swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 22 mars 2024
OPPDATERT: 22 mars
Petter Langkaas og Lars Bomgren på swissQprints stand.

swissQprints Nyala flatbed-skriver er for niende år på rad den bestselgende skriveren i kategorien «UV flatbed/hybrid-printere som er større enn 152,4 cm i prissegmentet 130.000 – 650.000 EUR», ifølge analyseinstituttet Infosource.

Derfor er det kanskje ikke like stor grunn til å gjøre store endringer på maskinen heller. swissQprint viser derfor heller ikke noen faktiske produktnyheter på årets FESPA-messe.

– Vi har kunder som har hatt sin swissQprinter i mer enn 10 år. Det er en virkelig stabil og robust maskin, som bl.a. på grunn av den lange levetiden er en god investering. Men det er en av de tingene som er vanskelig å si hvis du ikke understøtter det i virkeligheten. swissQprint har nå bestemt seg for å gjøre nettopp det, ved å innføre tre års garanti på alle deres printere fra nå av – uten ekstra kostnad. Det betyr at du kjenner dine utgifter de tre første årene. Vårt eneste krav er at vi kan kontrollere maskinen minst en gang i året, forklarer Lars Nikolajsen fra NIZE Equipment, som distribuerer swissQprint i Norden.

Nyala har et trykkbord på 3,2×2 meter og ni fritt konfigurerbare fargekanaler. Standardmodellen gir opptil 206 m2/t. Trykk med neonfarger har vært spesielt populært siden swissQprint lanserte disse spesialfargene for tre år siden.

Neonfarger er en av funksjonene som har blitt spesielt populær blant swissQprints kunder.
Bruker strøm som en vannkoker

swissQprint storformatskrivere er svært effektive på mange måter. Likevel har de et beskjedent energibehov. Gjennomsnittlig strømforbruk er 2,2 kWh, omtrent samme mengde strøm som en vanlig vannkoker krever. Denne energieffektiviteten er sertifisert i henhold til Fogra ISO 20690:2018.

Alternativ til Caldera RIP

swissQprints maskiner leveres som utgangspunkt med en Caldera RIP.
– Det er bare en utprøvd, god og effektiv RIP, sier Lars Nikolajsen og legger til: Men det må finnes alternativer som gir litt andre muligheter. Derfor har swissQprint testet grundig og nå inngått et samarbeid med Print Factory, som leverer en litt annen type RIP.

For det første er den billigere. Den er tilgjengelig for både Mac og PC, i forhold til Caldera RIP som kun kjører Mac og Linux. Den er skybasert og kan kjøpes med abonnement.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324