Epson viser et-trinns tekstilprinter på Drupa

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 29 mai 2024
OPPDATERT: 29 mai
Pressebilde.

Epson introduserer tekstilprinteren Monna Lisa ML-13000 på Drupa, som ikke krever tilleggsutstyr for for- og etterbehandling eller damping og vask. Jobben fullføres i ett arbeidstrinn.

Den nye direkte-til-stoff-skriveren er utstyrt med tre typer for- og etterbehandlingskjemikalier (forbehandling, overcoating og densitetsforsterker) i tillegg til syv farger. Dette gjør det mulig å integrere for- og etterbehandling i en ett-trinns utskriftsløsning, som står i kontrast til flere andre tekstilprintere som krever separate prosesser.

Pre- og postkjemikalier brukes kun i utskriftsområdet (prikk-på-punkt), noe som muliggjør utskrifter som fremhever teksturen til stoffet. ML-13000 tar også mye mindre plass enn sammenlignbart tekstilprintutstyr, noe som gjør at den kan installeres i plassutfordrete arbeidsmiljøer.

Avanserte digitale utskriftsteknologier

ML-13000s bildekvalitet oppnås gjennom Epsons PrecisonCore printhoder. Epsons presisjonspunktteknologi reduserer striper og kornethet. Flerlags halvtoneteknologien randomiserer halvtonemønsteret på hvert lag, og reduserer bildeforringelse forårsaket av punktforskyvning. ML-13000 har også symmetrisk fargejustering for fargeoverlapping under multipass-utskrift, samt svært nøyaktig stoffremføring. Resultatet er høy kvalitet og produktivitet med utmerket gjengivelse av fargeoverganger, fine detaljer og komplekse geometriske mønstre, hevder Epson.

Stabil drift med minimal nedetid

En serie avanserte rengjøringsmekanismer og automatiserte justeringsfunksjoner sikrer minimal nedetid og stabil produksjon. Dysefeil justeres i farten. En rengjøringsrull som er enkel å erstatte, tørker automatisk av skrivehodedysene, noe som reduserer daglig manuelt vedlikehold. Et blekktåke ekstraksjonssystem bidrar til å forhindre at forstøvet blekk fester seg til utskriftsdysene.

ML-13000 kan skrive ut med forskjellige oppløsninger fra 600 til 1200 dpi, noe som resulterer i produksjonshastigheter mellom 63 og 131 m2 per time. Rullebredden er opptil 185 cm.

Miljømessige fordeler

Den tradisjonelle tekstilindustrien er ansvarlig for omtrent 20 % av industrielt avløpsvann på verdensbasis, men ML-13000 kan redusere vannforbruket med opptil 97 % ved å eliminere for- og etterprosesser som kreves av konvensjonelle fargestoffbaserte utskriftsmetoder. Det er også anslått at 35 % av alle materialer i tekstilforsyningskjeden ender opp som avfall, men digitalt tekstiltrykk on demand lar deg skrive ut akkurat riktig mengde, og reduserer derfor avfall og behovet for å håndtere overflødig beholdning. Epsons ML-13000 pigmentblekk og for- og etterbehandlingskjemikalier oppfyller en rekke miljøstandarder, inkludert ECO PASSPORT, bluesign, ZDHC MRSL Conformance Level 3 og GOTS godkjent av ECOCERT.
Fargen leveres i 1,6 liters avgassede poser, som gir et minimalt avfallsvolum.

Les videre

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676