Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

PUBLISERT: 30 oktober 2023
OPPDATERT: 30 oktober
Arjen Evertse og Danna Drion startet den femte runden av Global Innovation Days fra Mimakis europeiske hovedkvarter i Diemen, Nederland. Foto: Skjermdump

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.

Den femte utgaven av Global Innovation Days, 25.-27. oktober 2023, ble åpnet av Arjen Evertse, General Sales Manager, og Danna Drion, General Marketing Manager. De diskuterte noen fordeler med UV-printing, som var årets tema for det digitale arrangementet. Blant annet et lavere klimaavtrykk med de nye Greenguard Gold-sertifiserte UV-blekkene, at det finnes et bredt utvalg medier som egner seg for UV-printing, inkludert PVC-frie, og at det ikke kreves tørketid. Og ikke minst de nye forretningsmulighetene dette kan bety for kundene.

Ny generasjon skrivehoder

Når det gjelder UCJV330-160 med UV-LED, er det en videreutvikling av den forrige modellen UCJV300-160.

– Det Mimaki har forbedret er blant annet produktiviteten og kvaliteten på trykket. Dette takket være en ny generasjon printhoder som kan skrive ut med en dråpestørrelse på 4 pikoliter, noe som muliggjør veldig fine detaljer, sier Marc Verbeem, Supervisor Product Management hos Mimaki Europe.

Mimaki har utviklet en ny teknologi for blekkutkast som skal redusere fargeavvik i områder med høy tetthet, selv i høyhastighetsmodus. I tillegg til CMYK er den nye modellen utstyrt med hvitt blekk og klarlakk som standard, men kan også konfigureres med Light Cyan og Light Magenta som alternativer. Dette for å for eksempel kunne trykke ulike budskap på dobbeltsidig vindusdekor eller ulike motiver avhengig av om de er opplyst eller ikke. Klarlakken gir også mulighet til å skrive ut vannmerker.

Hastigheten er noe som Mimaki liker å fremheve. UCJV330-160 kan skrive ut opptil 55 kvadratmeter per time avhengig av konfigurasjon. Den kan også skrive ut opptil fem lag og gjør det betydelig raskere enn forgjengeren. Med fire lag er det for eksempel 170 prosent raskere og med fem lag 125 prosent raskere.

UCJV330-160 rull-til-rull-skriveren som ble sluppet i september står i sentrum på Global Innovation Days. Foto: Pressebilde
Mønster i i 2,5 D

En annen nyhet er utskrift med «2.5 D», det vil si spesialeffekter i flere lag som danner et mønster. Det kan være penselstrøk på et maleri eller imitert skinn.

– Jeg vil si at det er noe som er unikt for en rull-til-rull-skriver, sier Marc Verbeem.

Andre nyheter er muligheten for skjæring med V-formet snitt og LED-belysning inne i skriveren. Et automatisk rengjøringssystem skal sikre at maskinen er vedlikeholdsfri. Som ekstrautstyr er det en funksjon for bytte av rull og en XY-plotter. Den nye UCJV330-160 har derfor ikke print og cut som standard, men skjæring er et alternativ.

Marc Verbeem (til venstre), Supervisor Product Management Mimaki Europe, og Rob Hom, Manager e-learning Mimaki Europe, under en spørrerunde etter presentasjonen av de to nye maskinene. Foto: Skjermdump

Rasterlink versjon 7-programvaren inkluderer oppdateringer som en funksjon som kan spare opptil 55 prosent på blekkforbruk. Det kan også gjengi filer raskere enn før. PICT, en skybasert programvare for å administrere og overvåke skriveren, vil også bli lansert om kort tid.

UCJV330-160 vil være tilgjengelig rundt årsskiftet. I Norge selges Mimaki Print Supplies og Signcom og da nyheten om den nye modellen kom sa Simon Nyman fra Signcom dette om utgivelsen:

– Det er en ekstremt spennende utgivelse. Forgjengeren var en av de største salgssuksessene vi hadde og vi har ventet på en UV-maskin i det segmentet.

Høyt innstegsmodell

Den andre nyheten, UJV100Plus, er basert på den forrige inngangsmodellen UJV100-160. Plus-varianten har fått noen oppgraderinger som skiller den fra forgjengeren.

– Fremfor alt muligheten til å skrive ut opptil tre lag med CMYK pluss hvit, som utvider seg for flere bruksområder, sier Marc Verbeem.

Hastigheten og teknologien er ellers den samme som i forrige modell. Det Mimaki fremmer er det lave energiforbruket, men også at den, akkurat som UCJV330-160, gjennom Rasterlink 7-programvaren kan spare blekkforbruk med 50 prosent.

UJV100Plus vil da være tilgjengelig på markedet i september.

Webinarene under Mimaki Global Innovation Days kan sees enten live eller i etterkant via Mimakis nettside.

Les videre

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280