Epson på Heimtextil 2017

PUBLISERT: 15 desember 2016
OPPDATERT: 15 desember

epson_heimtextil

Epson har etablert to nye innovasjonssentre for utvikling av nye digitale tekstilprodukter: The Innovation Research Lab skal fokusere på forskning og utvikling av blekkteknologi og er etablert i samarbeid med For.Tex. The Printing Research Center, i samarbeid med F.lli Robustelli, en stor tekstilprintaktør og nylig kjøpt opp av Epson, skal videreutvikle Epsons blekkbaserte kjerneteknologi innen tekstilprint.

Begge er lokalisert ved Epsons Textile Solution Center i Como, Italia. Etableringen innebærer at Epson, For.Tex og F.lli Robustelli har realisert visjonen om å skape en internasjonal hub i Italia for den digitale tekstilprintindustrien. Nå tar Epson med seg en av Robustellis maskiner til Heimtextil-messen i Frankfurt.

For første gang på Heimtextil (10-13. januar 2017) viser Epson den digitale produkjonsskriveren Monna Lisa®. I løpet av de siste 10 årene har Monna Lisa beveget seg fra pionerfasen fra prøving over til pålitelig full-skala produksjon. Produsert av Robustelli med Epson skrivehoder, og ved bruk av Genesta® blekk utviklet av Epson i samarbeid med For.Tex, er Monna Lisa en totalløsning for det profesjonelle tekstilmarkedet. Tilgjengelig i tre utskriftsbredder (180, 220 and 320 cm), gir den redusert produksjonstid, muligheten til å skrive ut tilpasset design på alle typer stoff, lave kostnader og fleksibilitet på prøveutskrifter.

I dag er over tre millioner kvadratmeter skrevet ut på stoff med Genesta pigmentert blekk: På Heimtextil vil den 160cm Monna Lisa T16-modellen benytte åtte-fargers Genestapigmentert blekk for å skrive ut på naturlige stoffer for et variert utvalg av tekstiler for hjemmet. Besøkende vil se trykte stoffer av høy kvalitet med høy kromatisk nøyaktighet, re-produserbare og motstandsdyktige og holdbare farger . Utskrifter på Monna Lisa med Genesta pigmentert blekk krever ikke damping eller vasking, noe som gjør det til en svært miljøvennlig prosess som møter industriens fokus på miljøvennlige produksjonsteknikker.

Epson vil også demonstrere SureColor SC-F9200, 64-tommers modellen fra SureColor-serien av en rekke dye-sublimeringsskrivere som er rimelig og enkel i bruk. Denne svært fleksible maskinen er ideell for produksjon av små til mellomstore volumer av tekstiler av høy kvalitet og for sublimering av skreddersydd design på harde underlag som bordplater, krus, bestikk og vaser med mer. SC-F9200 er en fire-farger-skriver som bruker Ultrachrome DS blekk med HDK Svart med høy tetthet. Den har dobbelt Epsons PrecisionCore TFP skrivehode for å sikre konsistente og pålitelige resultater med suveren farge og klarhet. Besøkende ved standen vil også kunne se skrivebordsmodellen Epson SureColor SC-F2000 direct-to-fabric-skriver i aksjon med produksjon av håndklær, forklær, puter og vesker on-demand og i løpet av minutter.

Epson samarbeider tett med tekstildesignere og høyskoler rundt om i verden for å utforske tyngden av digital trykking innen mote og innredningsbransjer. I anledning Heimtextil har selskapet slått seg sammen med fire unge europeiske tekstildesignere fra «Design for Living»-initiativet for å vise frem fleksibiliteten og potensialet for digitaltrykk ved å lage en rekke tekstilprodukter. På standen vil et tilpasset design fra en av disse studentdesignerne være implementert på tvers av flere stoffer og produkter for hjemmet for å vise frem hvor stor frihet og muligheter Epson og Robustelli-teknologien gir designere og produsenter.

– Valg og tilpasning er hva tekstilbransjen ønsker seg og Epsons svært allsidige skrivere for sublimering og direkte-til-naturlig stoff, er utviklet for å møte denne etterspørselen, sier Giovanni Pizzamiglio, sjef for Pro-Graphics Sales, Epson Europa. – Det betydelige utvalget av ull, lin, bomull, silke og polyester-baserte stoffer som kan skrives ut, kombinert med det siste innen Epson-teknologi innenfor digital tekstiltrykk, betyr at det nå er mulig å gjengi høy kvalitet, levende og slitesterk design i alle volum. Vårt mål er å gi designere, produsenter og forhandlere evnen til å produsere kvalitet, skreddersydde tekstilprodukter kostnadseffektivt og raskt for å møte hurtig skiftende markedstrender, avslutter han.

Epson har stand C10 i hall 6.0 på Heimtextil i Messe Frankfurt.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz