Big Images nye Infinitus-maskin lanseres

Big Image lanserer sin andre egenproduserte Infinitus-maskin som de skriver er unik i verden for digitaltrykk på myke materialer. Infinitus 2 trykker 600 kvadratmeter sømløst, hvilket motsvarer cirka 12×50 meter. Arbeidet for ytterligere en maskin ble påbegynt i starten av 2016, og nå er maskinen i gang med reell produksjon.

– Vi er utrolig glade for den fine responsen Infinitus har gitt oss siden lanseringen i 2013. Målet var å løse problemet med å kunne digitaltrykke stora bilder for scenedekor sømløst, og det behovet har vist seg å være større enn vi hadde trodd og foruten innen teater og opera, har dekorene blitt store innen filmproduksjon. Derfor kjennes det fantastisk å få være med og utvikle og lansere Infinitus 2, sier Johanna Schäfer, eier og styreleder i Big Image.

Ifølge selskapet startet man opp med arbeidet på utviklingen av Infinitus for å løse de utfordringene som var innen kulturbransjen der det var behov for å digitaltrykke store dekorbilder uten synlige sømmer. Big Image hadde egne ingeniører som i samarbeid med TU (Technische Universität Berlin) utviklet Infinitus, som sto klar i 2013. I 2014 startet man opp et samarbeid med filmselskapet Rosco, og Big Image så da behovet for å øke produksjonskapasiteten, noe som igjen førte til utviklingen av Infinitus 2.

– Vi har alltid arbeidet nær våre kunder og lyttet til deres behov, og som svar på disse behovene har vi fått til innovasjoner, slik som Infinitus. Vi ser frem til også i fortsettelsen utfordres av og jobbe sammen med våre kunder i fremtidige innovasjoner, sier Charlotte Schwarzmeier, operativ sjef for Big Image Tyskland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *