Optimisme i bransjen

Det er vel å ta for hardt i å karakterisere dette som ”hallalujastemning”, men faktum er at positive meldinger strømmer inn fra den grafiske bransjen i Norge, Europa og verden for øvrig. Selv om Drupa hadde lavere besøkstall i år enn i 2008, ble det inngått markant flere kontrakter og intensjonsavtaler i år. AGI har allerede formidlet flere gledelige nyheter, og i dag kan vi skilte med en til av samme slaget; Ålgård Offset investerer 10 millioner kroner i avansert ferdiggjøringsutstyr for fremtiden.

Flere gode nyheter kommer i papirutgaven av AGI, som er i arbeid akkurat i disse dager. Denne utgaven blir en nærmest rendyrket Drupa-rapport. Har du noe å fortelle, er det bare å sende en e-post snarest.

Sign og print tar form

Norges egen fagmesse går av stabelen i september. Mange store og små aktører har nå tegnet seg på utstillerlisten, og markedsføringen mot bransjen er i gang. Vi har tatt en liten prat med en av utstillerne.

Alvøen AS

– Vi deltar på to parallelle messer i september, og det skaper litt hodebry, sier daglig leder Hendrik Fasmer jr i Bergensbedriften Alvøen. – Men vi deltar likevel med liv og lyst, og planlegger å stille ut flere interessante maskiner for spesialproduksjon. Vi vil vise og demonstrere lasermerkere, vinylskjærere, en liten UV-skriver, samt en ny T-skjorteprinter fra Brother.  Vi vil også vise skiltsystemer og pyloner, og være tilgjengelig for samtaler om fresebord, broderingsmaskiner og alt vi ellers selger, sier Fasmer, som ellers kan fortelle at Alvøen snart åpner servicekontor i Østfold. Bedriften, som fra gammelt av har et hederskronet navn på grunn av sine eksklusive papirkvaliteter, er dermed representert i Bergen, Østfold og Åndalsnes.

Lasse Andreassen

Redaktør

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: