Ricoh lanserer rask inkjet: "Ny standard innen automatisering"

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 20 november 2023
OPPDATERT: 20 november
ProTM VC80000 har flere AI-verktøy og maskinlæring for å øke effektiviteten.

Ricoh legger stor vekt på automatisering med sin nye ProTM VC80000 inkjetpresse. Selskapet lover fremgang og utvikling på parametere som pressestart, utskriftshastighet, kvalitetskontroll og fargekonsistens.

Disse fremskrittene bør kunne bety økt produksjonskapasitet og avkastning for den som investerer i maskinen. Inkjeten har et nytt sett med maskinvare og programvare som lar brukeren få forbedret automatisert produksjon og kvalitetskontroll. Dette skal ifølge produsenten gi høyeffektiv drift og fleksibilitet når det kommer til ulike bruksområder.

– Automatiseringsnivået oppnådd med Ricohs Pro VC80000 kombinert med opptil 50 prosent høyere produksjon av høykvalitetsprodukter sammenlignet med vår nåværende teknologi, samt dens brukervennlige funksjoner, endrer rollen som inkjetmaskiner spiller i produktporteføljen vår , sier Christian Haneke i Sattler Media Group i Tyskland, i en pressemelding.

Den nye printeren bygger på suksessen til Ricoh ProTM VC70000 og er designet for å produsere direktereklame, fargebøker, kataloger, magasiner og utskriftsapplikasjoner på belagte medier. Maskinen kommer med flere AI-, maskinlæring- og dataanalysefunksjoner som skal sikre forutsigbare og repeterbare utdata med minimal operatørintervensjon.

Raskere på det meste

ProTM VC80000 er den minste maskinen i sin klasse, men kommer med full dupleksmotor og siste generasjon blekk og temperaturkontrollerte inkjethoder. Maskinen introduserer en rekke nye teknologier som oppnår en oppløsning på opptil 1200×1200 dpi og en maksimal hastighet på opptil 150 mpm.

Det gir en 50 prosent økning i produksjonskapasitet sammenlignet med tidligere generasjoner presser. Ricoh har fokusert på å maksimere produktiviteten for å senke de totale eierkostnadene. For å nå det målet har maskinen raskere oppstartstider og en ny raskere tørketeknologi.

– Våre høyhastighets inkjetkunder deler lignende produksjonsutfordringer: de trenger høyhastighetskapasitet for å håndtere store bestillinger og stramme behandlingstider, samt verktøy for å gjøre kjøringen av pressene enklere og mer effektiv. Det setter en ny standard innen automatisering og «data first intelligence» for å øke produktiviteten, sier Eef de Ridder, visepresident for Graphic Communications Group hos Ricoh Europe.

Ricoh ProTM VC80000 vil foreligge i Europa tidlig i 2024.

Maskinen gir 50 prosent økning i produksjonskapasitet sammenlignet med tidligere generasjoner presser.

Les videre

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie