Problemer for Xeikon som omorganiserer for å sikre fremtiden

Foto: Bo Wallteg
PUBLISERT: 8 november 2023
OPPDATERT: 8 november
Xeikons nye LX3000 heter Lion og er en oppfølger til Panther. Kommunikasjonssjef Danny Martens fortalte oss om det på Labelexpo. Foto: Bo Wallteg

Xeikon skal omorganisere driften «for å tilpasse seg den nåværende virkeligheten»

Xeikon skal omorganisere sin virksomhet «for å tilpasse seg den nåværende virkeligheten», med en etter-Covid endring i forbrukeratferd og en resulterende nedgang i salg, kombinert med høyere lønninger og økende energipriser, som har «satt selskapets fremtid på spill» . Det skriver magasinet Digital Labels & Packaging.

Xeikon bemerket at digital utskriftsteknologi har vært «mye» under press de siste årene. «Dette er en konsekvens av koronaviruspandemien, sammen med effekten av inflasjon, høye energikostnader, inflasjon, eskalerende lønninger og høye produksjonskostnader. I tillegg forverrer det skiftende landskapet for forbrukeratferd situasjonen ytterligere, og påvirker utskriftsvolumer og kundedynamikk. Alle disse faktorene utøver et kollektivt press på selskapets evne til å overleve og trives i det nåværende forretningsmiljøet.»

For å bekjempe dette og sikre fremtiden, har Xeikon til hensikt å implementere flere trinn for å omorganisere sine aktiviteter rundt om i verden. Dette inkluderer å kombinere salgs- og serviceavdelinger og organisere dem geografisk, regionalisere salgsstøtte- og markedsutviklingsaktiviteter, og forene forsknings- og utviklingsavdelinger med det tekniske støtteteamet. Xeikon har også til hensikt å avvikle eller trappe ned ulønnsomme prosjekter og aktiviteter i fremtiden.

Mens Xeikons ledelse har uttalt at de er «forpliktet til å ta neste skritt med all respekt for personalet», hvis omorganiseringen skulle gå som planlagt, kan så mange som 85 jobber gå tapt globalt, hvorav 50 er knyttet til Xeikons operasjoner i Belgia.

Tekst: Bo Wallteg

Les videre

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo