En nyttig påminnelse

For andre år på rad har skattemyndighetens datasystem Altinn kollapset. Konsekvensene er store. Flere hundre tusen skattytere risikerer å få kortere tid til å gå igjennom sin selvangivelse, noe som er et alvorlig forvaltningsproblem. 413.000 skattytere som egentlig har samtykket i å motta selvangivelsen elektronisk, vil nå få den tilsendt på papir. Det koster papir, trykk, konvolutter og porto – til sammen 2,2 millioner kroner ekstra.

Papiret redder med andre ord situasjonen. På mange måter er dette en nyttig påminnelse om at den bombesikre dataløsningen ikke eksisterer på noe område. Det vil alltid være rom for menneskelige og tekniske feil, og da er sannelig papiret godt å ha. Vi har fått nok et godt argument som taler til papirets fordel – mot den absurde ideen om det papirløse samfunn.

 

Jeg vil helst ikke ha selvangivelsen i det hele tatt i år. Men siden jeg først er forpliktet til å ta den imot, tar jeg den gjerne på papir!

 

Lasse Andreassen

Redaktør

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: