Mer holdbare utskrifter med nye imagePROGRAF

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 12 februar 2024
OPPDATERT: 12 februar


Den nye imagePROGRAF GP-serien er utstyrt med syv farger, inkludert oransje og grå.

Canon lanserer nye modeller i to av sine serier med storformatskrivere, henholdsvis imagePROGRAF GP og PRO. Blant nyhetene kan nevnes forbedret lysmotstand og ripebestandighet.

imagePROGRAF GP er primært designet for high-end plakatutskrift og imagePROGRAF PRO for foto- og kunstutskrift.

Når det gjelder GP-serien, er den utstyrt med syv farger. Med det nye pigmentbaserte blekksettet LUCIA PRO II lover Canon at plakater i A0-format kan leveres på ubestrøket papir innen 48 sekunder, med et utvidet fargespekter av levende og nøyaktig gjengitte farger – og bedre bildebevaring. Blekksettet inkluderer oransje, for mer levende og slagkraftige farger, og grått, som blant annet gjengir myke hudtoner. Dette betyr at fargespekteret til den nye serien håndterer 96 prosent av Pantone Formula Guide Solid Coated fargeprøvebok, for eksempel for bedriftsfargeutskrift.

imagePROGRAF GP er utviklet primært for trykking på plakater.

– Med lanseringen av den nye imagePROGRAF GP-serien møter vi markedets behov for eksklusive, førsteklasses plakater. GP-serien beholder imagePROGRAFs overlegne utskriftskvalitet og konfigurasjonen av de nye LUCIA PRO II-blekkene tilbyr et mye bredere fargespekter og gir enestående Pantone-dekning for en mer nøyaktig representasjon av bedriftens farger, sier Mathew Faulkner, EMEA-direktør, Marketing and Innovation, Wide Format Printing Group hos Canon Europe i en pressemelding.

– Bildepermanens er også veldig viktig rent markedsmessig for eksklusive plakater. Alle utskrifter fra de nye imagePROGRAF GP-enhetene er både svært ripebestandige og motstår falming, noe som bidrar til å bevare holdbarhet og verdi. Og med forbedret mediehåndtering og økt automatisering av serien, er den også mer produktiv og enkel å bruke.

Bytt mellom papirtyper

imagePROGRAF PRO-serien er også utstyrt med de nye LUCIA PRO II-blekkene, men med tolv farger. Dette betyr blant annet at det matte sorte blekket, sammen med et nyutviklet fargetilpasningsbord, har forbedret gjengivelsen av mørkere skygger og sorte på kunstnerpapir. Denne utviklingen har også, på samme media, utvidet de mørke områdene i fargespekteret for detaljert gråtonereproduksjon.

I følge Mathew Faulkner fortsetter den nye imagePROGRAF PRO-serien tidligere suksesser, men med forbedringer som ny design og ytelsesfunksjoner lagt til som svar på direkte tilbakemeldinger fra kunder.

– Vi har hevet listen for trykkvalitet og vi har også økt holdbarheten til bildene når det gjelder lysmotstand og beskyttelse mot slitasje, noe som har stor betydning for leverandører av kunsttrykk og profesjonelle fotografer, sier Mathew Faulkner.

imagePROGRAF PRO er rettet mot foto- og kunstmarkedet.

Alle skrivere i de to seriene har doble ruller som samtidig kan håndtere ulike papirtyper og størrelser, slik at brukeren automatisk kan bytte mellom utskrift på alt fra matt til glanset papir uten å avbryte kjøringen. Ved å øke hastigheten på den automatiske innmatingsprosessen har også material-innmatingstiden blitt redusert med omtrent 40 prosent.

Canon fremhever også miljøfordelene ved de nye modellene. Som at mengden ekspandert styrenplast reduseres i emballasjematerialet og et redusert strømforbruk, maksimalt 85 W i drift og 2,3 W i standby-modus.

Vises på Drupa i vår

imagePROGRAF GP-serien består av tre modeller: imagePROGRAF GP-6600S (60″/1524mm), GP-4600S (44″/1118mm) og GP-2600S (24″/610mm), og de erstatter imagePROGRAF PRO-6100S og PRO- 4100S.

imagePROGRAF PRO-serien består også av tre modeller: imagePROGRAF PRO-6600 (60″/1524mm), PRO-4600 (44″/1118mm) og PRO-2600 (24″/610mm), som erstatter modellene imagePROGRAF PRO-6100, henholdsvis PRO-4100 og PRO-2100.

Begge seriene er tilgjengelige i EMEA fra mars 2024, enten direkte fra Canon eller gjennom en av deres autoriserte forhandlere. De vil bli utstilt på Canons stand på Drupa i Düsseldorf senere i vår.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag