Hexis gir kundene makten over laminatene

Foto: Felix Alnemark
PUBLISERT: 27 september 2023
OPPDATERT: 27 september
Joachim Wallgren ga de besøkende en Hex’perience.

På Hexis’ stand var det stort fokus på beskyttelsesfilmer i Bodyfence-serien under Sign&Print Scandinavia. Selskapet hadde biler både utenfor og innenfor inngangen til Kistamässan. De viste også interiørvinyler, folier og laminater.

Materialprodusenten Hexis presenterte sin Hex’perience-serie med effektlaminater for møbler og interiør. Konseptet innebærer at kunder som har kjøpt laminat kan laste ned mønsteret de ønsker å trykke gratis.

– Vi har 63 forskjellige mønstre. Det er naturmaterialer, laminatgulv og mønstre. Vi har en kvinne i Frankrike som er ansvarlig for hele Hex’periencen. Hun lager mønstrene og plukker opp det som er på moten, sier Joachim Wallgren, salgssjef i Hexis Sverige.

«Vi leverer filen og kunden bestemmer»

Han mener Hexis gir kundene flere valgmuligheter enn konkurrentene.

– Forskjellen på oss og alle andre som driver med interiør er at hvis du kjøper et produkt fra noen andre, får du noe som ser ut som for eksempel rust og det er på en folie som er polymer eller monomer. Det er det det er, sier Joachim Wallgren og fortsetter:

– Vi leverer filen og kunden bestemmer. Skulle den være midlertidig kan den sette på et avtagbart trykk. Skal den stå på en veldig merkelig overflate kan du legge på en høyteknologisk folie og trenger du en luftkanal så legger du den på. Du bruker polymer-, monomer- eller støpt folie avhengig av levetiden. Med vårt system kan du lage riktig produkt for riktig bruk. Men alle andre, du får bruke det du får.

En annen fordel er at du ikke trenger å kjøpe en hel rull, men kan produsere materialet som trengs til for eksempel et bord.

Sportsbil ble foliert

Hexis viste også sin egen programvare Matmak som brukes til å lage pre-cut, forhåndsskårne deler av beskyttelsesfilmer i Bodyfence-serien. De viste også tekstiloverføringer og wrappingfolier.

Sistnevnte var ikke minst synlig på sportsbilen av merket Alpine, som var pakket inn under en kraftig lysrigg.

En Alpine-bil foliert i Bodyfence-serien med hardrockbandet In flames sin logo foran vakte oppmerksomhet under en stor lysrigg på Hexis stand.

Tekst: Felix Alnemark

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.
Joachim-Wallgren-1024x768

Ny salgssjef og åpent hus hos Spandex

Siden 1. oktober er Mads Bay ny salgssjef i Spandex AS. Økt fokus på interiørdekor, bærekraftige materialer – og fremfor alt kundene – er noe av det han skal ta for seg i sin nye rolle.
9. november holder Spandex åpent hus i Larvik
Mads

Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.
fespa_amsterdam

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo