Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

Foto: Felix Alnemark
PUBLISERT: 3 april 2024
OPPDATERT: 3 april
Laseren kutter ti etiketter på bare noen få sekunder.

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.

Den kinesiske iEcho LCT350 er spesiallaget for etikettbransjen.

– Det er den nyeste maskinen de har. Det har faktisk vært en viss interesse på messen for denne, sier Kenneth Nielsen, administrerende direktør i Custmo ApS, som selger maskinen i Danmark.

I Sverige er VBS forhandler og i Norge er det Graphic Support.

Kenneth Nielsen ved Custmo ApS i Danmark. I Norge er det Graphic Support som er forhandler.

Hva er spesielt med denne maskinen?

– Det er at det er laserteknologi. Du sender en fil til maskinen og så kan du justere innstillingene, sier Kenneth Nielsen mens laserlydene fra maskinen høres i noen sekunder i jevne, fresende intervaller.

«Billigere enn konkurrentene»

Han forteller at den egner seg godt til mindre serier fordi maskinen ikke har så stor oppstartsavgift. Du trenger ikke stanseformer.

– iEcho er billigere enn konkurrentene og de er utmerkede maskiner. Det fungerer veldig bra å selge dem i Danmark. Vi har mange maskiner der ute med skjærebord og deres service er «supreme». De har «man power». Det er en av verdens største fabrikker og de har en «hotline» som er åpen hele døgnet med 300 personer så de kommer umiddelbart tilbake til deg med service, sier Kenneth Nielsen.

Hvor mye kraft LCT350 skal bruke avhenger av materialet den skal gå løs på. Innstillingene lagres i maskinen. Laseren er 300w.

Kutteprosessen for etiketter blir tidseffektiv.
Røyken skilles ut

Maksimal hastighet er 1500 mm per sekund. Den kan håndtere opptil 350 millimeter klippebredde og 390 i materialbredde. Maskinen har en røykseparasjonskanal som er enkel å rengjøre.

Maskinen har et intelligent spenningskontrollsystem. Matemekanismen og mottaksmekanismen bruker en magnetisk pulverbrems og spenningsregulator.

Spenningsjusteringen er presis med jevn start og stopp som sikrer stabilitet og nøyaktighet av materialspenningen under mateprosessen, ifølge produsenten.

Les videre

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324