Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

PUBLISERT: 17 april 2024
OPPDATERT: 17 april
Duncan Ferguson, visepresident for kommersiell og industriell trykking i Epson, sier at Epson vil endre forholdene for små og mellomstore, lokalt produserende selskaper. Foto: Messe Düsseldorf / ctillmann

Under temaet «Presis, kompakt og energisparende» lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.

Duncan Ferguson, Vice President of Commercial and Industrial Printing i Epson, sier på en Pre-Drupa pressekonferanse at Epson vil endre betingelsene for små og mellomstore, lokalt produserende selskaper. Dette må gjøres ved å fremme kompakt utstyr, som er produsert med høy grad av resirkulert materiale og som kan oppgraderes og repareres på stedet for lengre holdbarhet. Det skal også være enklere å reparere og vedlikeholde, og avfall fra f.eks fargekassetter skal reduseres til nesten ingenting.

Som en del av denne strategien vil Epson også forlenge levetiden til skriverne når de når utover det femte året. Dette gjøres med en ny garantiordning på ytterligere tre år, som gradvis skal rulles ut i Europa i løpet av 2024. Epson vil også ha flere mindre lokale servicesentre for å støtte de små lokale produksjonene.

Kompakt med et lavere miljøfotavtrykk

For å støtte opp om denne meldingen lanserer de to nye skrivere på Drupa. Dette er SureColor T7700DM og P8500D, som begge er svært kompakte printere som betjenes forfra og derfor kan plasseres mot en vegg. De kommer nå begge i en 64” versjon.

Epson har nettopp lansert SureColor SC-P20500, etterfølgeren til SureColor SC-P20000 storformat produksjonsskriveren, og bygger på sin økende tilstedeværelse i høykvalitetsmarkedet for foto, kunst og plakat.

Den nye 64-tommers SC-P20500 inkluderer en rekke forbedringer, for eksempel et 12-fargers sett som inkluderer oransje, grønn og fiolett, samt en utskiftbar coating som gir forbedret kontrast og reduksjon av bronsering på blanke medier, samt leverer fargene i 1,6 liters poser som omtrent halverer antall fargebytter sammenlignet med forgjengeren.

Printing på tekstiler vokser

En annen strategi som Epson har er å sette dagsordenen for fremtidens tekstil- og sublimeringsmarked. Det er betydelig vekst i digital produksjon av tekstiler til en rekke formål, og Epson vil være den beste leverandøren.

Med deres tekstilskriver Monna Lisa 13000 kan de trykke direkte på tekstiler i store ruller.

Avhengig av tekstilet du trykker på, tilbyr Epson en rekke forskjellige for- og etterbehandlingsvæsker, som gjør de vanlige etterbehandlingsfunksjonene som vask og tørking unødvendige. Det reduserer derfor behovet for etterbehandlingsprosesser og utstyr. Med denne løsningen forventer Epson å fremme tekstiltrykk i Europa, hvor det nesten har forsvunnet fra.

DTF og G, etiketter, roboter og 3D-objekter

Epson er et teknologiselskap med mange jern i ilden. Det vil være mulig å se en lang rekke andre teknologier på deres stand.

Det blir for eksempel Surecolor F1000, som enkelt kan bytte mellom å produsere for DTG og DTF. En oppdatering av deres profesjonelle etikettskrivere vil også være å se, og Epson er involvert i utviklingen av roboter. Dette gjør dem i stand til å lage 3D-utskrifter på en helt ny måte.

Endelig fokuserer de på programvarepakkene deres Edge Print (rip), Edge Color Lite (CMS) samt et helt nytt skannebord for å produsere ICC-profiler.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324