En nyttig påminnelse

PUBLISERT: 23 mars 2012
OPPDATERT: 23 mars

For andre år på rad har skattemyndighetens datasystem Altinn kollapset. Konsekvensene er store. Flere hundre tusen skattytere risikerer å få kortere tid til å gå igjennom sin selvangivelse, noe som er et alvorlig forvaltningsproblem. 413.000 skattytere som egentlig har samtykket i å motta selvangivelsen elektronisk, vil nå få den tilsendt på papir. Det koster papir, trykk, konvolutter og porto – til sammen 2,2 millioner kroner ekstra.

Papiret redder med andre ord situasjonen. På mange måter er dette en nyttig påminnelse om at den bombesikre dataløsningen ikke eksisterer på noe område. Det vil alltid være rom for menneskelige og tekniske feil, og da er sannelig papiret godt å ha. Vi har fått nok et godt argument som taler til papirets fordel – mot den absurde ideen om det papirløse samfunn.

 

Jeg vil helst ikke ha selvangivelsen i det hele tatt i år. Men siden jeg først er forpliktet til å ta den imot, tar jeg den gjerne på papir!

 

Lasse Andreassen

Redaktør

Les videre

Satser 100 millioner på nytt etikettrykkeri

I den lille byen Kattarp, en drøy kilometer nord for Helsingborg skjer det noe merkelig. På en idyllisk gård kranset av eple- og pæretrær bygges et helt nytt etikettproduserende selskap fra bunnen av, og det investeres mye penger.
NicEtikett

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1