Spektrale nyheter hos Teknograf

PUBLISERT: 16 februar 2017
OPPDATERT: 16 februar
Magnus Kvarnefalk, Teknograf og Mats Björkman fra Rasterkonsulten med de nyeste versjonene av Techkons spektrofotometere.

Sign&Print Skandinavia: På Teknografs stand viste man frem Techkons motordrevne spektrofotometer Spectrodrive, sammen med Spectrodens håndmåler. Felles nyheter for begge er at de måler med lyskildene M0, M1, M2 og M3 i henhold til den nye iso-standarden, samt at begge har trådløs lading gjennom induksjon.

Spectrodrive klarer å lese en 100 centimeters målestripe på rundt 6 sekunder. Tobåndskanning kan gjøres med og uten polarisasjonsfilter samtidig, for både spektral og densitetsmåling. Spectrodrive kan koples opp mot flere forskjellige programvarer, utover Techkons egne, som eksempelvis Pressign og Printflow. De fleste produsentene av arktrykkpresser benytter i dag Spectrodrive for å måle trykkarkene.

Spectrodens har fått stødigere hjul, hvilket forenkler håndskanning av ulike målestriper, både Techkons egne striper men også standardstriper som Eci/bvdm, Pressign og Mediawedge. Den nye versjonen av Spectrodens har fått et utvidet minne slik at man for eksempel kan laste ned Pantones hele digitale fargebibliotek. En etterlengtet oppdatering er at man nå kan anvende usb-porten på datamaskinen, for både å lade og driva spektrofotometeret.

Les videre

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Automatisert og tilkoblet – Horizon på Drupa 2024

Horizon planlegger å ha en sterk tilstedeværelse på Drupa 2024. Med en stand på mer enn 1600 m² vil fokus være på helautomatiserte systemer og start-til-slutt arbeidsflyt.
Horizon-drupa

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1