Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 15 april 2024
OPPDATERT: 15 april

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.

SureColor SC-P20500 er etterfølgeren til SureColor SC-P20000 storformat-produksjonsprinteren, og bygger på dennes økende tilstedeværelse i høykvalitets foto- og kunst- og plakatmarkedet.

SureColor SC-P20500 leverer ikke bare enda høyere hastighet, men tilbyr også en kombinasjon av effektivitet og bildekvalitet for produsenter av høykvalitets kunstfotografering, plakater og innendørs skilting.

«Den nye 64-tommers SC-P20500 inkluderer en rekke forbedringer, for eksempel et 12-farger sett som inkluderer oransje, grønn og fiolett, samt et utskiftbart belegg som gir forbedret kontrast, bedre tonalitet og reduksjon av bronsering på blanke medier,» skriver Epson i en pressemelding .

Til tross for tillegg av fire ekstra farger, tilbyr Epson SC-P20500 samme 8-pass utskriftshastighet (19,2 m2/t) som SC-P20000, raskere databehandling og en 1,6 liters blekkpose som omtrent halverer antall fargebytter sammenlignet med forgjengeren. Den nye SC-P20500 har samme skrivehode (Epsons PrecisionCore MicroTFP) som SC-P9500.

SC-P20500 tilbyr forbedret pålitelighet med en rekke funksjoner som Nozzle Verification Technology. Den oppdager og justerer dysene automatisk for å forhindre tilstopping. Skrivehode og mediestøvdeksler reduserer antall uønskede opptrykk på grunn av feil.

Forbedret miljøpåvirkning

Den energieffektive SC-P20500 er i samsvar med EnergyStar v3.1 og er mer bærekraftig produsert med 30 % resirkulert plast. 1,6-liters blekkposer forbedrer produktets miljømessige bærekraft ytterligere ved å redusere plastforbruket pr liter med 90 % sammenlignet med bruk av patroner (Epsons egen beregning).

Gratis programvare

SC-P20500 er enkel å sette opp og konfigurere og støttes med avansert Epson-programvare for høyproduksjonskunder, noe som eliminerer behovet for å kjøpe ekstra programvare separat. Epson Edge Print PRO kommer som standard, mens Epson Media Installer enkelt kan lastes ned og brukes for enkel mediekonfigurasjon. Epson Cloud Solution PORT Support er også tilgjengelig for skriverovervåking. Adobe Embedded Print Engine er inkludert i den valgfrie Adobe PS-modulen for å forbedre PDF-reproduksjon og gi raskere RIP-behandling.

– Med en sterk markedsposisjon innen foto- og kunstsektorene av høy kvalitet, er Epson nå godt posisjonert til å fortsette sin sterke tilstedeværelse i disse høykvalitetsmarkedene, sier Marc Boehmer, produktsjef Pro-photo, Epson Europe.

Den nye printeren vil være utstilt på drupa, Hall 5, Stand D20, i Düsseldorf fra 28. mai – 7. juni 2024.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324