Nei, jeg vil ikke ha video!

Er det lov å reservere seg? Jeg kjenner at jeg blir irritert hver gang jeg må trykke på en flashanimasjon eller en kopling til YouTube når jeg søker informasjon på nettet. Jeg vil ikke se film, jeg vil lese! Jeg vil ikke ha fotballtrenerens umiddelbare syn etter kampen, for det er forutsigbart og kjedelig. Jeg vil faktisk talt ikke ha lyd eller levende bilder hvis det ikke er tvingende nødvendig for å få budskapet fram til meg. Men jeg ønsker å lese resymeet av hva han eller hun sa senere. Jeg vil vite hva folk tenker, ikke hvordan de agerer foran et kamera.

Det er mulig at jeg er helt utenfor verdens preferanser, kanskje særlig ungdommens. Men jeg våger stuntet, siden jeg har snakket med mange mennesker som har lett etter informasjon på nettet – og kommet til en webside med video og overdesignet grafikk. Nedtur! Jeg trenger informasjon, ikke film. Film kan være god informasjon, men den kan sannelig også være uinteressant. Av og til virker det som om webdesignerne har glemt de enkelte medienes fortrinn. Radio er bra hvis man vil formidle lyd. Video/film er bra hvis man skal vise bevegelse og action. Men å høre en person snakke inn i kameraet og formidle et budskap som like gjerne kunne været skrevet, er faktisk en omvei.

For oss som stadig oftere kommer borti cross media publisering der websider er en naturlig del av løsningen, er det lurt å tenke nøysomhet i gjennomføringen. Det fins utrolige mengder av gøyale effekter, men vi må være de som holder igjen og tenker informasjonskvalitet framfor ”show-off”.

Ellers skjer det mye i faget vårt denne høsten. Her får du noen nyheter, og ny papirutgave kommer 15. oktober. God lesning!

Lasse Andreassen

Redaktør

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *