Handel hos Marabu på messen

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 25 september 2023
OPPDATERT: 25 september
Solgt! Vanguards planskriver VK3220T-HS ruller ned til Allmedia i Malmø etter messen. — Det er veldig artig at det ble en avtale, sier en fornøyd Victor Bildsten.

Allmedia i Malmø har forsterket maskinparken med en planskriver fra Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andre dag ble det vekslet håndtrykk på Marabus stand og avtalen ble forseglet.

– Vi har hatt diskusjoner en stund og nå kom vi endelig til en slutt. Allmedia har kjøpt flere maskiner fra oss tidligere og skifter ut en EFI-skriver. Med den nye maskinen vil de kunne utvikle sin produksjon og påvirke tilbuds- og prisbildet, sier Victor Bildsten ved Marabu Scandinavia.

VK3220T-HS er en oppgradert versjon av Vanguards tidligere flatbed som ble lansert i fjor og den ble vist for første gang i Skandinavia under Sign&Print-messen. Den har fått nytt chassis i grått og svart og kan utstyres med opptil 15 skrivehoder etter behov.

Jonas Rydje, administrerende direktør i Allmedia, og Victor Bildsten i Marabu da avtalen ble inngått. Foto: Privat
En produksjonshest

Maskinen som Allmedia kjøpte er det første eksemplaret med det nye utseendet som selges i Sverige. Marabu har tidligere gjort til sammen seks installasjoner av modellen. VK3220T-HS har en arbeidsflate på 3,2 x 2 meter og beskrives som en rask og sterk skriver som kan produsere opptil 360 kvadratmeter i timen.

– Det er en produksjonshest i et enkelt skall. Den er veldig rask, men har en enkel design og programvare som er enkel å håndtere for operatøren.

Tekstilprinteren fra D.gen kan trykke direkte på bomullsstoff uten at stoffet trenger å forbehandles og den har inline-fiksering.
Nytt samarbeid innen skjæring

Marabu har også flere nyheter på lager. Nylig ble et samarbeid med den spanske skjærebordprodusenten Hasler avsluttet. Et selskap som startet før pandemien og som tilbyr virkelig store skjærebord med en arbeidsflate på opptil 25 kvadratmeter. Bordene finnes i flere forskjellige størrelser, fra 160 til 510 centimeter i bredden og fra 130 til 520 centimeter i dybden.

– Vi rakk dessverre ikke å få skjærebord til messen, men det kommer i vårt demorom om kort tid. Det er kvalitetsprodukter til rimelige priser, så vi legger dem veldig gjerne til i vårt sortiment.

Tekstiltrykk uten forbehandling

Det ble imidlertid vist flere andre maskiner på messen. Som en tekstilprinter fra D.gen som trykker direkte på bomullsstoff uten at stoffet trenger å forbehandles og som har inline-fiksering.

– Vi har stor tro på den maskinen fordi tekstilproduksjonen i Europa har blitt dyrere.

Marabu viste også skjæreutstyr fra Summa og Rolands rull-til-rull-skrivere med print og cut, TrueVIS VG3-540 og LG-640. Victor Bildsten benyttet også anledningen til å slå et slag for Marabus egne blekk, som har vært selskapets kjerneprodukt fra starten av.

Les videre

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280