Ricoh lanserer verdens første B2 inkjet-printer i sitt slag

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 1 november 2023
OPPDATERT: 1 november

Ricoh kunngjør nå tilgjengeligheten av deres ProTM Z75. Den første B2 dupleks inkjetpressen med vannbaserte farger.

I følge Ricoh har den i betatesten vist sin evne til å tilby en klar vei fra offset til digital – med stor effektivitet, produksjonsfleksibilitet og utvidede applikasjonsmuligheter.

Printeren vil være offisielt tilgjengelig for bestillinger i EMEA fra november 2023. Med mulighet for umiddelbar levering forventes det stor interesse på tvers av internasjonale markeder.

Vellykket betatest

I juni 2022 gikk Heeter Printing – et amerikansk fullserviceselskap – sammen med Ricoh for å fungere som den offisielle betatesteren for den nye B2-inkjetmaskinen.

Kirk Schlecker, president, Heeter Printing uttaler i denne forbindelse:

– Pro Z75 er som et multiverktøy for våre operasjoner. Den kombinerer bildekvalitet, effektivitet, stort format, underlagsfleksibilitet og økonomi, som sammen lar oss si «ja» til flere jobber og levere en bedre opplevelse for kundene våre. Med støtten som Ricoh gir og deres forpliktelse til å stå bak produktene deres, har Pro Z75 vært en overbevisende opplevelse og, vil jeg påstå, et interessant produkt for enhver trykksaksleverandør.

Ricoh Pro Z75 tilbyr utskriftshastigheter på opptil 4500 ark per time (SPH) for rett utskrift eller 2250 SPH for tosidig. Piezo-skrivehoder i rustfritt stål gir en oppløsning på 1200 dpi ved alle hastigheter med firefarget (CMYK) pigmentbasert blekk, mens det proprietære tørkesystemet sikrer høy kvalitet, klar for umiddelbar etterbehandling. Ricoh Pro Z75 utvider også underlagsfleksibiliteten ved å håndtere både ubestrøket, inkjetbehandlet og offsetbelagt media på opptil 400 g/m2 med en maksimal arkstørrelse på 585 mm x 750 mm.

Maskinen er bygget i kraftig offset-lignende kvalitet med avanserte, holdbare skrivehoder designet for å maksimere maskinens oppetid. Ricoh har lagt stor vekt på detaljer, fra den luftassisterte arkfremføringen som minimerer problemer med mating og papirtransport, til den høykapasitets konfigurerbare stackeren som leverer nøyaktig papirstabling og effektiviserer hele jobbprosessen.

En «game-changer»

Jan Brændholt, Product Business manager fra Ricoh Danmark, sier:

– Ricoh Pro Z75 er en sann «Game-changer» for trykkeribransjen. Med den er vi klare til å revolusjonere printindustrien.

– Den er designet for trykkerier som håndterer store mengder jobber som krever pålitelig oppetid og betydelig gjennomstrømning. Det støttes også av Ricohs program for profesjonelle tjenester. Kunder vil ha tilgang til klassens beste arbeidsflyt- og automatiseringsløsninger, som Richos TotalFlow BatchBuilder og deres Supervisor, pluss EDGE-konsulenttjenesten for forretningsutvikling og komplette markedsføringsløsninger som MarcomCentral, for å maksimere avkastningen på investeringen og forretningsverdien.

– Så hvis du er en printleverandør som ønsker å være i forkant av den digitale tidsalderen, er Ricoh Pro Z75 svaret ditt. Med Ricohs forpliktelse til å støtte våre produkter og arbeidsflytløsninger, vil du kunne møte den økende etterspørselen etter datadrevet kommunikasjon og levere førsteklasses resultater til kundene dine, avslutter Brændholt.

Les videre

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Ricoh lanserer rask inkjet: "Ny standard innen automatisering"

Ricoh legger stor vekt på automatisering med sin nye ProTM VC80000 inkjetpresse. Selskapet lover fremgang og utvikling på parametere som pressestart, utskriftshastighet, kvalitetskontroll og fargekonsistens.
Ricoh-1024x683

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri