God sommer!

PUBLISERT: 1 juli 2011
OPPDATERT: 1 juli

Store deler av bransjen stenger nå dørene i noen uker. Også AGI flater ut i hengekøya og erstatter tastaturet med golfkøller og sommerkonserter i juli. I august er vi sterkt tilbake, blant annet med innledende informasjon om neste års DRUPA-opplevelser i Düsseldorf.

Nyhetsbildet er preget av sommerlig lav aktivitet om dagen, men vi biter oss merke i at utviklingen på miljøfronten fortsetter ufortrødent. Nå skjerpes kravene til Svanemerking av papir. Vi har ikke fått tid til å sjekke hva de nye kravene medfører av investeringer for papirprodusentene, men støtter i utgangspunktet alle fornuftige miljøkrav som fører til reduserte CO2-utslipp. Papir er og blir et miljøvennlig medium, også sammenliknet med digital informasjon, som vi har påpekt mange ganger før. Stadig flere papirtyper er produsert med gjenbruk for øye. Så sant vi velger og anbefaler de rette papirtypene og tar kildesorteringen på alvor, har papiret en viktig og klimavennlig funksjon også i framtida.

Men la oss nå la klimadebatten ligge i noen uker. Det som teller nå, er sommervær og slaraffenliv. AGI ønsker alle lesere og hele bransjen er avslappende, livgivende sommer!

Lasse Andreassen

Redaktør

Les videre

Satser 100 millioner på nytt etikettrykkeri

I den lille byen Kattarp, en drøy kilometer nord for Helsingborg skjer det noe merkelig. På en idyllisk gård kranset av eple- og pæretrær bygges et helt nytt etikettproduserende selskap fra bunnen av, og det investeres mye penger.
NicEtikett

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1