Fujifilm legger press på tonermarkedet

Foto: Claes Nordström
PUBLISERT: 27 september 2023
OPPDATERT: 27 september
Tommy Segelberg, nordisk sjef for Fujifilm, viste frem de nye printerne på Sign&Print Scandinavia i Stockholm. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Fujifilms utrulling av tonerskriverløsninger over hele Europa har gått inn i enda en ny fase med lanseringen av to nye mellommodeller – Revoria Press EC1100 og Revoria SC170/180.

De markedsføres som mellom flaggskipet Revoria Press PC1120 og inngangsmodellen ApeosPro C når det gjelder pris og ytelse. Med lanseringen understreker Fujifilm at de leverer ikke bare til kommersielle trykkerier, men også til interne trykkerier og mindre trykkerier med digitale behov. Trykkerne ble stilt ut i september på The Print Show (UK), C!Print (Spania) og Sign&Print Scandinavia (Norden).

Revoria Press EC1100

Revoria Press EC1100 er en allsidig produksjonsskriver som kan skrive ut i høy oppløsning ved høye produksjonshastigheter. Den er i stand til å støtte et bredt spekter av bruksområder takket være dens kreative etterbehandlingsevner og allsidige mediehåndtering, inkludert langt og tungt papir på opptil 400 g.

Printeren skriver ut med opptil 100 sider/min på både bestrøket og ubestrøket papir. Dens allsidighet betyr at den kan håndtere alt fra tynne flyers til tykke visittkort, samt skrive ut på tyngre og lengre papirer (350g opp til 660mm, 300g opp til 864mm). Allsidigheten betyr at et bredt spekter av kundebehov kan dekkes, inkludert høyhastighets konvoluttutskrift, uten behov for en ekstra fikseringsenhet.

Sammen med allsidigheten kommer Fujifilms varemerkekvalitet på 10-bits prosessering som resulterer i opptil 1024 halvtoner (i stedet for de 256 som kan oppnås med et 8-bitssystem), noe som betyr at ekstra kontroll og reproduksjon kan oppnås med høyere kvalitet. I tillegg brukes graderingskorreksjon på bilder og vektorgrafikk, som gjengir fine nyanser, fargeoverganger og blandinger mellom farger. Dette er spesielt verdifullt når du skriver ut fargegradienter, hudtoner og skygger.

Videre gir en VCSEL-ROS-laser en utskriftsoppløsning på 2400 dpi, mens den energieffektive EA-Eco-toneren (Emulsion Aggregation Eco Toner) oppnår gode resultater på både bestrøket og ubestrøket papir, sammenlignbart med offsettrykk, skriver Fujifilm.

Revoria Press SC170/180

Revoria Press SC170/180 er en mer kompakt, men likevel produktiv skriver som kan skrive ut i høy oppløsning.

Den kan skrive ut med hastigheter på opptil 80 sider per minutt og utmerker seg ved å produsere gode resultater på en rekke papirtyper og -vekter. Allsidigheten matcher Revoria EC1100, og sikrer høy kvalitet på tvers av forskjellige medier. Skriveren støtter et bredt spekter av papirstørrelser, fra 148 x 98 mm (mindre enn et postkort) opp til 1200 x 330 mm bannerpapir. Multi Sheet Inserter for bannerutskrift kan skrive ut enkeltsidig langt papir fra 660 x 330 mm opp til 1200 x 330 mm, avhengig av konfigurasjonen, og dupleksutskrifter på opptil 864 x 330 mm, noe som åpner for nye applikasjoner og forretningsmuligheter.

Ny posisjon på det europeiske markedet

Taro Aoki, Head of Digital Press Solutions, Fujifilm Europe uttaler:

– Fujifilm har en 60-årig arv innen utvikling av tonerteknologier, så selv om vi kan se ut til å være en ny aktør i markedet, fra et europeisk perspektiv, har vi en enorm mengde teknologisk ekspertise å trekke på. Dette har gjort det mulig for oss å utvikle vårt markedstilbud raskt, og med disse to nye printerne er vi nå i stand til å tilby et komplett utvalg av tonerpresseløsninger som dekker alle produksjons- og investeringsbehov. Kombinert med vår Jet Press 750S B2 blekkskriverløsning og vårt utvalg av ettermonterte inkjet-merkingsløsninger, kan vi nå tilby alt fra produksjonsutstyr på inngangsnivå til det høyeste nivået av kvalitet og produktivitet som er tilgjengelig på markedet.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Ricoh lanserer rask inkjet: "Ny standard innen automatisering"

Ricoh legger stor vekt på automatisering med sin nye ProTM VC80000 inkjetpresse. Selskapet lover fremgang og utvikling på parametere som pressestart, utskriftshastighet, kvalitetskontroll og fargekonsistens.
Ricoh-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo