Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

PUBLISERT: 30 oktober 2023
OPPDATERT: 30 oktober
Arjen Evertse og Danna Drion startet den femte runden av Global Innovation Days fra Mimakis europeiske hovedkvarter i Diemen, Nederland. Foto: Skjermdump

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.

Den femte utgaven av Global Innovation Days, 25.-27. oktober 2023, ble åpnet av Arjen Evertse, General Sales Manager, og Danna Drion, General Marketing Manager. De diskuterte noen fordeler med UV-printing, som var årets tema for det digitale arrangementet. Blant annet et lavere klimaavtrykk med de nye Greenguard Gold-sertifiserte UV-blekkene, at det finnes et bredt utvalg medier som egner seg for UV-printing, inkludert PVC-frie, og at det ikke kreves tørketid. Og ikke minst de nye forretningsmulighetene dette kan bety for kundene.

Ny generasjon skrivehoder

Når det gjelder UCJV330-160 med UV-LED, er det en videreutvikling av den forrige modellen UCJV300-160.

– Det Mimaki har forbedret er blant annet produktiviteten og kvaliteten på trykket. Dette takket være en ny generasjon printhoder som kan skrive ut med en dråpestørrelse på 4 pikoliter, noe som muliggjør veldig fine detaljer, sier Marc Verbeem, Supervisor Product Management hos Mimaki Europe.

Mimaki har utviklet en ny teknologi for blekkutkast som skal redusere fargeavvik i områder med høy tetthet, selv i høyhastighetsmodus. I tillegg til CMYK er den nye modellen utstyrt med hvitt blekk og klarlakk som standard, men kan også konfigureres med Light Cyan og Light Magenta som alternativer. Dette for å for eksempel kunne trykke ulike budskap på dobbeltsidig vindusdekor eller ulike motiver avhengig av om de er opplyst eller ikke. Klarlakken gir også mulighet til å skrive ut vannmerker.

Hastigheten er noe som Mimaki liker å fremheve. UCJV330-160 kan skrive ut opptil 55 kvadratmeter per time avhengig av konfigurasjon. Den kan også skrive ut opptil fem lag og gjør det betydelig raskere enn forgjengeren. Med fire lag er det for eksempel 170 prosent raskere og med fem lag 125 prosent raskere.

UCJV330-160 rull-til-rull-skriveren som ble sluppet i september står i sentrum på Global Innovation Days. Foto: Pressebilde
Mønster i i 2,5 D

En annen nyhet er utskrift med «2.5 D», det vil si spesialeffekter i flere lag som danner et mønster. Det kan være penselstrøk på et maleri eller imitert skinn.

– Jeg vil si at det er noe som er unikt for en rull-til-rull-skriver, sier Marc Verbeem.

Andre nyheter er muligheten for skjæring med V-formet snitt og LED-belysning inne i skriveren. Et automatisk rengjøringssystem skal sikre at maskinen er vedlikeholdsfri. Som ekstrautstyr er det en funksjon for bytte av rull og en XY-plotter. Den nye UCJV330-160 har derfor ikke print og cut som standard, men skjæring er et alternativ.

Marc Verbeem (til venstre), Supervisor Product Management Mimaki Europe, og Rob Hom, Manager e-learning Mimaki Europe, under en spørrerunde etter presentasjonen av de to nye maskinene. Foto: Skjermdump

Rasterlink versjon 7-programvaren inkluderer oppdateringer som en funksjon som kan spare opptil 55 prosent på blekkforbruk. Det kan også gjengi filer raskere enn før. PICT, en skybasert programvare for å administrere og overvåke skriveren, vil også bli lansert om kort tid.

UCJV330-160 vil være tilgjengelig rundt årsskiftet. I Norge selges Mimaki Print Supplies og Signcom og da nyheten om den nye modellen kom sa Simon Nyman fra Signcom dette om utgivelsen:

– Det er en ekstremt spennende utgivelse. Forgjengeren var en av de største salgssuksessene vi hadde og vi har ventet på en UV-maskin i det segmentet.

Høyt innstegsmodell

Den andre nyheten, UJV100Plus, er basert på den forrige inngangsmodellen UJV100-160. Plus-varianten har fått noen oppgraderinger som skiller den fra forgjengeren.

– Fremfor alt muligheten til å skrive ut opptil tre lag med CMYK pluss hvit, som utvider seg for flere bruksområder, sier Marc Verbeem.

Hastigheten og teknologien er ellers den samme som i forrige modell. Det Mimaki fremmer er det lave energiforbruket, men også at den, akkurat som UCJV330-160, gjennom Rasterlink 7-programvaren kan spare blekkforbruk med 50 prosent.

UJV100Plus vil da være tilgjengelig på markedet i september.

Webinarene under Mimaki Global Innovation Days kan sees enten live eller i etterkant via Mimakis nettside.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324