Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

PUBLISERT: 13 mai 2024
OPPDATERT: 13 mai
Xeikon PX3300 HD får premiere på Drupa om noen uker. Pressebilde.

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.

Den nye pressen har betegnelsen PX3300HD og har en oppløsning på 1200 dpi. Den fungerer med fem farger i en bredde på 330 millimeter og en hastighet på opptil 70 meter i minuttet, selv ved bruk av hvitt blekk med høy dekkevne. Blekket som brukes er nyutviklet, PX-Cure LED HD, et blekk som angivelig gir perfekt herding og som gjør det mulig for brukeren å nå sine bærekraftsmål.

En liten maskin, Xeikon PX3300HD utmerker seg ved å produsere sterke fullfargeetiketter for ulike markeder, og dekker opptil 88 prosent av Pantone-fargene innenfor Delta E 2 (stigende til 94 prosent innenfor Delta E 3). I tillegg er PX3300HD klar for hybridutskrift for å øke produktiviteten, med mulighet for å legge til Xeikons modulære inline LCU (Label Converting Units) og en stor avtrekker for lengre uavbrutt produksjon.

En inline kameraskanner for kvalitetskontroll er inkludert som standard, som bekrefter registrering og korrigerer for manglende dyser.

Xeikon sier det er en presse som er ideell for produksjon av etiketter for industri-, kjemiske- og husholdningsprodukter, samt eksklusive etiketter for førsteklasses øl, brennevin, drikkevarer og helse- og skjønnhetsprodukter.

Tekst: Bo Wallteg

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324