Falsk alarm

En ny finanskrise ville vært ødeleggende for hele bransjen. Nå ser det ut til at vi kan puste ut og belage oss på roligere tider igjen. Krisen hadde denne gangen sitt utgangspunkt i tullenyheter som fikk børsene til å gå av hengslene. Det er i seg selv nok til å skape en viss frykt for alle som prøver å skape noe. Skal det altså bare rykter og løse innspill til for å velte hele den vestlige verdensøkonomien? Det er skremmende, og enda verre; det er noe vi kan gjøre veldig lite med. Bortsett fra å la være å la oss skremme. Stø kurs framover pleier å være det eneste redskapet som virker mot uventede og uønskede børssvingninger.

I mellomtiden skjer det positive ting. Denne uken har jeg vært på besøk hos Allkopi på Fornebu, som kunne melde at de kjøper hele tre eksemplarer av Ricohs nye digitale produksjonsmaskin Pro C751. Allkopi blir den første virksomheten i verden som starter produksjon med det som forventes å bli en arbeidshest innen digitaltrykk. Dette er en avtale i øvre prisklasse, men vi har ikke lyktes i å ta rede på de konkrete tallene. Både Ricoh og Allkopi holder kortene tett til brystet, uten at vi helt skjønner hvorfor. Allkopi er selvsagt en scoopkunde for Ricoh, som markerte betydningen ved å sende en topp til Norge i anledning den nye kontrakten.  Peter Williams, Executive Vice President i Ricoh Production Printing Business Group var overstrømmende i sin omtale av Allkopi som innovatører i bransjen, og var for øvrig et friskt pust og et meget interessant bekjentskap. Vi kommer tilbake til både hans tanker og Allkopis investering i AGIs papirutgave i september.

Omtrent samtidig kommer nyheten om at Xerox skal levere utstyr og administrere printertjenestene til IT-giganten Cisco på verdensbasis. Avtalen omfatter over 460 Cisco-kontorer over hele verden, inklusive Ciscos kontor Norge. Verden er med andre ord ikke nedlagt ennå.

Krisen var bare rykter. Rist løs og pust ut!

Lasse Andreassen

Redaktør

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *