swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 22 mars 2024
OPPDATERT: 22 mars
Petter Langkaas og Lars Bomgren på swissQprints stand.

swissQprints Nyala flatbed-skriver er for niende år på rad den bestselgende skriveren i kategorien «UV flatbed/hybrid-printere som er større enn 152,4 cm i prissegmentet 130.000 – 650.000 EUR», ifølge analyseinstituttet Infosource.

Derfor er det kanskje ikke like stor grunn til å gjøre store endringer på maskinen heller. swissQprint viser derfor heller ikke noen faktiske produktnyheter på årets FESPA-messe.

– Vi har kunder som har hatt sin swissQprinter i mer enn 10 år. Det er en virkelig stabil og robust maskin, som bl.a. på grunn av den lange levetiden er en god investering. Men det er en av de tingene som er vanskelig å si hvis du ikke understøtter det i virkeligheten. swissQprint har nå bestemt seg for å gjøre nettopp det, ved å innføre tre års garanti på alle deres printere fra nå av – uten ekstra kostnad. Det betyr at du kjenner dine utgifter de tre første årene. Vårt eneste krav er at vi kan kontrollere maskinen minst en gang i året, forklarer Lars Nikolajsen fra NIZE Equipment, som distribuerer swissQprint i Norden.

Nyala har et trykkbord på 3,2×2 meter og ni fritt konfigurerbare fargekanaler. Standardmodellen gir opptil 206 m2/t. Trykk med neonfarger har vært spesielt populært siden swissQprint lanserte disse spesialfargene for tre år siden.

Neonfarger er en av funksjonene som har blitt spesielt populær blant swissQprints kunder.
Bruker strøm som en vannkoker

swissQprint storformatskrivere er svært effektive på mange måter. Likevel har de et beskjedent energibehov. Gjennomsnittlig strømforbruk er 2,2 kWh, omtrent samme mengde strøm som en vanlig vannkoker krever. Denne energieffektiviteten er sertifisert i henhold til Fogra ISO 20690:2018.

Alternativ til Caldera RIP

swissQprints maskiner leveres som utgangspunkt med en Caldera RIP.
– Det er bare en utprøvd, god og effektiv RIP, sier Lars Nikolajsen og legger til: Men det må finnes alternativer som gir litt andre muligheter. Derfor har swissQprint testet grundig og nå inngått et samarbeid med Print Factory, som leverer en litt annen type RIP.

For det første er den billigere. Den er tilgjengelig for både Mac og PC, i forhold til Caldera RIP som kun kjører Mac og Linux. Den er skybasert og kan kjøpes med abonnement.

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik