Ricoh lanserer rask inkjet: "Ny standard innen automatisering"

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 20 november 2023
OPPDATERT: 20 november
ProTM VC80000 har flere AI-verktøy og maskinlæring for å øke effektiviteten.

Ricoh legger stor vekt på automatisering med sin nye ProTM VC80000 inkjetpresse. Selskapet lover fremgang og utvikling på parametere som pressestart, utskriftshastighet, kvalitetskontroll og fargekonsistens.

Disse fremskrittene bør kunne bety økt produksjonskapasitet og avkastning for den som investerer i maskinen. Inkjeten har et nytt sett med maskinvare og programvare som lar brukeren få forbedret automatisert produksjon og kvalitetskontroll. Dette skal ifølge produsenten gi høyeffektiv drift og fleksibilitet når det kommer til ulike bruksområder.

– Automatiseringsnivået oppnådd med Ricohs Pro VC80000 kombinert med opptil 50 prosent høyere produksjon av høykvalitetsprodukter sammenlignet med vår nåværende teknologi, samt dens brukervennlige funksjoner, endrer rollen som inkjetmaskiner spiller i produktporteføljen vår , sier Christian Haneke i Sattler Media Group i Tyskland, i en pressemelding.

Den nye printeren bygger på suksessen til Ricoh ProTM VC70000 og er designet for å produsere direktereklame, fargebøker, kataloger, magasiner og utskriftsapplikasjoner på belagte medier. Maskinen kommer med flere AI-, maskinlæring- og dataanalysefunksjoner som skal sikre forutsigbare og repeterbare utdata med minimal operatørintervensjon.

Raskere på det meste

ProTM VC80000 er den minste maskinen i sin klasse, men kommer med full dupleksmotor og siste generasjon blekk og temperaturkontrollerte inkjethoder. Maskinen introduserer en rekke nye teknologier som oppnår en oppløsning på opptil 1200×1200 dpi og en maksimal hastighet på opptil 150 mpm.

Det gir en 50 prosent økning i produksjonskapasitet sammenlignet med tidligere generasjoner presser. Ricoh har fokusert på å maksimere produktiviteten for å senke de totale eierkostnadene. For å nå det målet har maskinen raskere oppstartstider og en ny raskere tørketeknologi.

– Våre høyhastighets inkjetkunder deler lignende produksjonsutfordringer: de trenger høyhastighetskapasitet for å håndtere store bestillinger og stramme behandlingstider, samt verktøy for å gjøre kjøringen av pressene enklere og mer effektiv. Det setter en ny standard innen automatisering og «data first intelligence» for å øke produktiviteten, sier Eef de Ridder, visepresident for Graphic Communications Group hos Ricoh Europe.

Ricoh ProTM VC80000 vil foreligge i Europa tidlig i 2024.

Maskinen gir 50 prosent økning i produksjonskapasitet sammenlignet med tidligere generasjoner presser.

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Canon + MUNCH = sant

Som en del av en utstilling i MUNCH har den bosniskfødte kunstneren Admir Batlak fått lov til å arbeide både i Edvard Munchs atelier på Ekely og på Canons Image Factory for å lage en installasjon "i knekken".
Admir_IF

Ricoh lanserer verdens første B2 inkjet-printer i sitt slag

Ricoh kunngjør nå tilgjengeligheten av deres ProTM Z75. Den første B2 dupleks inkjetpressen med vannbaserte farger.
RicohProZ75

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri