Optimisme i bransjen

Det er vel å ta for hardt i å karakterisere dette som ”hallalujastemning”, men faktum er at positive meldinger strømmer inn fra den grafiske bransjen i Norge, Europa og verden for øvrig. Selv om Drupa hadde lavere besøkstall i år enn i 2008, ble det inngått markant flere kontrakter og intensjonsavtaler i år. AGI har allerede formidlet flere gledelige nyheter, og i dag kan vi skilte med en til av samme slaget; Ålgård Offset investerer 10 millioner kroner i avansert ferdiggjøringsutstyr for fremtiden.

Flere gode nyheter kommer i papirutgaven av AGI, som er i arbeid akkurat i disse dager. Denne utgaven blir en nærmest rendyrket Drupa-rapport. Har du noe å fortelle, er det bare å sende en e-post snarest.

Sign og print tar form

Norges egen fagmesse går av stabelen i september. Mange store og små aktører har nå tegnet seg på utstillerlisten, og markedsføringen mot bransjen er i gang. Vi har tatt en liten prat med en av utstillerne.

Alvøen AS

– Vi deltar på to parallelle messer i september, og det skaper litt hodebry, sier daglig leder Hendrik Fasmer jr i Bergensbedriften Alvøen. – Men vi deltar likevel med liv og lyst, og planlegger å stille ut flere interessante maskiner for spesialproduksjon. Vi vil vise og demonstrere lasermerkere, vinylskjærere, en liten UV-skriver, samt en ny T-skjorteprinter fra Brother.  Vi vil også vise skiltsystemer og pyloner, og være tilgjengelig for samtaler om fresebord, broderingsmaskiner og alt vi ellers selger, sier Fasmer, som ellers kan fortelle at Alvøen snart åpner servicekontor i Østfold. Bedriften, som fra gammelt av har et hederskronet navn på grunn av sine eksklusive papirkvaliteter, er dermed representert i Bergen, Østfold og Åndalsnes.

Lasse Andreassen

Redaktør

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: