raaness AS.

Valget falt da på toppmodellen DTF Star 6004 som ble valgt. Med 60cm filmbredde og 4 skrivehoder produserer denne modellen opptil 24 kvm i timen. Leverandør av maskinen var Stein Raaness AS. De har valgt å selge tre ulike DTF løsninger, Sublistar DTF A3 Star IV, DTF 450 Star IV samt DTF 6002/4 STAR IV. Forskjellen på modellene er rullbredde (30, 45 og 60 cm) og hastighet (6-22 kvm). Det medfølger en rip fra kanadiske Cadlink.

– Det har etterhvert kommet flere leverandører som selger DTF maskiner i Norge, men etter en runde med aktuelle leverandører, valgte vi Stein Raaness AS for andre gang. Stein Raaness AS var først ute med DTF maskiner, og har etterhvert opparbeidet seg mye erfaring, mener Per Olsen.

DTF-teknologien

DTF (direct to film) teknologien kom på markedet for drøye 2 år siden, og leverandør Stein Raaness mener at dette den største nyheten innen tekstiltrykk siden DTG (direct to garment) kom for over 20 år siden.

Løsningen består av en film-plotter som er inline tilkoblet en pulvermaskin med varmeovn. Plotteren benytter vannbasert blekk (CMYK + hvitt) som printes på en PET film (DTF Transfer Film ). Filmen føres deretter til pulvermaskinen, pulveret (pulverisert lim) fester seg til blekket og blir deretter varmebehandlet. Transferfilmen rulles så opp igjen, og er klar for øyeblikkelig bruk eller lagring.

Alle Sublistar sine DTF løsninger leveres nå med inline fuktsystem, automatisk rensing og oppvarmede dampere, noe som sørger for enkelt vedlikehold og lang levetid på skrivehodene.

15 sekunder i varmepresse ved 150-170℃, eller bruk av strykejern, er det som skal til for å feste transfer-motivet til tekstilene. Avhengig av type film kan den trekkes av med en gang (hot peel), eller når filmen er avkjølt (cold peel), og kun motivet sitter igjen.

– Markmaster leverer transfermerker til firmaer og privatpersoner. Vi har en strømlinjet produksjon som gjør at vi kan levere ned til kun ett merke hvis ønskelig, sier Per Olsen.

Lave produksjonskostnader

Stein Raaness AS opplyser at produksjonskostnadene er lave, pris for 1 kvm er kr 46,- da er alle kostnader som blekk, film og pulver tatt med.

Les videre

3x hurtigere DTF-print

Mimaki lanserte sin første DTF-skriver i april i år. Mindre enn et halvt år senere lanserer de etterfølgeren – TxF300-75 – som er tre ganger raskere.
mimaki-TxF300-150

Epson fjerner den siste begrensningen i digital tekstilprint

Epsons nye tekstilprinter, Monna Lisa ML-16000/Hy, kan lage alle de effektene man kjenner fra serigrafi. Hybridprinteren er utviklet til å gjengi de mest sofistikerte effekter til trykte stoffer med gull, sølv og blanke nyanser.
epson-monna-lisa-ml-16000

Roland DG dekker hele spekteret

Med lanseringen av både UV- og harpiksmodellene dekker Roland DG hele spekteret innenfor Truevis-serien, hvor de allerede har økosolvent-teknologien.
rdg_fespa_01

Ricoh: DTF-toget går nå

Til manges overraskelse har Ricoh valgt å fokusere 100 % på tekstiltrykk på FESPA-messen, hvor de presenterer to helt nye produkter.
Ricoh_02

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small