Handel hos Marabu på messen

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 25 september 2023
OPPDATERT: 25 september
Solgt! Vanguards planskriver VK3220T-HS ruller ned til Allmedia i Malmø etter messen. — Det er veldig artig at det ble en avtale, sier en fornøyd Victor Bildsten.

Allmedia i Malmø har forsterket maskinparken med en planskriver fra Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andre dag ble det vekslet håndtrykk på Marabus stand og avtalen ble forseglet.

– Vi har hatt diskusjoner en stund og nå kom vi endelig til en slutt. Allmedia har kjøpt flere maskiner fra oss tidligere og skifter ut en EFI-skriver. Med den nye maskinen vil de kunne utvikle sin produksjon og påvirke tilbuds- og prisbildet, sier Victor Bildsten ved Marabu Scandinavia.

VK3220T-HS er en oppgradert versjon av Vanguards tidligere flatbed som ble lansert i fjor og den ble vist for første gang i Skandinavia under Sign&Print-messen. Den har fått nytt chassis i grått og svart og kan utstyres med opptil 15 skrivehoder etter behov.

Jonas Rydje, administrerende direktør i Allmedia, og Victor Bildsten i Marabu da avtalen ble inngått. Foto: Privat
En produksjonshest

Maskinen som Allmedia kjøpte er det første eksemplaret med det nye utseendet som selges i Sverige. Marabu har tidligere gjort til sammen seks installasjoner av modellen. VK3220T-HS har en arbeidsflate på 3,2 x 2 meter og beskrives som en rask og sterk skriver som kan produsere opptil 360 kvadratmeter i timen.

– Det er en produksjonshest i et enkelt skall. Den er veldig rask, men har en enkel design og programvare som er enkel å håndtere for operatøren.

Tekstilprinteren fra D.gen kan trykke direkte på bomullsstoff uten at stoffet trenger å forbehandles og den har inline-fiksering.
Nytt samarbeid innen skjæring

Marabu har også flere nyheter på lager. Nylig ble et samarbeid med den spanske skjærebordprodusenten Hasler avsluttet. Et selskap som startet før pandemien og som tilbyr virkelig store skjærebord med en arbeidsflate på opptil 25 kvadratmeter. Bordene finnes i flere forskjellige størrelser, fra 160 til 510 centimeter i bredden og fra 130 til 520 centimeter i dybden.

– Vi rakk dessverre ikke å få skjærebord til messen, men det kommer i vårt demorom om kort tid. Det er kvalitetsprodukter til rimelige priser, så vi legger dem veldig gjerne til i vårt sortiment.

Tekstiltrykk uten forbehandling

Det ble imidlertid vist flere andre maskiner på messen. Som en tekstilprinter fra D.gen som trykker direkte på bomullsstoff uten at stoffet trenger å forbehandles og som har inline-fiksering.

– Vi har stor tro på den maskinen fordi tekstilproduksjonen i Europa har blitt dyrere.

Marabu viste også skjæreutstyr fra Summa og Rolands rull-til-rull-skrivere med print og cut, TrueVIS VG3-540 og LG-640. Victor Bildsten benyttet også anledningen til å slå et slag for Marabus egne blekk, som har vært selskapets kjerneprodukt fra starten av.

Les videre

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Canon + MUNCH = sant

Som en del av en utstilling i MUNCH har den bosniskfødte kunstneren Admir Batlak fått lov til å arbeide både i Edvard Munchs atelier på Ekely og på Canons Image Factory for å lage en installasjon "i knekken".
Admir_IF

Ny salgssjef og åpent hus hos Spandex

Siden 1. oktober er Mads Bay ny salgssjef i Spandex AS. Økt fokus på interiørdekor, bærekraftige materialer – og fremfor alt kundene – er noe av det han skal ta for seg i sin nye rolle.
9. november holder Spandex åpent hus i Larvik
Mads

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri