Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 22 november 2023
OPPDATERT: 22 november
Fujifilm har forkortet den typiske produksjonslinjen ved å samle materen, stackeren og kontrollpanelet på den ene sidan på Revoria Press GC12500. Foto: Pressebilde

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.

– Introduksjonen av Revoria Press GC12500 markerer en viktig milepæl for Fujifilm. Det er markedets første B2, arkmatede digitalpresse som benytter seg av tørrtonerteknologi, og er resultatet av år med forskning og utvikling samt samlet kunnskap, sier Taro Aoki, sjef på Digital Press Solutions på Fujifilm Graphic Communications Europe.

Klarer store ark

Maskinen benytter Fujifilms egenproduserte Super EA-Eco-toner. Den kan skrive ut dupleks på papir opp til hele 750×662 mm. Det er den største arkstørrelsen for en digitalpresse i bransjen, hevder produsenten. Det betyr at den skal skrive ut seks A4-sider per ark og kan håndtere en rekke ulike papirvekter fra 64 til 450 gsm og skrive ut på et bredere utvalg av underlag. Pressen printer opp til 2500 sider i minuttet i 2400×2400 dpi.

Printeren kommer til å vises for det europeiske publikum på et Fujifilms event «Peak Performance Print» ved selskapets nye Print Experience Center i tyske Ratingen i slutten av januar 2024.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324