HPs pagewide ultrarask

pagewide

Ultraraske utskrifter får man i storformat hvis man har faste blekkhoder som ligger over hele maskinbredden. HP har satset på det i sin Pagewideteknikk, som ble tilgjengelig for at par måneder siden. Svenske Olsonic har allerede levert ni maskiner- flest i Europa.

Fordelen med Pagewideteknikken er hurtigheten. Der hvor det normalt ligger ett blekkhode som kjører frem og tilbake over materialet, så har man i denne teknikken i stedet åtte blekkhoder langs hele bredden. Avhengig av kvalitet gir det i HPs tilfelle et utskriftsvolum på fire til 15 kvadratmeter i minuttet.

-Pagewide er basert på vannbasert, pigmentert blekk, foirteller Niklas Rydbeck, som er administrerende direktør på Olsonic (til høyre på bildet). Utgangspunktet var teknikken utviklet for cad-utskrifter, men på tre, fire meters avstand så fungerer den også utmerket for plakater med fargebilder.

Det kan benyttes fra 70 til 200 grams papir. Det er også mulig med fotopapir, polypropylen og rollupmateriale, og fotofabric.

Tags: ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: