Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 22 november 2023
OPPDATERT: 22 november
Fujifilm har forkortet den typiske produksjonslinjen ved å samle materen, stackeren og kontrollpanelet på den ene sidan på Revoria Press GC12500. Foto: Pressebilde

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.

– Introduksjonen av Revoria Press GC12500 markerer en viktig milepæl for Fujifilm. Det er markedets første B2, arkmatede digitalpresse som benytter seg av tørrtonerteknologi, og er resultatet av år med forskning og utvikling samt samlet kunnskap, sier Taro Aoki, sjef på Digital Press Solutions på Fujifilm Graphic Communications Europe.

Klarer store ark

Maskinen benytter Fujifilms egenproduserte Super EA-Eco-toner. Den kan skrive ut dupleks på papir opp til hele 750×662 mm. Det er den største arkstørrelsen for en digitalpresse i bransjen, hevder produsenten. Det betyr at den skal skrive ut seks A4-sider per ark og kan håndtere en rekke ulike papirvekter fra 64 til 450 gsm og skrive ut på et bredere utvalg av underlag. Pressen printer opp til 2500 sider i minuttet i 2400×2400 dpi.

Printeren kommer til å vises for det europeiske publikum på et Fujifilms event «Peak Performance Print» ved selskapets nye Print Experience Center i tyske Ratingen i slutten av januar 2024.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi

Siste nytt

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Oppsummerer nytten av automatisering

Summa demonstrerer ikke bare én, men to arbeidsflytløsninger under Fespa. Dette for å vise kundene hvordan de kan effektivisere prosessene sine.
Summa-1024x768