Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

PUBLISERT: 30 oktober 2023
OPPDATERT: 30 oktober
Fespa har tidligere vært arrangert i Amsterdam i 2006, 2009, 2016 og 2021. Pressebilde

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.

Neste år arrangeres Fespa Global Print Expo, European Sign Expo og Personalization Experience 19.–22. mars 2024, betimelig nok litt tidligere på våren enn i år fordi Drupa arrangeres i månedsskiftet mai-juni. Parallelt med de tre messene arrangeres det også et spesielt arrangement med fokus på sportsklær, kalt Sportswear Pro.

Blant utstillerne som har booket stand så langt er kjente navn som Agfa, Antalis, D.gen, Kongsberg, Mimaki, Orafol og Swissqprint.

Nye muligheter i sikte

Det overordnede temaet er «Muligheter», det vil si mulighetene med trykk, skiltmakeri, personalisering og produksjon av sports- og fritidsklær.

– I år introduserer vi et sett med nye slagord som representerer en naturlig progresjon fra 2023-arrangementene der vi oppfordret besøkende til å oppdage «nye perspektiver». Slagord for Fespa 2024 er «Opportunities, Uncovered» for Fespa Global Print Expo; «Opportunities, Illuminated» for European Sign Expo; «Opportunities, Created» for Sportswear Pro og «Opportunities, Reimagined» for personaliseringsopplevelse. Det fremhever hvordan det alltid er noe nytt å lære og hvordan sektorene våre besøkende er aktive i ofte er bredere enn de selv er klar over, sier Michael Ryan, direktør for Fespa Global Print Expo i en pressemelding.

Lær noe nytt

Arrangementet 2024 vil, akkurat som før, være vertskap for et konferanseprogram for både å utvide perspektiver og lære de besøkende noe nytt. I forbindelse med Personalization Experience vil ulike temaer bli diskutert, som hvordan personalisering kan brukes for å nå en bredere kundebase, bruk av AI (kunstig intelligens) på dette området, og muligheter med sports- og fritidsklær i form av sirkulær design.

Det vil også være et «Personalise Make Wear»-arrangement for å vise eksempler på spesialdesignede sportsklær. Det er også mulighet for å bli med en ekspert på en guidet produksjonstur, fra a til å, for å se de siste innovasjonene innen sportsklær og sportsrelaterte varer.

En verdensmester vil bli kåret

Bærekraftsarenaen «Sustainability Spotlight» kommer tilbake i 2024 slik at besøkende kan lære mer om bærekraftige materialer og alternativer og hvordan de kan redusere sitt klimafotavtrykk.

Endelig kommer også World Wrap Masters-konkurransen tilbake. De to første dagene vil deltakerne kjempe om tittelen Europamester etterfulgt av en World Wrap Masters 2024-finale hvor en verdensmester vil bli kåret. I tillegg blir det livedemoer med folieringseksperter.

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

UV-printing i fokus under innovasjonsdager

I slutten av oktober inviterer Mimaki til sitt digitale arrangement Global Innovation Days. De neste seks månedene vil selskapet også invitere til lokale fysiske arrangementer under det nye konseptet Application Days.
Mimaki-Global-Innovation-1600-1024x683

Xerox trekker seg fra DRUPA

DRUPA er snart bare et halvt år unna. Det er allerede mulig å se hvem som har booket hvilke stands. Men Xerox, som hadde bestilt stand, har forsvunnet fra det interaktive kartet.
drupa_flags-1

Konica Minolta viste et effektivt trykkeri

Hvordan kan et trykkeri drives så effektivt som mulig? Konica Minolta ønsket å gi svaret på det spørsmålet til de besøkende på standen under Sign&Print Scandinavia, hvor de viste hvordan det kan gjøres rent praktisk.
Konica-4-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo