Flere blekknyheter i Marabus stand på Fespa

PUBLISERT: 23 mars 2017
OPPDATERT: 23 mars

Marabus slagord for årets Fespa er «Trykkefrihet er å kunne trykke på hva som helst», og der kommer de til å presentere en rekke nye blekk for silke-, digital- og tampotrykk og også for flytende laminater for grafiske og industrielle applikasjoner.

I hall B7, stand C60 kommer Marabu til å vise både eksisterende og nye løsninger, blant annet fremskritt innen blekkteknikk for effektiv produksjon av pekeskjermer, der blekkene må oppfylle høye krav. Marabu har derfor utviklet blekksystemer og trykkombinasjoner – for membrane switches for eksempel, anbefaler Marabu en kombinasjon av silke- og digitaltrykk, for å utnytte fordelen med begge metodene.

Selskapet kommer også til å vise de nyeste tilleggene i sin portefølje, som en høykvalitativ hvit for digitaltrykk i blekkseriene Mara Jet DI-SX og DI-MS. Begge de hvite leverer høy opasitet og utmerket kjemisk- og mekanisk motstandsdyktighet. De har lang holdbarhet. En annen styrke er at blekkene ikke sedimenteres i printeren ved stillstand.

Et annet høydepunkt på Maribus stand er den helt nye Ultra Pack UVFP – en blekkserie for silketrykk som er UV-herdende, blekket er lavtigrerende og kan benyttes i næringsmiddelemballasje.

«Næringsmiddelemballasje er utformet for å presentere spiselige varer på en måte som tiltaler konsumentene, men den skal også beskytte innholdet. Blekket må derfor møte de økte forventningene når det gjelder anvendelighet i trykkprosessen, sluttresultatene og sikkerheten», skriver selskapet.

De viser også et produkt for tampongtrykk, blekkserien Tampa Tex TPX, med et bemerkelsesverdig anvendelsesområde. Det har blitt utviklet spesielt for tekstiler, blekket er fleksibelt og tilbyr meget høy vedheftighet og opasitet. Det har også vist seg at blekket oppfyller de kravene som stilles til babyprodukter, leketøy og emballasje.

Utover dette kommer Marabu også til å vise Cold Peel – digitalt transfertrykk for tekstil, vannbasert blekk for å dekorere leketøy med sprayfarge og børster, og iøynefallende glassdekorasjoner for attraktive innendørsmiljøer.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Canon titter inn i nye markeder

Det er en Canon i kanonform, som med sin 4.800 m2 store Drupa-stand viser hvorfor de er markedsleder innen flere teknologier.
Drupa_Canon

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

Neolt presenterer mer automatikk på XY-skjæring

Italienske Neolt er kjent for sine XY-skjæremaskiner for rullematerialer. På Fespa ble det vist en komplett serie av avrullere, printere og inline-skjæring.
Neolt-2-1024x683

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik