Big Images nye Infinitus-maskin lanseres

PUBLISERT: 2 mars 2017
OPPDATERT: 2 mars

Big Image lanserer sin andre egenproduserte Infinitus-maskin som de skriver er unik i verden for digitaltrykk på myke materialer. Infinitus 2 trykker 600 kvadratmeter sømløst, hvilket motsvarer cirka 12×50 meter. Arbeidet for ytterligere en maskin ble påbegynt i starten av 2016, og nå er maskinen i gang med reell produksjon.

– Vi er utrolig glade for den fine responsen Infinitus har gitt oss siden lanseringen i 2013. Målet var å løse problemet med å kunne digitaltrykke stora bilder for scenedekor sømløst, og det behovet har vist seg å være større enn vi hadde trodd og foruten innen teater og opera, har dekorene blitt store innen filmproduksjon. Derfor kjennes det fantastisk å få være med og utvikle og lansere Infinitus 2, sier Johanna Schäfer, eier og styreleder i Big Image.

Ifølge selskapet startet man opp med arbeidet på utviklingen av Infinitus for å løse de utfordringene som var innen kulturbransjen der det var behov for å digitaltrykke store dekorbilder uten synlige sømmer. Big Image hadde egne ingeniører som i samarbeid med TU (Technische Universität Berlin) utviklet Infinitus, som sto klar i 2013. I 2014 startet man opp et samarbeid med filmselskapet Rosco, og Big Image så da behovet for å øke produksjonskapasiteten, noe som igjen førte til utviklingen av Infinitus 2.

– Vi har alltid arbeidet nær våre kunder og lyttet til deres behov, og som svar på disse behovene har vi fått til innovasjoner, slik som Infinitus. Vi ser frem til også i fortsettelsen utfordres av og jobbe sammen med våre kunder i fremtidige innovasjoner, sier Charlotte Schwarzmeier, operativ sjef for Big Image Tyskland.

Les videre

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Kreativiteten flyter i Lommedalen

Med helt unike løsninger som blander trykte produkter med digital signage, har Adpoint blitt et selskap hvor tallene stadig peker oppover. Og den reisen har bare så vidt begynt spør du grunnleggeren Pawel Karalus.
Adpoint lucka

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1