Åpen konferanse med nyttige temaer

PUBLISERT: 2 april 2024
OPPDATERT: 2 april

Alle medlemmer av NHO Arktis og Næringsforeningen er invitert sammen med lærere og skoleledelse i hele Troms til jubileumskonferansen til Grafisk bransjeforening Nord.

Kunstig intelligens, hvordan hindre kriminelle å stjele bedriftens IT-systemer, næringsutvikling i nord, regjeringens initiativ til bedre balanse mellom digital og analog læring står på dagsordenen.

Konferansen er åpen for alle og gratis. Velkommen til Grand Hotel, Tromsø, torsdag 30. mai, klokken 12:00 – 16:00.

Hva kan KI gjøre for deg?

Alle snakker om kunstig intelligens (AI), men de fleste er ikke i nærheten av å utnytte det enorme potensialet det nye verktøy har. Hvordan kan kunstig intelligens bidra til bedre inntjening, gi bedre ressursutnyttelse og optimalisere markedskommunikasjonen. Førsteamanuensis Kristoffer Wickstrøm fra Universitetet i Tromsø guider oss gjennom de mange mulighetene og utfordringene det nye verktøyet gir oss fremover.

Hvorfor skoleelever bør lese mer papirbøker

Styreleder i Scandbook, Håvard Grjotheim og stortingsrepresentant Margret Hagerup (Utdanningskomiteen (H)) snakker om forskjellen mellom å bruke Ipad og papirbøker i skolen, og initiativet fra regjeringen om å bringe mer balanse mellom de to kunnskapskildene. Varaordfører Sigrid Bjørnhaug Hammer i Tromsø hvordan skolene i Tromsø vil gjennomføre denne målsetningen.

Hjelp! Noen har stjålet alle dataene mine.

Konferansen byr på så mye mer. Det blir mye om IT-sikkerhet. Det er et tema som alle i næringslivet bør være spesielt opptatt av. Vi i grafisk bransje har smertelig opplevd alvorlig IT-tyverier. Men, hvordan skal du sikre deg mot at kjeltringer gjennomfører sperring og tyveri av dine IT-systemer. Daglig leder Ole Strand fra Fagtrykk i Trondheim forteller om sin dramatiske opplevelse, Fagsjef Roar Thon fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet gir oss råd om hvordan beskytte seg mot slike tyverier.

Hva trengs for næringsutvikling i nord?

Vi får vite mer om hva NHO Arktis tenker om fremtidig næringsutvikling i nordområdet. Hvilke utfordringer møter oss, hvordan skaffe nok kompetanse til en bærekraftig utvikling av det private næringslivet. Det skal regiondirektør Sigrid Ina Simonsen snakke om.

Grafisk – en moderne bransje.

Bransjesjef Robert Wright i Grafisk bransjeforening vår skal ta for seg hva grafiske bedrifter arbeider med i dag og hvilke trender han ser for seg i årene som kommer. Bransjen er i stadig endring. Trykt i Norge blir stadig mer populært.

Vi håper på stor oppslutning om jubileumskonferansen.

Påmelding til paalstensaas@gmail.com

Pål Stensaas

Rådgiver Grafisk bransjeforening

Les videre

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Drupa 2024 lokket til seg betydelig færre besøkende enn forventet

Da Drupa åpnet dørene for noen uker siden, var det åtte år siden sist messen ble arrangert. En pandemi kom i mellom. Nå foreligger besøkstallene og de var absolutt en skuffelse for Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Onlinetrykkeri begynner å selge materialer

Unitedprint, som driver nettrykkeriet Print24, begynner å selge materialer via merket Infowerk. Dette gjelder blant annet papir, plater og kartong.
Toivo

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1