Roland lanserer DTF med skjærefunksjon og to UV-printere

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 31 januar 2024
OPPDATERT: 31 januar
VersaSTUDIO BD-8 kan skrive ut på konkave og konvekse materialer.

Roland lanserer tre nye innovasjoner på tekstilprint-fronten. Det dreier seg om to kompakte UV flatbed-printere og en like hendig hybridprinter.

VersaSTUDIO BD-8 er en UV flatbed-skriver med høy oppløsning som kan skrive ut direkte på en rekke former og materialer. Den håndterer gjenstander opp til A5-størrelse, med en tykkelse på opptil 102 mm. Den er også i stand til å skrive ut på sylindriske gjenstander som flasker ved hjelp av en roterende aksel.

Funksjonene beskrives som brukervennlige og innovative og bidrar ifølge produsenten til høy ytelse med profesjonell utskriftskvalitet.

Blekket på tilbud

Maskinen bruker GREENGUARD Gold-sertifisert EUV5-blekk som fungerer på en rekke forskjellige typer overflater som plast, tre, stoff og lær. Bruker du primer blekk forbedres vedheften ytterligere, noe som gjør det mulig å trykke på metall eller glass.

VersaSTUDIO BD-8 støtter True Rich Color 3, som er en utskriftsinnstilling som bidrar til å gjøre farger levende med høy presisjon. Ved hjelp av flere forskjellige utskriftsmodi med forhåndsinnstillinger for spesifikke bruksområder, sikres optimale resultater på konvekse, konkave, mørke eller teksturerte overflater.

Ny UV LED

Roland har også en ny UV-LED flatbed printer av litt større modell. VersaOBJECT MO-240 har en arbeidsflate på 610×458 millimeter og kan håndtere en maksimal høyde på 204 mm.

VersaOBJECT MO-240 er raskere enn tidligere modeller.

Maskinen skal være betydelig raskere enn tidligere modeller. Den har nyutviklede skrivehoder og LED-lampeteknologi som sammen med avansert programvare og blekk kan gjengi små bokstaver, finere teksturer, nyanser og fargetilpasset grafikk. I tillegg kan oransje og rødt blekk gjengi farger på spekteret som ikke tidligere er oppnådd.

Ny DTF

Den tredje nyheten fra Roland er VersaSTUDIO BY-20, som er en rullmatet vannbasert DTF-skriver (Direkte til film). Maskinen har en skjærefunksjon som gjør den unik på markedet.

Rolands nye stasjonære DTF.

DTF-trykket kan deretter overføres til en rekke forskjellige typer tekstiler. Maskinen er spesielt rettet mot mindre bedrifter og oppstartsbedrifter. Maskinen har samme utskriftsteknologi som Roland DGs bredformatskriver, som sikrer fargerike og høyoppløselige utskrifter.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag