”Lenge siden vi solgte så mye på en messe”

Foto: Felix Alnemark
PUBLISERT: 27 september 2023
OPPDATERT: 27 september
Fra venstre: Robert Nyblom, Anders Joki, Mattias Söderberg og Simon Nyman foran bilen som ble foliert av den norske folieringsmesteren Joakim Sveen.

Mimakis rullbaserte DTF-skriver var hot stuff på Signcoms stand under Sign&Print Scandinavia. Under messen ble nok et splitter nytt produkt fra Mimaki annonsert: en print and cut printer med UV LED i 330-serien.

– Vi rakk dessverre ikke å få den nye maskinen til messen, men det er en ekstremt spennende utgivelse, sier Simon Nyman, Business Area Manager innen printing, kutting, ferdiggjøring og programvare i Signcom.

Det er en oppfølger til solvent-printerserien JV330/CJV330 som beskrives som en «high end» rull-til-rull-maskin med print- og kuttefunksjon.

– Forgjengeren var en av de største salgssuksessene vi hadde og vi har ventet på en UV-maskin i det segmentet.

I tillegg til UV-LED, er den nye UCJV330-160 utstyrt med hvitt blekk og klarlakk som standard. Mimaki presenterer den som en skriver for høykvalitets utskrifter i store volum. Den kan også skrive ut flere lag i «2.5D» for å lage teksturerte overflater som imitert skinn. Signcom regner med å kunne begynne å selge UCJV330-160 i første kvartal 2024. Det er også sluppet en «lillebror» uten print og kutt, men som i likhet med storebroren har UV-LED. Denne modellen kalles UJV100-160Plus.

DTF-skriveren TxF150-75 har fått en tre ganger raskere storebror som vil være tilgjengelig mot slutten av året.
Raskere DTF

Selv om de to nye maskinene ikke var å se på stedet på messen, var det nok av andre nyheter å presse og føle på. Ikke minst Mimakis DTF (Direct to Film) skriver TxF150-75 med etterbehandlingsenhet ble sluppet i fjor vår. Det har nå en raskere storebror som Signcom vil begynne å selge i fjerde kvartal 2023.

Tekstiltrykk med DTF er et relativt nytt fenomen, men som har vakt stor interesse på kort tid. Ikke minst siden de store aktørene, som Mimaki, kom inn i spillet.

– DTF har vært veldig het under messen, det er et veldig interessant segment. Den siste DTF-modellen, TxF300-75, har samme utskriftskvalitet som den forrige, men er omtrent tre ganger så rask, sier Simon Nyman.

Fine detaljer med DTF-printing.

At det er maskiner som kan plugges inn i en vanlig stikkontakt i veggen har ifølge Simon Nyman vært en aha-opplevelse for mange besøkende. Spesielt siden det ofte er snakk om små bedrifter som ikke har mye penger å bruke på dyre elektriske installasjoner.

– Mange har også blitt overrasket over at det har pågått hele dagen her på messa. «DTF er komplisert», sier de besøkende, men det trenger det ikke å være. Denne maskinen bare går og går.

Nok et nytt produkt på standen: Lotus Meta C, lasergravering med UV.
Produserte alt messemateriell

Andre produkter som var sydende varme og som det var stor interesse for var utvalget av laser- og graveringsutstyr. På materialsiden var miljøaspektet i stor fokus.

– Det har vært mye snakk om bærekraftige materialer, markedet er klar for det nå. Derfor føles det godt å kunne presentere Kavalans serie med PVC-frie materialer her på messen, sier Mattias Söderberg, Business Area Manager i viscom.

Signcom er totalleverandør av maskiner samt materialer og tilbehør. For å vise den bredden var alt messemateriell, inkludert personalets bekledning, trykket på bedriftens egne maskiner og i stor grad med materialer som finnes i bedriftens eget sortiment. De grønne semskede skoene med Signcom-logoen var et unntak som beviste regelen, gravert med UV-laser i den nye Meta C fra Lotus. Skjortene var selvfølgelig trykket med DTF og navnelappene gravert med lasergravering.

– Denne gangen har vi gjort alt selv, vi ønsker å leve som vi lærer, sier administrerende direktør Robert Nyblom om viktigheten av å vise praktisk hva det vil si å være en totalleverandør.

Lotus Meta C kan blant annet gravere på glass, det var selvfølgelig Signcom-logo på dette glasset.
Mesterlig foliering

Sist, men ikke minst, trakk Signcoms bil i entreen mange øyne. En Tesla som ble foliert av Joakim Sveen, som tidligere i år ble kåret til vinneren av den norske utgaven av World Wrap Masters. Med en PVC-fri print wrap film fra Orafol fikk bilen et helt unikt og iøynefallende utseende. Bilen skal brukes av Anders Joki, landssjef for Signcom Norge, på sine turer rundt i vårt naboland i vest.

– Jeg blir garantert sett når jeg kjører rundt. Joakim Sveen har gjort en fantastisk jobb, sier han om sin nye grønne firmabil.

Avslutningsvis oppsummerer Simon Nyman Signcoms deltakelse på Sign&Print-messen slik:

– Det har vært noen travle dager, det er lenge siden vi solgte så mye i direkte tilknytning til en messe!

 

Personalets sko hadde også fått logo.
Signcom hadde litt spøkefullt omdøpt messen til «Signcom&Print-messen».

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Ricoh lanserer rask inkjet: "Ny standard innen automatisering"

Ricoh legger stor vekt på automatisering med sin nye ProTM VC80000 inkjetpresse. Selskapet lover fremgang og utvikling på parametere som pressestart, utskriftshastighet, kvalitetskontroll og fargekonsistens.
Ricoh-1024x683

Canon + MUNCH = sant

Som en del av en utstilling i MUNCH har den bosniskfødte kunstneren Admir Batlak fått lov til å arbeide både i Edvard Munchs atelier på Ekely og på Canons Image Factory for å lage en installasjon "i knekken".
Admir_IF

Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.
Joachim-Wallgren-1024x768

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682