Tekstilprinter fra Ricoh med ny teknologi

Ricoh lanserer skrivere med ny teknologi for utskrift på klesplagg og andre tekstilprodukter.

Ricoh lanserer nå to nye skrivere som trykker rett på klesplagg, Ri 3000 og Ri 6000. Torsdag 19. oktober var det lanseringsfest i hos Ricoh i Nydalen.

Tekstilskriverne Ri 3000 og Ri 6000 byr på fleksibilitet og effektivitet for brukerne gjennom høykvalitets digitaltrykk innenfor det tradisjonelt sett svært analoge segmentet for tekstiltrykk. Deltakerne på lanseringsfesten i Nydalen fikk selv teste mulighetene i den nye teknologien ved å designe sine egne t-skjorter som ble trykket på stedet.

– Dette er et spennende produkt som allerede har fått mye oppmerksomhet i et bredt marked, fordi det gjør det enkelt å produsere små og middels store opplag raskt og kostnadseffektivt, hevder leder for kommersielt og industrielt trykk i Ricoh, Kurt Bye. Maskinene egner seg godt for alt fra grafisk bransje, større bedrifter, universiteter, høgskoler, idrettslag, ungdomslag, interesseorganisasjoner og fornøyelsesparker, forsetter han. Bye var ekstra fornøyd med at det ble avtale om kjøp av maskinen allerede på lanseringsfesten.

Fordelen med Ri 3000 og Ri 6000 i sammenligning med tradisjonelle analoge trykkemetoder er at den forenkler og forkorter produksjonsprosessen, hevdes det fra Ricohs side. Metoden oppnår svært god bildekvalitet på både lyse og mørke tekstiler uten at det går på bekostning av fargenyansene, eller detaljene i designet eller fotografiet som trykkes. Systemet produserer et fargesterkt resultat som tåler maskinvask uten at det strekker seg eller sprekker. Ricohs miljøvennlige blekk gir klare farger samtidig som det bevarer mykheten i tøyet. Maskinene har robuste skrivehoder i rustfritt stål, som gir maskinene lang levetid og bidrar til svært høy ytelse. Programvaren AnaRIP gir full kontroll over innstillingene og de forventede blekkostnadene. Systemet har også brukervennlige vedlikeholdsfunksjoner som automatisk sirkulasjon i kanalene for hvitt blekk, som forbedrer flyten og øker ytelsen. Arbeidsflytene håndteres enkelt med et nytt 7-tommers berøringspanel.

Maskinene egner seg særlig godt til trykk for promoteringsformål slik som t-skjorter, handlenett, hettejakker, collegegensere og sokker. Ri 3000 og Ri 6000 kan trykke på et bredt spekter av tekstiler fra 100 % bomull til 100 % lett polyester, samt polyesterblandinger opp til 50 %.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Horizon møter utfordringene innen den digitale transformasjonen

Omstrukturering i ledelsen hos Horizon skal gjøre ferdiggjøringsfirmaet i stand til å møte utfordringene ved den digitale forandringen innen trykkeribransjen. Økende krav til ytelsen av produkter, service og levering av individuelle kundeløsninger står i fokus for videreutviklingen av selskapet.

Publisert av: