God sommer!

Store deler av bransjen stenger nå dørene i noen uker. Også AGI flater ut i hengekøya og erstatter tastaturet med golfkøller og sommerkonserter i juli. I august er vi sterkt tilbake, blant annet med innledende informasjon om neste års DRUPA-opplevelser i Düsseldorf.

Nyhetsbildet er preget av sommerlig lav aktivitet om dagen, men vi biter oss merke i at utviklingen på miljøfronten fortsetter ufortrødent. Nå skjerpes kravene til Svanemerking av papir. Vi har ikke fått tid til å sjekke hva de nye kravene medfører av investeringer for papirprodusentene, men støtter i utgangspunktet alle fornuftige miljøkrav som fører til reduserte CO2-utslipp. Papir er og blir et miljøvennlig medium, også sammenliknet med digital informasjon, som vi har påpekt mange ganger før. Stadig flere papirtyper er produsert med gjenbruk for øye. Så sant vi velger og anbefaler de rette papirtypene og tar kildesorteringen på alvor, har papiret en viktig og klimavennlig funksjon også i framtida.

Men la oss nå la klimadebatten ligge i noen uker. Det som teller nå, er sommervær og slaraffenliv. AGI ønsker alle lesere og hele bransjen er avslappende, livgivende sommer!

Lasse Andreassen

Redaktør

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: