Haugesundfirma valgte Sublistar DTF igjen

PUBLISERT: 21 august 2023
OPPDATERT: 21 august
Daglig leder Per Olsen hos Haugesundfirmaet Markmaster med sin andre Sublistar DTF, nå med toppmodellen. Pressefoto.

Haugesund firmaet Markmaster har fått installert sin andre Sublistar DTF maskin – takket være uventet høy etterspørsel.

– Vi fikk installert vår første Sublistar DTF maskin for ca 6 måneder siden, sier daglig leder Per Olsen.

– Da valgte vi en modell med 45 cm filmbredde og 2 skrivehoder. Selv om vi ikke aktivt har reklamert med salg av transfermerker øker etterspørselen så mye at vi må ha en maskin til, forteller han i et presseskriv fra forhandleren av maskinen, Stein Raaness AS.

Valget falt da på toppmodellen DTF Star 6004 som ble valgt. Med 60cm filmbredde og 4 skrivehoder produserer denne modellen opptil 24 kvm i timen. Leverandør av maskinen var Stein Raaness AS. De har valgt å selge tre ulike DTF løsninger, Sublistar DTF A3 Star IV, DTF 450 Star IV samt DTF 6002/4 STAR IV. Forskjellen på modellene er rullbredde (30, 45 og 60 cm) og hastighet (6-22 kvm). Det medfølger en rip fra kanadiske Cadlink.

– Det har etterhvert kommet flere leverandører som selger DTF maskiner i Norge, men etter en runde med aktuelle leverandører, valgte vi Stein Raaness AS for andre gang. Stein Raaness AS var først ute med DTF maskiner, og har etterhvert opparbeidet seg mye erfaring, mener Per Olsen.

DTF-teknologien

DTF (direct to film) teknologien kom på markedet for drøye 2 år siden, og leverandør Stein Raaness mener at dette den største nyheten innen tekstiltrykk siden DTG (direct to garment) kom for over 20 år siden.

Løsningen består av en film-plotter som er inline tilkoblet en pulvermaskin med varmeovn. Plotteren benytter vannbasert blekk (CMYK + hvitt) som printes på en PET film (DTF Transfer Film ). Filmen føres deretter til pulvermaskinen, pulveret (pulverisert lim) fester seg til blekket og blir deretter varmebehandlet. Transferfilmen rulles så opp igjen, og er klar for øyeblikkelig bruk eller lagring.

Alle Sublistar sine DTF løsninger leveres nå med inline fuktsystem, automatisk rensing og oppvarmede dampere, noe som sørger for enkelt vedlikehold og lang levetid på skrivehodene.

15 sekunder i varmepresse ved 150-170℃, eller bruk av strykejern, er det som skal til for å feste transfer-motivet til tekstilene. Avhengig av type film kan den trekkes av med en gang (hot peel), eller når filmen er avkjølt (cold peel), og kun motivet sitter igjen.

– Markmaster leverer transfermerker til firmaer og privatpersoner. Vi har en strømlinjet produksjon som gjør at vi kan levere ned til kun ett merke hvis ønskelig, sier Per Olsen.

Lave produksjonskostnader

Stein Raaness AS opplyser at produksjonskostnadene er lave, pris for 1 kvm er kr 46,- da er alle kostnader som blekk, film og pulver tatt med.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

Neolt presenterer mer automatikk på XY-skjæring

Italienske Neolt er kjent for sine XY-skjæremaskiner for rullematerialer. På Fespa ble det vist en komplett serie av avrullere, printere og inline-skjæring.
Neolt-2-1024x683

Tekstiler med resirkulert garn fra PET-flasker

Spandex lanserer nyheter fra Berger Textiles, blant annet med resirkulert material, og blir eneleverandør av sortimentet til Bergers tekstiler på det norske markedet. Dette nye samarbeidet skal gi kunder i Norge den tekstilen de trenger fra en lokal leverandør.
Berger Spandex

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie