Københavns Tekniske Skole velger AGFA Anapurna

PUBLISERT: 2 februar 2012
OPPDATERT: 2 februar

PMH Systems, som er AGFAs forhandler av Anapurna UV-skrivere i Danmark, Norge og Sverige, installerer i disse dager en AGFA Anapurna UV-skriver på Københavns Tekniske Skole (KTS). Maskinen skal stå sentralt i grunnutdanningen av grafiske teknikere og skilteteknikere.

Til stede ved overdragelsen i det Digitale Tværfaglige Projekt Værksted, var foruten representanter fra Københavns Tekniske Skole også AGFA Nordic UV Business Unit Manager, Nils-Arne Sletten. Han var naturligvis svært fornøyd med skolens valg.

Fra venstre inspektør Kim Larsen, utdanningskonsulent Ole Christensen, utdanningsleder Thomas Sørensen, Peter Madsen fra PMH Systems og Nils-Arne Sletten, UV-Business Unit Manager i Agfa Nordic).

– Vi mener at dette er markedets mest allsidige UV hybridprinter, og svært velegnet som læreplattform, sier Sletten. – Den fås med kapasitet fra 15 kvm per time opp til
75 kvm per time, alle med muligheter for å skrive ut med hvit farge. Anapurna-serien har de seneste tre årene vært den mest solgte UV-skriveren i Skandinavia, og med denne installasjonen vil en rekke nyutdannede digitaltrykkere bli godt kjent med teknologien. Samtidig vil vi ha en kunnskaps- og erfaringsutveksling som kan komme AGFA til nytte som maskinprodusent, sier Sletten.

Les videre

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Slår et slag for trykte skolebøker

Bransjeorganisasjonen Intergraf tar opp spørsmålet om betydningen av trykte læremidler for elevenes leseforståelse. Dette skyldes de sterkt forverrede resultatene i den siste PISA-undersøkelsen. Også den norske regjeringen retter oppmerksomheten mot temaet etter et kunnskapsoppsummering fra Skjermbrukutvalget som peker i samme retning.
Skjermbruk

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1