En nyttig påminnelse

For andre år på rad har skattemyndighetens datasystem Altinn kollapset. Konsekvensene er store. Flere hundre tusen skattytere risikerer å få kortere tid til å gå igjennom sin selvangivelse, noe som er et alvorlig forvaltningsproblem. 413.000 skattytere som egentlig har samtykket i å motta selvangivelsen elektronisk, vil nå få den tilsendt på papir. Det koster papir, trykk, konvolutter og porto – til sammen 2,2 millioner kroner ekstra.

Papiret redder med andre ord situasjonen. På mange måter er dette en nyttig påminnelse om at den bombesikre dataløsningen ikke eksisterer på noe område. Det vil alltid være rom for menneskelige og tekniske feil, og da er sannelig papiret godt å ha. Vi har fått nok et godt argument som taler til papirets fordel – mot den absurde ideen om det papirløse samfunn.

 

Jeg vil helst ikke ha selvangivelsen i det hele tatt i år. Men siden jeg først er forpliktet til å ta den imot, tar jeg den gjerne på papir!

 

Lasse Andreassen

Redaktør

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: