Mer holdbare utskrifter med nye imagePROGRAF

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 12 februar 2024
OPPDATERT: 12 februar


Den nye imagePROGRAF GP-serien er utstyrt med syv farger, inkludert oransje og grå.

Canon lanserer nye modeller i to av sine serier med storformatskrivere, henholdsvis imagePROGRAF GP og PRO. Blant nyhetene kan nevnes forbedret lysmotstand og ripebestandighet.

imagePROGRAF GP er primært designet for high-end plakatutskrift og imagePROGRAF PRO for foto- og kunstutskrift.

Når det gjelder GP-serien, er den utstyrt med syv farger. Med det nye pigmentbaserte blekksettet LUCIA PRO II lover Canon at plakater i A0-format kan leveres på ubestrøket papir innen 48 sekunder, med et utvidet fargespekter av levende og nøyaktig gjengitte farger – og bedre bildebevaring. Blekksettet inkluderer oransje, for mer levende og slagkraftige farger, og grått, som blant annet gjengir myke hudtoner. Dette betyr at fargespekteret til den nye serien håndterer 96 prosent av Pantone Formula Guide Solid Coated fargeprøvebok, for eksempel for bedriftsfargeutskrift.

imagePROGRAF GP er utviklet primært for trykking på plakater.

– Med lanseringen av den nye imagePROGRAF GP-serien møter vi markedets behov for eksklusive, førsteklasses plakater. GP-serien beholder imagePROGRAFs overlegne utskriftskvalitet og konfigurasjonen av de nye LUCIA PRO II-blekkene tilbyr et mye bredere fargespekter og gir enestående Pantone-dekning for en mer nøyaktig representasjon av bedriftens farger, sier Mathew Faulkner, EMEA-direktør, Marketing and Innovation, Wide Format Printing Group hos Canon Europe i en pressemelding.

– Bildepermanens er også veldig viktig rent markedsmessig for eksklusive plakater. Alle utskrifter fra de nye imagePROGRAF GP-enhetene er både svært ripebestandige og motstår falming, noe som bidrar til å bevare holdbarhet og verdi. Og med forbedret mediehåndtering og økt automatisering av serien, er den også mer produktiv og enkel å bruke.

Bytt mellom papirtyper

imagePROGRAF PRO-serien er også utstyrt med de nye LUCIA PRO II-blekkene, men med tolv farger. Dette betyr blant annet at det matte sorte blekket, sammen med et nyutviklet fargetilpasningsbord, har forbedret gjengivelsen av mørkere skygger og sorte på kunstnerpapir. Denne utviklingen har også, på samme media, utvidet de mørke områdene i fargespekteret for detaljert gråtonereproduksjon.

I følge Mathew Faulkner fortsetter den nye imagePROGRAF PRO-serien tidligere suksesser, men med forbedringer som ny design og ytelsesfunksjoner lagt til som svar på direkte tilbakemeldinger fra kunder.

– Vi har hevet listen for trykkvalitet og vi har også økt holdbarheten til bildene når det gjelder lysmotstand og beskyttelse mot slitasje, noe som har stor betydning for leverandører av kunsttrykk og profesjonelle fotografer, sier Mathew Faulkner.

imagePROGRAF PRO er rettet mot foto- og kunstmarkedet.

Alle skrivere i de to seriene har doble ruller som samtidig kan håndtere ulike papirtyper og størrelser, slik at brukeren automatisk kan bytte mellom utskrift på alt fra matt til glanset papir uten å avbryte kjøringen. Ved å øke hastigheten på den automatiske innmatingsprosessen har også material-innmatingstiden blitt redusert med omtrent 40 prosent.

Canon fremhever også miljøfordelene ved de nye modellene. Som at mengden ekspandert styrenplast reduseres i emballasjematerialet og et redusert strømforbruk, maksimalt 85 W i drift og 2,3 W i standby-modus.

Vises på Drupa i vår

imagePROGRAF GP-serien består av tre modeller: imagePROGRAF GP-6600S (60″/1524mm), GP-4600S (44″/1118mm) og GP-2600S (24″/610mm), og de erstatter imagePROGRAF PRO-6100S og PRO- 4100S.

imagePROGRAF PRO-serien består også av tre modeller: imagePROGRAF PRO-6600 (60″/1524mm), PRO-4600 (44″/1118mm) og PRO-2600 (24″/610mm), som erstatter modellene imagePROGRAF PRO-6100, henholdsvis PRO-4100 og PRO-2100.

Begge seriene er tilgjengelige i EMEA fra mars 2024, enten direkte fra Canon eller gjennom en av deres autoriserte forhandlere. De vil bli utstilt på Canons stand på Drupa i Düsseldorf senere i vår.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Epson trykker på etikett og mikroproduksjon

Epson viser flere store innovasjoner innen etikettprinting under Drupa, men også løsninger for tekstiler samt mikroproduksjon og personalisering.
Epson-7-1024x683

Konica Minolta premiereviste kjempemaskin for B2+

Konica Minolta hadde premiere på sin nye B2+ UV-inkjetprinter, AccurioJet 60000 under Drupa. De viste også sin nye high chroma-maskin med et utvidet fargerom for virkelig iøynefallende farger.
FotoJet-83-1024x683

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676