Ricoh lanserer verdens første B2 inkjet-printer i sitt slag

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 1 november 2023
OPPDATERT: 1 november

Ricoh kunngjør nå tilgjengeligheten av deres ProTM Z75. Den første B2 dupleks inkjetpressen med vannbaserte farger.

I følge Ricoh har den i betatesten vist sin evne til å tilby en klar vei fra offset til digital – med stor effektivitet, produksjonsfleksibilitet og utvidede applikasjonsmuligheter.

Printeren vil være offisielt tilgjengelig for bestillinger i EMEA fra november 2023. Med mulighet for umiddelbar levering forventes det stor interesse på tvers av internasjonale markeder.

Vellykket betatest

I juni 2022 gikk Heeter Printing – et amerikansk fullserviceselskap – sammen med Ricoh for å fungere som den offisielle betatesteren for den nye B2-inkjetmaskinen.

Kirk Schlecker, president, Heeter Printing uttaler i denne forbindelse:

– Pro Z75 er som et multiverktøy for våre operasjoner. Den kombinerer bildekvalitet, effektivitet, stort format, underlagsfleksibilitet og økonomi, som sammen lar oss si «ja» til flere jobber og levere en bedre opplevelse for kundene våre. Med støtten som Ricoh gir og deres forpliktelse til å stå bak produktene deres, har Pro Z75 vært en overbevisende opplevelse og, vil jeg påstå, et interessant produkt for enhver trykksaksleverandør.

Ricoh Pro Z75 tilbyr utskriftshastigheter på opptil 4500 ark per time (SPH) for rett utskrift eller 2250 SPH for tosidig. Piezo-skrivehoder i rustfritt stål gir en oppløsning på 1200 dpi ved alle hastigheter med firefarget (CMYK) pigmentbasert blekk, mens det proprietære tørkesystemet sikrer høy kvalitet, klar for umiddelbar etterbehandling. Ricoh Pro Z75 utvider også underlagsfleksibiliteten ved å håndtere både ubestrøket, inkjetbehandlet og offsetbelagt media på opptil 400 g/m2 med en maksimal arkstørrelse på 585 mm x 750 mm.

Maskinen er bygget i kraftig offset-lignende kvalitet med avanserte, holdbare skrivehoder designet for å maksimere maskinens oppetid. Ricoh har lagt stor vekt på detaljer, fra den luftassisterte arkfremføringen som minimerer problemer med mating og papirtransport, til den høykapasitets konfigurerbare stackeren som leverer nøyaktig papirstabling og effektiviserer hele jobbprosessen.

En «game-changer»

Jan Brændholt, Product Business manager fra Ricoh Danmark, sier:

– Ricoh Pro Z75 er en sann «Game-changer» for trykkeribransjen. Med den er vi klare til å revolusjonere printindustrien.

– Den er designet for trykkerier som håndterer store mengder jobber som krever pålitelig oppetid og betydelig gjennomstrømning. Det støttes også av Ricohs program for profesjonelle tjenester. Kunder vil ha tilgang til klassens beste arbeidsflyt- og automatiseringsløsninger, som Richos TotalFlow BatchBuilder og deres Supervisor, pluss EDGE-konsulenttjenesten for forretningsutvikling og komplette markedsføringsløsninger som MarcomCentral, for å maksimere avkastningen på investeringen og forretningsverdien.

– Så hvis du er en printleverandør som ønsker å være i forkant av den digitale tidsalderen, er Ricoh Pro Z75 svaret ditt. Med Ricohs forpliktelse til å støtte våre produkter og arbeidsflytløsninger, vil du kunne møte den økende etterspørselen etter datadrevet kommunikasjon og levere førsteklasses resultater til kundene dine, avslutter Brændholt.

Les videre

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280