HPs pagewide ultrarask

PUBLISERT: 6 april 2016
OPPDATERT: 6 april

pagewide

Ultraraske utskrifter får man i storformat hvis man har faste blekkhoder som ligger over hele maskinbredden. HP har satset på det i sin Pagewideteknikk, som ble tilgjengelig for at par måneder siden. Svenske Olsonic har allerede levert ni maskiner- flest i Europa.

Fordelen med Pagewideteknikken er hurtigheten. Der hvor det normalt ligger ett blekkhode som kjører frem og tilbake over materialet, så har man i denne teknikken i stedet åtte blekkhoder langs hele bredden. Avhengig av kvalitet gir det i HPs tilfelle et utskriftsvolum på fire til 15 kvadratmeter i minuttet.

-Pagewide er basert på vannbasert, pigmentert blekk, foirteller Niklas Rydbeck, som er administrerende direktør på Olsonic (til høyre på bildet). Utgangspunktet var teknikken utviklet for cad-utskrifter, men på tre, fire meters avstand så fungerer den også utmerket for plakater med fargebilder.

Det kan benyttes fra 70 til 200 grams papir. Det er også mulig med fotopapir, polypropylen og rollupmateriale, og fotofabric.

Les videre

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Automatisert og tilkoblet – Horizon på Drupa 2024

Horizon planlegger å ha en sterk tilstedeværelse på Drupa 2024. Med en stand på mer enn 1600 m² vil fokus være på helautomatiserte systemer og start-til-slutt arbeidsflyt.
Horizon-drupa

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1