Canon titter inn i nye markeder

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 2 april 2024
OPPDATERT: 2 april
En velopplagt Jennifer Kolloczek fra Canon fortalte om deres omfattende utstilling på Drupa. Foto: Messe Düsseldorf / ctillmann

Det er en Canon i kanonform, som med sin 4.800 m2 store Drupa-stand viser hvorfor de er markedsleder innen flere teknologier.

Basert på tall fra InfoSources erklærer Canon seg som markedsleder innen arkmatet inkjet med mer enn 600 solgte enheter av i-serien, og også markedsleder innen rullbasert inkjet med mer enn 2000 solgte printtårn i Prostream og Colorstream-serien. Ifølge tall fra samme kilde er de den nest største leverandøren innen vannbasert storformat inkjet.

Nå ser de mot nye markedssegmenter med både nye og eksisterende produkter. De utvider flere av sine populære serier og speider nye markeder med helt nye produkter.

Arkbasert inkjetprinter

Høsten 2023 lanserte de innstegsmodellen Variopress iX 1700. Den er så vidt kjent identisk med de to andre modellene i serien – iX3200 og iX2100 – bare med lavere hastighet. Derfor kan maskinen også oppgraderes til en raskere om behovet skulle oppstå. iX 1700 vil være kommersielt tilgjengelig i 2025.

iX-serien er i SRA3-format. Canon ønsket ikke å svare på om det ville komme en B2 inkjetmaskin på Drupa.

– Vi ser fortsatt på dette segmentet, men vil ikke gi ytterligere informasjon før i Drupa, sa Jennifer Kolloczek, senior markeds- og innovasjonssjef fra Canon på Pre-Drupa pressekonferansen.

Rullbasert inkjetprinter for etikett- og emballasjeproduksjon

Her er Canon på vei med flere interessante nyheter rettet spesielt mot etikett- og emballasjemarkedet.

For første gang noensinne vil de vise sin nye Labelstream LS2000 etikettskriver utenfor Japan. Det er en vannbasert rulleskriver som skriver ut med CMYK+hvit. Sporvidden er 34 cm og hastigheten er 40 m/min. Den forventes å være på markedet i 2025.

I 2018 kjøpte Canon engelske Edale, som produserer rullbaserte flexomaskiner. Basert på deres avanserte teknologi, viser Canon nå for første gang tilbudet sitt om en digital emballasjeprinter for kartongproduksjon.

– Vi viser et konsept med en high-end emballasjeløsning for detaljhandelsprodukter. Single-pass arkitektur. Vannbasert 4-7 farger 8.000 m2 m/time med trykkbredde 1,7 meter. I kraft av vårt tette samarbeid med Edale ligger vi foran skjema og sikter mot første installasjon i 2026, sier Jennifer Kolloczek.

Hun legger til at Canon ser det som det perfekte tidspunktet for dem å for alvor gå inn i etikett- og emballasjesegmentene.

I tillegg til disse spennende nyhetene har Canon utviklet en ny variant av Prostream-serien som skal gå under navnet 2000. Det er to modeller – 2080 og 2133 – hvor 80 og 133 indikerer hvor mange meter per minutt som skrives ut. Modellen er 20 % kortere enn 3000-modellen og bruker 29 % mindre strøm. Den er også utstyrt med en nyutviklet farge og har en sporvidde på opptil 558 mm.

Mange andre nyheter

Det er et nytt fargesett for flaggskipet Prostream 3160, som bidrar til å gjøre skriveren 20 % raskere. Deres absolutt raskeste skriver – Colorstream-serien – er hos Drupa konfigurert med en Hunkeler bokproduksjonsenhet, som vil demonstrere hvordan bøker i ulike tykkelser, størrelser og opplag kan produseres praktisk talt helt automatisk.

Arizona 2300-serien vil for første gang i Europa vises med det svært fleksible vakuumsystemet FLXflow, som automatisk velger hvor det skal suges og kan veksle mellom å suge og blåse med et knips med foten.

Storformatserien kommer nå også med programvaren Prisma elevate xl v2.1, som gjør det mulig å skrive ut elementer opp til 4 mm høye for å skape struktur eller blindeskrift på et medium.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324