Fujifilm legger press på tonermarkedet

Foto: Claes Nordström
PUBLISERT: 27 september 2023
OPPDATERT: 27 september
Tommy Segelberg, nordisk sjef for Fujifilm, viste frem de nye printerne på Sign&Print Scandinavia i Stockholm. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Fujifilms utrulling av tonerskriverløsninger over hele Europa har gått inn i enda en ny fase med lanseringen av to nye mellommodeller – Revoria Press EC1100 og Revoria SC170/180.

De markedsføres som mellom flaggskipet Revoria Press PC1120 og inngangsmodellen ApeosPro C når det gjelder pris og ytelse. Med lanseringen understreker Fujifilm at de leverer ikke bare til kommersielle trykkerier, men også til interne trykkerier og mindre trykkerier med digitale behov. Trykkerne ble stilt ut i september på The Print Show (UK), C!Print (Spania) og Sign&Print Scandinavia (Norden).

Revoria Press EC1100

Revoria Press EC1100 er en allsidig produksjonsskriver som kan skrive ut i høy oppløsning ved høye produksjonshastigheter. Den er i stand til å støtte et bredt spekter av bruksområder takket være dens kreative etterbehandlingsevner og allsidige mediehåndtering, inkludert langt og tungt papir på opptil 400 g.

Printeren skriver ut med opptil 100 sider/min på både bestrøket og ubestrøket papir. Dens allsidighet betyr at den kan håndtere alt fra tynne flyers til tykke visittkort, samt skrive ut på tyngre og lengre papirer (350g opp til 660mm, 300g opp til 864mm). Allsidigheten betyr at et bredt spekter av kundebehov kan dekkes, inkludert høyhastighets konvoluttutskrift, uten behov for en ekstra fikseringsenhet.

Sammen med allsidigheten kommer Fujifilms varemerkekvalitet på 10-bits prosessering som resulterer i opptil 1024 halvtoner (i stedet for de 256 som kan oppnås med et 8-bitssystem), noe som betyr at ekstra kontroll og reproduksjon kan oppnås med høyere kvalitet. I tillegg brukes graderingskorreksjon på bilder og vektorgrafikk, som gjengir fine nyanser, fargeoverganger og blandinger mellom farger. Dette er spesielt verdifullt når du skriver ut fargegradienter, hudtoner og skygger.

Videre gir en VCSEL-ROS-laser en utskriftsoppløsning på 2400 dpi, mens den energieffektive EA-Eco-toneren (Emulsion Aggregation Eco Toner) oppnår gode resultater på både bestrøket og ubestrøket papir, sammenlignbart med offsettrykk, skriver Fujifilm.

Revoria Press SC170/180

Revoria Press SC170/180 er en mer kompakt, men likevel produktiv skriver som kan skrive ut i høy oppløsning.

Den kan skrive ut med hastigheter på opptil 80 sider per minutt og utmerker seg ved å produsere gode resultater på en rekke papirtyper og -vekter. Allsidigheten matcher Revoria EC1100, og sikrer høy kvalitet på tvers av forskjellige medier. Skriveren støtter et bredt spekter av papirstørrelser, fra 148 x 98 mm (mindre enn et postkort) opp til 1200 x 330 mm bannerpapir. Multi Sheet Inserter for bannerutskrift kan skrive ut enkeltsidig langt papir fra 660 x 330 mm opp til 1200 x 330 mm, avhengig av konfigurasjonen, og dupleksutskrifter på opptil 864 x 330 mm, noe som åpner for nye applikasjoner og forretningsmuligheter.

Ny posisjon på det europeiske markedet

Taro Aoki, Head of Digital Press Solutions, Fujifilm Europe uttaler:

– Fujifilm har en 60-årig arv innen utvikling av tonerteknologier, så selv om vi kan se ut til å være en ny aktør i markedet, fra et europeisk perspektiv, har vi en enorm mengde teknologisk ekspertise å trekke på. Dette har gjort det mulig for oss å utvikle vårt markedstilbud raskt, og med disse to nye printerne er vi nå i stand til å tilby et komplett utvalg av tonerpresseløsninger som dekker alle produksjons- og investeringsbehov. Kombinert med vår Jet Press 750S B2 blekkskriverløsning og vårt utvalg av ettermonterte inkjet-merkingsløsninger, kan vi nå tilby alt fra produksjonsutstyr på inngangsnivå til det høyeste nivået av kvalitet og produktivitet som er tilgjengelig på markedet.

Les videre

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie