Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

Foto: Felix Alnemark
PUBLISERT: 3 april 2024
OPPDATERT: 3 april
Laseren kutter ti etiketter på bare noen få sekunder.

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.

Den kinesiske iEcho LCT350 er spesiallaget for etikettbransjen.

– Det er den nyeste maskinen de har. Det har faktisk vært en viss interesse på messen for denne, sier Kenneth Nielsen, administrerende direktør i Custmo ApS, som selger maskinen i Danmark.

I Sverige er VBS forhandler og i Norge er det Graphic Support.

Kenneth Nielsen ved Custmo ApS i Danmark. I Norge er det Graphic Support som er forhandler.

Hva er spesielt med denne maskinen?

– Det er at det er laserteknologi. Du sender en fil til maskinen og så kan du justere innstillingene, sier Kenneth Nielsen mens laserlydene fra maskinen høres i noen sekunder i jevne, fresende intervaller.

«Billigere enn konkurrentene»

Han forteller at den egner seg godt til mindre serier fordi maskinen ikke har så stor oppstartsavgift. Du trenger ikke stanseformer.

– iEcho er billigere enn konkurrentene og de er utmerkede maskiner. Det fungerer veldig bra å selge dem i Danmark. Vi har mange maskiner der ute med skjærebord og deres service er «supreme». De har «man power». Det er en av verdens største fabrikker og de har en «hotline» som er åpen hele døgnet med 300 personer så de kommer umiddelbart tilbake til deg med service, sier Kenneth Nielsen.

Hvor mye kraft LCT350 skal bruke avhenger av materialet den skal gå løs på. Innstillingene lagres i maskinen. Laseren er 300w.

Kutteprosessen for etiketter blir tidseffektiv.
Røyken skilles ut

Maksimal hastighet er 1500 mm per sekund. Den kan håndtere opptil 350 millimeter klippebredde og 390 i materialbredde. Maskinen har en røykseparasjonskanal som er enkel å rengjøre.

Maskinen har et intelligent spenningskontrollsystem. Matemekanismen og mottaksmekanismen bruker en magnetisk pulverbrems og spenningsregulator.

Spenningsjusteringen er presis med jevn start og stopp som sikrer stabilitet og nøyaktighet av materialspenningen under mateprosessen, ifølge produsenten.

Les videre

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Automatisert og tilkoblet – Horizon på Drupa 2024

Horizon planlegger å ha en sterk tilstedeværelse på Drupa 2024. Med en stand på mer enn 1600 m² vil fokus være på helautomatiserte systemer og start-til-slutt arbeidsflyt.
Horizon-drupa

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12