Åtte nye trykkpresser fra HP

PUBLISERT: 30 mars 2016
OPPDATERT: 30 mars

Lenge har det vært kjent at HP har sikret seg den største utstillingsplassen på Drupa. Nå vet vi også at monteren skal fylles med blant annet en Indigo i B1-Alon Bar-Shanyformat – som med syv farger, lakk og sølv/gull får en totalpris på rundt 20 millioner kroner, og kan trykke på alt fra tynt papir til tykk kartong.

Videre presenterer HP blekkpresser med en kavluitet som skal måle seg med de beste offsetpressene. Dessuten lanserer de Print OS, som trolig vil snu opp ned på mye som vi har tatt som en selvfølgelighet i den administrative delen av den grafiske verden. Nå kommer alle programmene til å kunne prate med hverandre i et slags postscript for administrasjon.

-Tidligere har vi snakket mye om kostnaden per ark. Nå snakker vi isteden om kostnaden per jobb, sier HP Indigos administrerende direktør Alon Bar-Shany. – Indigo teknikken  er fortsatt i sin spede begynnelse. Det er så uendelig mye mer å utvikle omkring den, fortsetter Alon Bar-Shany og forteller at syvfargertrykken nå dekker 97 prosent av alle farger i Pantonens palett.

-Brytningspunktet mellom Indigo og blekkmaskinen har en fargedekning på rundt 25-35 prosent, sier Jan-Olof Jungersten, administrerende direktør for Visutech, som forhandler HP Indigo i Norden. Under ddette er blekk det billigste, mens Indigos digitale offset er mest økonomisk når det gjelder fargedekning over dette nivået.

HP3Et fargebilde kan ha en dekning opp mot 300 prosent farge, så egentlig kan man konstatere at blekktrykk er konkurransedyktig for produkter med litt mindre fargedekning, som foreksempel skolebøker, faktura og manualer.

 

 

 

Cola-flasker laget med HP Indigo Mosaic, som automatiskt genererer et helt unikt trykk på hvert eneste ark. Her på krympefolie til en stor kampanje for Coca-Cola.

Les videre

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Automatisert og tilkoblet – Horizon på Drupa 2024

Horizon planlegger å ha en sterk tilstedeværelse på Drupa 2024. Med en stand på mer enn 1600 m² vil fokus være på helautomatiserte systemer og start-til-slutt arbeidsflyt.
Horizon-drupa

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik