Nei, jeg vil ikke ha video!

PUBLISERT: 22 september 2011
OPPDATERT: 22 september

Er det lov å reservere seg? Jeg kjenner at jeg blir irritert hver gang jeg må trykke på en flashanimasjon eller en kopling til YouTube når jeg søker informasjon på nettet. Jeg vil ikke se film, jeg vil lese! Jeg vil ikke ha fotballtrenerens umiddelbare syn etter kampen, for det er forutsigbart og kjedelig. Jeg vil faktisk talt ikke ha lyd eller levende bilder hvis det ikke er tvingende nødvendig for å få budskapet fram til meg. Men jeg ønsker å lese resymeet av hva han eller hun sa senere. Jeg vil vite hva folk tenker, ikke hvordan de agerer foran et kamera.

Det er mulig at jeg er helt utenfor verdens preferanser, kanskje særlig ungdommens. Men jeg våger stuntet, siden jeg har snakket med mange mennesker som har lett etter informasjon på nettet – og kommet til en webside med video og overdesignet grafikk. Nedtur! Jeg trenger informasjon, ikke film. Film kan være god informasjon, men den kan sannelig også være uinteressant. Av og til virker det som om webdesignerne har glemt de enkelte medienes fortrinn. Radio er bra hvis man vil formidle lyd. Video/film er bra hvis man skal vise bevegelse og action. Men å høre en person snakke inn i kameraet og formidle et budskap som like gjerne kunne været skrevet, er faktisk en omvei.

For oss som stadig oftere kommer borti cross media publisering der websider er en naturlig del av løsningen, er det lurt å tenke nøysomhet i gjennomføringen. Det fins utrolige mengder av gøyale effekter, men vi må være de som holder igjen og tenker informasjonskvalitet framfor ”show-off”.

Ellers skjer det mye i faget vårt denne høsten. Her får du noen nyheter, og ny papirutgave kommer 15. oktober. God lesning!

Lasse Andreassen

Redaktør

Les videre

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Antalis feiret Coala på FESPA

Antalis eget merke med interiørfolier, Coala, har fylt ti år. Det ble feiret sammen med messebesøkende på Fespa som ble påspandert øl og så lysene på den symbolske bursdagskaken bli blåst ut.
antalis_1886-scaled

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo