Forbedret tekstilprinter

For en drøy uke siden meldte vi om en ny tekstilprinter fra Ricoh, og nå er det Epson som lanserer en ny direct-to-garment-skriver.  Selskapet melder at den nye printeren gir utskrift av høy kvalitet i alle farger på en lang rekke produkter, inkludert T-skjorter, sweatshirts, poloskjorter og handlevesker. SureColor SC-F2100 erstatter den eksisterende modellen SC-F2000, og har en rekke forbedringer og nye funksjoner, inkludert økt hastighet og bedre pålitelighet, lavere totale eierkostnader og mulighet til å utforme egne trykkdesign ved hjelp av Epsons Garment Creator-programvare.

SC-F2100 er rettet mot små og mellomstore bedrifter som ønsker å levere en tjeneste med direkte utskrift på klesplagg, for eksempel t-skjorteprodusenter, t-skjorteforhandlere på nettet, små og større trykkerier og større selskaper som vil trykke sine egne varemerker på arbeidstøy eller reklameartikler.

Denne nye DTG-skriveren gir en komplett Epson-løsning inkludert skriver, skrivehode, blekk, programvare og garanti, slik at brukeren kan være sikker på at alle deler er utformet og grundig testet for å fungere optimalt sammen. Den gir raskere resultater enn forgjengeren, med ekstra raske utskriftsmoduser og forbedret blekksirkulasjon for raskere oppstart, og har forbedret rastrering for jevnere gjengivelse av bilder og et større fargespekter enn den foregående modellen.

Kai Olsen, produktsjef hos Epson Norge.

– Vår første direct-to-garment-skriver var en stor suksess, så vi visste at en oppfølging av den ville være en utfordring, sier Kai Olsen, produktsjef hos Epson Norge. – Med SC-F2100 har vi imidlertid klart å forbedre den på alle områder – den er raskere, leverer høyere kvalitet, er mer allsidig og leveres med programvare som gjør det enkelt å utforme egne, unike design. Og alt dette følges opp av raskere, enklere vedlikehold og lavere totale eierkostnader.

Epsons legger ved sin allsidige Garment Creator-programvare uten ekstra kostnader. Den gir deg mulighet til å legge til tekst og flere bilder, opprette brukerdefinerte forhåndsinnstillinger for bildejustering, og inneholder en aktiv mappe og støtte for CMYK-bildeutskrift.

SC-F2100 har en modus for automatisk vedlikehold med en egen rensepatron som vil redusere planlagt vedlikehold betydelig, og i tillegg har den en støvfanger for å hindre at lo og støv på skrivehodet. Den leveres med et valgfritt gripeplate for stoffvalse for å gjøre det enklere å plassere klesplaggene.

Epson viser til en smørbrødliste med viktige funksjoner:

 • PrecisionCore TFP-skrivehode
 • CMYKW 5-fargers UltraChrome DG-blekk leveres i patroner på 600 ml
 • Automatisk vedlikehold med separat rensepatron inkludert i konfigurasjonen
 • Forbedret blekksirkulasjon for raskere oppstart
 • Nye, raske utskriftsmoduser
 • Dobbeltlagsutskrift for hvitt og farger
 • Forbedret Garment Creator-programvare som kan brukes til å legge til tekst og flere bilder og opprette brukerdefinerte forhåndsinnstillinger for bildejustering, samt en aktiv mappe og støtte for CMYK-bildeutskrift.
 • Forbedret rastrering for jevnere gjengivelse av bilder og et større fargespekter
 • Inkludert gripeplate for stoffvalse kan legges til på valsen for bedre grep
 • Mellomlegg for mer nøyaktig justering av valseavstand
 • Advarselsignal som varsler operatører om feil når de er borte fra skriveren
 • Støvfangere for å hindre lo og støv på skrivehodet
 • Dobbeltlagsutskrift for hvitt og farger
 • Forbedret kontrollpanel gir flere funksjoner og viser mer informasjon
 • Inkludert gripeverktøy for valsen for å jevne ut stoffet på valsen før utskrift
 • Kan skrive ut på tekstiler som er opptil 25 mm tykke
 • Hvitmodus, fargemodus eller tofargemodus avhengig av oppsettet
 • ECO PASSPORT-sertifisering fra OEKO-TEX®¹
 • Ett års garanti, utvidet garanti er tilgjengelig

SC-F2100 blir tilgjengelig fra mars 2018.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: