Spektrale nyheter hos Teknograf

Magnus Kvarnefalk, Teknograf og Mats Björkman fra Rasterkonsulten med de nyeste versjonene av Techkons spektrofotometere.

Sign&Print Skandinavia: På Teknografs stand viste man frem Techkons motordrevne spektrofotometer Spectrodrive, sammen med Spectrodens håndmåler. Felles nyheter for begge er at de måler med lyskildene M0, M1, M2 og M3 i henhold til den nye iso-standarden, samt at begge har trådløs lading gjennom induksjon.

Spectrodrive klarer å lese en 100 centimeters målestripe på rundt 6 sekunder. Tobåndskanning kan gjøres med og uten polarisasjonsfilter samtidig, for både spektral og densitetsmåling. Spectrodrive kan koples opp mot flere forskjellige programvarer, utover Techkons egne, som eksempelvis Pressign og Printflow. De fleste produsentene av arktrykkpresser benytter i dag Spectrodrive for å måle trykkarkene.

Spectrodens har fått stødigere hjul, hvilket forenkler håndskanning av ulike målestriper, både Techkons egne striper men også standardstriper som Eci/bvdm, Pressign og Mediawedge. Den nye versjonen av Spectrodens har fått et utvidet minne slik at man for eksempel kan laste ned Pantones hele digitale fargebibliotek. En etterlengtet oppdatering er at man nå kan anvende usb-porten på datamaskinen, for både å lade og driva spektrofotometeret.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *