Ny tekstilprinter fra Ricoh

PUBLISERT: 15 januar 2018
OPPDATERT: 15 januar
Ricohs nye direkte-til-stoff printer Ri 100

Ricoh har lansert en ny lavnivå tekstilprinter som printer direkte på tøy. Ri 100 vil først være i salg i Storbritannia, Nederland og Spania fra april av, og senere utpå våren for andre land. Ricoh Norge melder at den «vil være klar for det norske markedet om ikke så alt for lenge».

Denne nylanserte modellen utvider porteføljen av Ricohs tekstilprintere i DTG-segmentet (Direct-to-garment), som også består av de relativt ferske printerne RICOH Ri 3000 og Ri 6000. Ri 100 er kanskje noe å tenke på i oppstartsfasen med tekstilprinting, eventuelt når dette ikke skal være trykkeriets hovedprodukter. Det kan printes reklameeffekter såvel som personaliserte produkter som T-skjorter, stoffbager, putevar og gensere. Bomullsinnholdet til tøyet Ri-100 kan printe på kan variere mellom 100% og 50%.

Firmaet håper også å kunne selge denne printeren til en rekke bransjer, så som motehus, universiteter, høgskoler,varemerkeeiere, små og mellomstore bedrifter, interiørbutikker, turistnæring, ungdomsklubber, idrettsforeninger og veldedige foreninger.

Ri 100 støtter trådløs printing fra en hvilken som helst applikasjon eller computer med en enkel skriverdriver. Ricoh tilbyr også programvare for å designe selv fra bilder og tekst.

Graham Kennedy, Head of Commercial Inkjet Business, Commercial and Industrial Printing Group, Ricoh Europe, sier: – Vi er glade over å kunne bygge videre på suksessen til Ri 3000 and Ri 6000 med denne kompakte modellen for begynnernivået. Prisen og det enkle brukergrensesnittet vil tiltrekke seg et nytt publikum til tekstiltrykking og gjør det mulig for firmaer og foreninger å utvide deres spekter av tjenester, med full støtte av det kunnskapsrike og responsive Ricoh teamet. Aldri har det vært enklere å begynne med direkte-til-tøy printing med en komplett løsning fra en og samme forhandler.

Man kan tilvelge en Ricoh Rh 100 Finisher hvor plaggene også stables. Denne plassbesparende løsningen eliminerer behovet av en separat varmepresse.

Forhandler i Norge blir The Magic Touch, og printeren blir tilgjengelig i juni.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz