Direktørskifte og produktnyheter hos Horizon

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 25 september 2023
OPPDATERT: 25 september
Mathias Jakobson, ny administrerende direktør, og Jack Dahl, salgssjef i Norge og Danmark, foran den nye bokproduksjonslinjen.

Horizon Nordic kom til Sign&Print Scandinavia ikke bare med produktnyheter, men også med en ny administrerende direktør ved roret. Det som ikke var nytt var fokuset på etterbehandling og automatiseringsløsninger.

Så i august 2023 ledes selskapet av Mathias Jakobson, som tar over etter Paul Jakobson, som går av.

– Jeg startet for to år siden og var med på å starte opp Horizon Nordic da vi skilte oss fra det tyske moderselskapet, sier Mathias Jakobson.

Til å begynne med vil ikke konsernsjefskiftet påvirke virksomheten i særlig grad, det finnes allerede en strategisk plan som ble utarbeidet sammen med den daværende tyske eieren.

– Det er en definert plan og et godt grunnlag å stå på for å videreutvikle selskapet, men mye vil selvsagt handle om automatisering og etterbehandling, sier Mathias Jakobson.

Tenk på automatisering på alle nivåer

Det var tydelig å merke under messen. De besøkende ble ønsket velkommen av et «Welcome to Horizon» fra den rullende roboten fra Omron som beveget seg rundt på standen. Det var nok mange som trakk føttene unna når den kom rullende, men personalet forsikret at den stopper når den kjenner at noe er i veien. Horizon har nylig samarbeidet mye med Omron om robotløsninger.

– Horizon har jobbet med automatisering i sine maskiner i mange år, men nå ønsker vi også å få kundene til å tenke på prosessene før og etter. Vi ønsker å starte en dialog med kundene om å begynne å tenke mer på automatisering i hele kjeden, sier Jack Dahl, som er salgsansvarlig i Norge og Danmark.

Han sier at det passer godt med en markedsutvikling der volumene ikke øker, men med antall ulike jobber. Det, kombinert med vanskelighetene med å finne personell til de mer monotone oppgavene, åpner for nye måter å jobbe på.

– Det er muligheter for å øke inntjeningen ved å se på om det er mulig å redusere antall hender i produksjonen.

Den helautomatiske falsmaskinen iCE Folder AFV-566FKT var en nyhet som Horizon viste under messen.
Linje for bokproduksjon

Horizon viste blant annet en automatisert bokproduksjonslinje med robot for første gang i Skandinavia. Gjennom et samarbeid med Canon og bokforlaget Natur&Kultur ble det vist hvordan en kokebok bindes inn i en helautomatisert flyt. Innlegget legges i bunter og plukkes opp av en robot som plasserer dem i limfresen, hvor innlegget og omslaget bindes sammen. Boken går deretter på en tørkebane før den trekanttrimmes inline til et ferdig produkt.

En annen nyhet var iCE Folder AFV-566FKT, en helautomatisk falsmaskin med seks ruller for alle typer jobber i B2-format. Typiske jobber er brosjyrer og turistkart.

Horizon tror på vekst på emballasjeområdet. Derfor ble det vist frem Rotary DieCutter RD-N4055-DM, som kan produsere blant annet dokumentmapper og små esker.

– Vi ser at kundene satser mer og mer på emballasje, så under Drupa neste år kommer det flere nyheter på det området, sier Jack Dahl.

Mercury 530NG-lamineringsmaskinen med stacker ble brukt for å oppnå en matt finish på omslaget til kokeboken.

Les videre

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie