Flere blekknyheter i Marabus stand på Fespa

PUBLISERT: 23 mars 2017
OPPDATERT: 23 mars

Marabus slagord for årets Fespa er «Trykkefrihet er å kunne trykke på hva som helst», og der kommer de til å presentere en rekke nye blekk for silke-, digital- og tampotrykk og også for flytende laminater for grafiske og industrielle applikasjoner.

I hall B7, stand C60 kommer Marabu til å vise både eksisterende og nye løsninger, blant annet fremskritt innen blekkteknikk for effektiv produksjon av pekeskjermer, der blekkene må oppfylle høye krav. Marabu har derfor utviklet blekksystemer og trykkombinasjoner – for membrane switches for eksempel, anbefaler Marabu en kombinasjon av silke- og digitaltrykk, for å utnytte fordelen med begge metodene.

Selskapet kommer også til å vise de nyeste tilleggene i sin portefølje, som en høykvalitativ hvit for digitaltrykk i blekkseriene Mara Jet DI-SX og DI-MS. Begge de hvite leverer høy opasitet og utmerket kjemisk- og mekanisk motstandsdyktighet. De har lang holdbarhet. En annen styrke er at blekkene ikke sedimenteres i printeren ved stillstand.

Et annet høydepunkt på Maribus stand er den helt nye Ultra Pack UVFP – en blekkserie for silketrykk som er UV-herdende, blekket er lavtigrerende og kan benyttes i næringsmiddelemballasje.

«Næringsmiddelemballasje er utformet for å presentere spiselige varer på en måte som tiltaler konsumentene, men den skal også beskytte innholdet. Blekket må derfor møte de økte forventningene når det gjelder anvendelighet i trykkprosessen, sluttresultatene og sikkerheten», skriver selskapet.

De viser også et produkt for tampongtrykk, blekkserien Tampa Tex TPX, med et bemerkelsesverdig anvendelsesområde. Det har blitt utviklet spesielt for tekstiler, blekket er fleksibelt og tilbyr meget høy vedheftighet og opasitet. Det har også vist seg at blekket oppfyller de kravene som stilles til babyprodukter, leketøy og emballasje.

Utover dette kommer Marabu også til å vise Cold Peel – digitalt transfertrykk for tekstil, vannbasert blekk for å dekorere leketøy med sprayfarge og børster, og iøynefallende glassdekorasjoner for attraktive innendørsmiljøer.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324