Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 28 februar 2024
OPPDATERT: 28 februar
Swissqprint viser sine toppmodeller innen planprint og rull til rull, Kudu og Karibu. Foto: Pressebilde

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.

Den sveitsiske produsenten av storformatprintere skriver i en pressemelding at de vil fokusere på å vise sitt nåværende utvalg av flatbed- og rull-til-rull-skrivere. Deres høye kapasitet og allsidighet samt de spesielle bruksområdene som er mulig med dem.

Swissqprint beskriver sine maskiner som både arbeidshester i produksjonsmiljøer som skal kunne gå døgnet rundt i minst ti år, men at de også egner seg til kreative formål der kunden ønsker det lille ekstra.

Kudu-modellen i rampelyset

På standen vises Kudu, som er produsentens nyeste flatbed-skriver med UV-LED i øvre segment. En maskin som skal levere kvalitetsutskrifter med en hastighet på opptil 304 kvadratmeter i timen. Sammenlignet med en annen flatbed fra Swissprint, Nyala 4, skal Kudun være 50 prosent raskere.

Modellen har den nye generasjonen skrivehoder med opptil 1360 dpi oppløsning og mindre dråpestørrelse. Den har ti fargekanaler og et stort antall mulige blekkonfigurasjoner. I tillegg til CMYK kan maskinen utstyres med lyse farger, lakk og ikke minst neonfarger, gul og rosa.

Selv om det er en flatbed-skriver, er rull til rull tilgjengelig som ekstrautstyr med en mediebredde på 3,2 meter, denne hybridfunksjonen skal utvide bredden av tenkelige bruksområder.

Trykk med neon skal skinne litt ekstra under messen.
Utstilling med neontrykk

Den andre utstilte printeren er Karibu. En rulleskriver med funksjoner for å øke effektiviteten og antall applikasjoner. Den er tilpasset myk skilting og myke materialer, inkludert mesh. Maskinen kan skrive ut med hvitt og lakk for bakgrunnsbelyste applikasjoner, for å lage teksturer og pynt. Akkurat som Swissqprints utvalg av flatbed, har Karibu den patenterte Tip Switch Vacuum-funksjonen for enkel og energibesparende vakuumkontroll samt fjerde generasjons skrivehoder og mulighet til å skrive ut med neonfarger.

I tillegg inviteres besøkende til en spesialutstilling med applikasjoner i neon. Swissqprint viser hvilke kreative muligheter det er med maskinene deres, for eksempel å lage kampanjer som skiller seg ut. Andre unike eksempler på trykk vil også bli vist under messen.

Rulleskriveren Karibu kan skrive ut med både hvit og lakk, for eksempel for bakgrunnsbelyste applikasjoner. Foto: Pressebilde

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324